مسئول بسیج مهندسین کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد:
افزایش ۴۵ میلیاردی درآمد کشاورزان با طرح «همگام با کشاورز» در سال گذشته
مسئول بسیج مهندسین کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اثرات بسیار خوب طرح ملی همگام با کشاورز گفت: این طرح در خراسان رضوی بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان کمک به کشاورزان بوده است.
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی، احمد گلمحمدی امروز در جلسهای که در ساختمان اقشار پادگان شهید برونسی برگزار شد، اظهار کرد: طرح بسیج همگام با کشاورزی در سطح کشور و استانها با هدف علمی سازی کشاورزان در راستای آموزش علمی برای ارتقاء کیفیت محصول وافزایش در آمد آن در حال اجرا است که تا کنون ثمرات خوبی در بخش کشاورزی و دامپروری به همراه داشته است.
وی افزود: این طرح در خراسان رضوی وارد سال هفتم شده که هم اکنون ۱۳۷۰ روستا را کارشناسان بسیجی ما تحت پوشش قرار دادند و ارتباط مستمر با کشاورز دارند و تمام کارشناسان آموزشهای تخصصی را دیده اند.
مسئول بسیج مهندسین کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: آموزشهای علمی ما حول محصولاتی، چون زعفران، جو، گندم، دام طیور است که اثرات خیلی خوبی داشته است بطوریکه در سال ۹۸ طبق برآورد انجام شده اثر این طرح در خراسان رضوی بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان کمک به کشاورزان بوده است بدون اینکه ابزاری یا کودی وارد روستا شود. در این طرح کارشناسان با علمی سازی کشت و برداشت محصول در کنار کشاور حضور دارند و به آنها آموزش میدهند و این آموزشها منجر به افزایش عملکرد بهره وری واحد تولید آن کشاورز و در نهایت در آمد برای کشاورز شده که این جزو افتخارات بسیج است.
وی گفت: برای اجرایی شدن نهضت جهش تولید هماهنگیهایی با جهاد کشاورزی و دستگاههای متولی در سطح استان و شهرستان انجام گرفته است. امسال قرار است بر روی محصولات راهبردی و ضروری کشور که از خارج به داخل کشورمان وارد میشود و امنیت غذایی ما را تهدید میکند تمرکز کنیم تا دیگر وابستگی به کشورهای دیگر نداشته باشیم.
گلمحمدی افزود: جو یک محصولی وارداتی است و همجنین ۹۰ درصد دانههای روغنی بخصوص کلزا وارد میشود که این خود یک خطر است، در این طرح ۶ محصول مثل گوشت قرمز، گندم، جو، کلزا، برنج، ذرت، دام اولویت اول کارشناسان و کشاورزان است که در این راستا به ۸۲۵ کارشناس مربی نیاز داریم که تاکنون ۳۰۰ نفر شناسایی شده و آموزشهای لازم را دیده اند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی گفت: این طرح به مدت ۳ سال قرار است اجرا شود بطوریکه ۵ تا ۱۰ کشاورز را در منطقه شناسایی کرده واین کشاورزان یک سال با کارشناسان ما ارتباط دارند، آموزش میبینند و توانمند میشوند و در نهایت این افراد خودشان الگو و نمونه مروج برای دیگر روستائیان خواهند شد. این طرح از سال ۹۹ آغاز شده که امیدواریم تا پایان برنامه هدف گزاری شده بتوانیم به خودکفایی در بحث جو، گندم و دیگر محصولات باشیم.
وی به طراحی سامانه در استان جهت شناسایی کارشناسان کشاورزی و فعالیت آنان در مناطق هدف و ارتباطشان با کشاورزان اشاره کرد و اظهار داشت: این سامانه در سطح ملی هم استفاده میشود.
گلمحمدی ادامه داد: ما مشخصات کامل تک تک کشاورزان را ثبت کرده ایم تا محدودیتهایی که باعث میشود کشاورز عملکردش نسبت به میانگین کشاورز نمونه پایین بیایید در آن منطقه شناسایی کرده کرده و با کمک کشاورز این مشکلات را رفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما ستادهایی در شهرستانها با حضور فرمانده ناحیه و مدیر جهاد کشاورزی آن شهرستان ایجاد کردهایم تا بتوانیم محدودیتهای موجود در کشاورزی را رفع کنیم.
کارشناسان را مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی خراسان رضوی اشاره داشت: کارشناس مربی ما فارغ التحصیلان دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی و مراکز تحقیقاتی هستند. ما همچنین از پایان نامههای دانشجویان در این زمینه که کاربردی است استقبال خواهیم کرد.
وی به چاپ کتابهای تخصصی محصولی اشاره کرد و گفت: ما برای هر محصول به صورت مجزا در هر منطقه تقویم زراعی داریم تا در دست کارشناس مربی قرار گیرد تا عملکرد کشاورزی استان را ارتقا دهند.
گلمحمدی در پایان بیان کرد: در مورد دام ما درصددیم ضریب چند قلو زایی بهداشت دام را در قالب احداث کلنیکهای سیار دام پزشکی که در مناطق هدف مد نظر است را افزایش دهیم.
ارسال نظرات
غیرقابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
پر بیننده ها
آخرین اخبار