مستند «ترال» علیه صید «ترال»

کارگردان «ترال» که با ساخت این مستند به انعکاس درد مردم بومی هرمزگان و صیادان محلی پرداخته است از انگیزه‌ها و مراحل ساخت این مستند می‌گوید.
کد خبر: ۹۱۸۱۶۵۸
|
۱۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۵
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان، مدتی است که ماجرای صید ماهی به روش «ترال» مورد اعتراض صیادان بومی و مردم استان‌های ساحلی جنوب شده است.

رسانه‌های مختلف در انعکاس مطالبات مردم به آسیب‌های این نوع صید برای زیست بوم و ذخیره غذای دریایی هشدارهای متعددی را به مسوولان این امر داده اند

در سفر اخیر رئیس قوه قضائیه به هرمزگان نیز، آیت الله سید ابراهیم رئیسی با محکوم کردن این نوع صید آن را عملی غیرقانونی دانست و بیان کرد با مسببان صدور مجوز و صید «ترال» باید برخورد قاطع قضایی می‌شد و از نیروی دریایی سپاه نیز به دلیل تلاش برای مبارزه با صید غیر قانونی ترال تقدیر کرد.

در این میدان مطالبه گری، مستند سازان نیز دوربین به دست شدند و با ثبت حقایق انکار نشدنی به صورت تصویری پرده از زوایای مخفی این ماجرا برداشتند.

در همین راستا مستندساز دیگری نیز پای کار آمد و با ساخت «ترال» به انعکاس درد مردم بومی هرمزگان و صیادان محلی پرداخت و جلوه‌هایی از آسیب‌های متعدد به محیط زیست دریا و آثار مخرب‌ اجتماعی را به تصویر کشید.مستند «دریابست» ساخته محمود شهبازی نخستین فیلم در این زمینه بود که عملا با نگاهی جامع و تامل برانگیز حساسیت‌ها را نسبت به این صید افزایش داد و فصل نوینی در مطالبه گری حرفه‌ای و هنرمندانه بنا نهاد.

حجت الله عدالت پناه کارگردان دهه شصتی، جوان و خوش فکری است که مستندسازی را در دهه ۸۰ آموخته و از سال ۹۰ نیز به صورت حرفه‌ای وارد عرصه مستندسازی شده است، این کارگردان با تولید مستندی با عنوان «ترال»، به ابعاد مختلفی از صید «ترال» پرداخته و سعی کرده دست‌های مرموز پشت پرده این قراردادها را شناسایی کند.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار