یادداشت//زهرا باقری

شکست کرونا هراسی با استرس زدایی مادران در خانواده

طبق آخرین اظهار نظر پزشکان، علت ابتلا و نیز فوت بسیاری از افراد به این ویروس، ترس و اضطراب بوده، بنابراین مادر به عنوان مامن آرامش خانواده، در این برهه زمانی که آرامش روانی در سطح جامعه کاهش پیدا کرده است، باید پرچمدار بازگشت آرامش باشد.
کد خبر: ۹۲۲۲۰۱۱
|
۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۹
به گزارش خبرگزاری بسیج؛ زهرا باقری: آرامش روانی یکی از مهمترین ویژگی‌هایی است که بر روی بازدهی کاری فرد و نیز تعاملاتش با دیگران اثر می‌گذارد و اگر این آرامش پایدار نباشد و تحت تاثیر اتفاقات بهم بریزد تبعات بسیاری در پی دارد که برخی از آنان جبران ناپذیرند.

افراد زیادی هستند که در مقاطع حساس زندگی خود به دلیل بهم ریختن آرامش روانی، رفتاری انجام می‌دهند که گاهی سرنوشت آنان را عوض می‌کند، نمونه واضح این رفتار، استرس بیش از حد برای آزمون‌های دانشگاه هاست که فرد بعد از ۹ ماه و گاهی بیش از یک سال تلاش، به دلیل عدم آرامش روانی که نشأت گرفته از استرس است، تمرکز خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند به درستی به سوالات پاسخ بدهد و قطعا نتیجه کار آن چه انتظار داشته، نمی‌شود.

گاهی نیز این بهم ریختگی در مقطعی از زندگی فرد باعث می‌شود که او نتواند تصمیم درستی در خصوص روابط خانوادگی اش اتخاذ کند و تحت تاثیر دیگران یا اتفاقاتی که چند وقتی است با آن درگیر شده، تصمیم به جدایی بگیرد، در حالی که اگر آرامش خود را حفظ می‌کرد و به دور از حواشی به تحلیل اتفاقات می‌پرداخت شاید هیچ گاه به جدایی فکر نمی‌کرد.

نمونه دیگر از بهم ریختن آرامش روانی، مواجهه با اتفاقاتی است که در سطح جامعه رخ می‌دهد و اکثر شبکه‌های اجتماعی برای پربازدید کردن کانال‌های خود به آن دامن می‌زنند و شایعات را چاشنی این اتفاقات می‌کنند؛ رصد مداوم اخبار این اتفاقات، آرامش روانی فرد را بهم می‌زند و باعث می‌شود که عجولانه تصمیم به اقداماتی بگیرد و در نتیجه آن، اوضاع وخیم‌تر شود.
بهترین اتاق فکری که باید برای مدیریت آرامش روانی تشکیل شود، خانواده و فرمانده آن نیز مادر‌ها هستند. همه مردم تحت تاثیر رفتار‌های دیگر اعضای خانواده خود هستند و می‌توانند از طریق آن‌ها آرامش روانی را کسب کنند یا با رفتار غلط آنان، آرامش خود را از دست بدهند.

این چند وقت، اخبار متعددی از انتقال شیوع ویروس کرونا و آمار فوت شدگان آن از منابع مختلفی منتشر می‌شود و فضای شبکه‌های اجتماعی با انتشار این اخبار، جو ناامید کننده و هراس انگیزی را ایجاد کرده اند و رفتار‌های برخی از مردم، نشان می‌دهد که آرامش روانی آنان بهم ریخته است.

نمونه واضح آن، علی رغم هشدار‌های مکرر رسانه ملی مبنی بر ماندن در خانه و قرنطینه خانگی، عده‌ای به سمت شمال کشور سفر کردند و نکات ایمنی را نیز رعایت نمی‌کنند و بدین ترتیب موجب انتقال این ویروس به شمال کشور شدند، در حالی که این افراد به خاطر بهم ریختن آرامش روانی و تحت تأثیر استرس ناشی از مبتلا شدن به ویروس کرونا، شمال کشور را به عنوان محلی برای فرار از این بیماری واگیردار انتخاب کرده بودند.

طبق آخرین اظهار نظر پزشکان، علت ابتلا و نیز فوت بسیاری از افراد به این ویروس، ترس و اضطراب بوده، بنابراین مادر به عنوان مامن آرامش در خانواده در این برهه زمانی که آرامش روانی در سطح جامعه کاهش پیدا کرده است، باید پرچمدار بازگشت آرامش باشد.

مادران باید ضمن حفظ آرامش خود، این آرامش را به سایر اعضای خانواده نیز انتقال دهند و در اولین اقدام، اطلاعاتشان را در مورد این بیماری افزایش دهند و در سایه آن، متوجه خواهند شد که این ویروس بر روی سیستم بدنی مقاوم تاثیرگذار نخواهد بود، بنابراین تا می‌توانند به تغذیه به عنوان یک داروی پیشگیرانه موثر نگاه کرده و با تنظیم رژیم غذایی مناسب، سعی کنند بنیه خود و دیگر اعضای خانواده را تقویت کنند.

راهکار دیگر، کم کردن استفاده از شبکه‌های اجتماعی است، ضرورتی ندارد که یک نفر همه کانال‌های خبری را دنبال کند، قریب به اتفاق شبکه‌های اجتماعی اخبار واحدی را با لحن‌های مختلف و تحلیل‌های متفاوت منتشر می‌کنند، بنابراین با عضویت در یک یا دو کانال می‌توان از همه اخبار مطلع شد، اما در عوض با کم کردن عضویت در این شبکه‌ها آرامش روانی به مادر باز می‌گردد و او می‌تواند خانواده را آرام کند.

راه دیگر بازگرداندن آرامش روانی در خانواده که بسیار مورد تاکید علما است، قرائت قرآن، دعا و توسل به ائمه اطهار (ع) است، با اتصال به منبع وحی می‌توان خانواده را از آسیب‌های روحی و روانی در امان داشت، زیرا زمانی که فرد احساس کند، منبعی مافوق تمام مسبب‌های این بهم ریختگی‌ها وجود دارد که می‌تواند او و تمام عزیزان او را حفظ کند، آرامش روانی به فرد باز می‌گردد و می‌تواند این آرامش را به سایر اعضای خانواده نیز انتقال دهد.

در پایان باید گفت که در طول زندگی همه، اتفاقات متعددی رخ می‌دهد و مدام آرامش روانی افراد بهم می‌ریزد، اما مادران خانواده با به کار بردن این نکات می‌توانند با کنترل جو روانی خانواده، آرامش را در خانواده و جامعه تزریق کنند.
ارسال نظرات
آخرین اخبار