خبرهای داغ:

درخواست کشاورزان شرق استان سمنان از دولت برای تعویق بازپرداخت وام‌های کشاورزی

عضو هیات مدیره بنیاد گندم کاران کشور گفت: با توجه به خسارت‌های چند ماهه اخیر به بخش کشاورزی و مکاتبات انجام شده با وزیر جهادکشاورزی، کشاورزان شرق استان سمنان خواستار تعویق بازپرداخت وام‌های بخش کشاورزی هستند چرا که قادر به پرداخت نیستند.
کد خبر: ۹۲۶۰۶۵۷
|
۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۴
درخواست کشاورزان شرق استان سمنان از دولت برای تعویق بازپرداخت وام‌های کشاورزیمحمدحسین خنکال در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در شاهرود با بیان با توجه به سرمازدگی و تگرگ و سیل کشاورزان شرق استان سمنان دچار مشکل شدید هستند اظهار کرد: در نامه‌ای که به وزیر جهادکشاورزی ارسال کرده ایم که کشاورزان شرق استان سمنان امیال محصول سر درختی ندارند و جو و گندم نیز افت داشته، تقاضا داریم بازپرداخت وام‌های بخش کشاورزی را به تعویق بیندازند وگرنه کشاورزان قادر به پرداخت نیستند و باید توسط دولت تامین اعتبار شود.
وی با بیان اینکه پایه بخش کشاورزی آب است که معضلاتی در کشور و بویژه استان گرم و خشک سمنان وجود دارد افزود: تمام دستورالعمل‌های وزارت جهادکشاورزی و نیرو مشکلاتش برای استان ماست چرا که با بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم سایر استان‌ها مشکل چندانی با این ابلاغیه‌ها ندارند.
دبیر هیات مدیره خانه کشاورز شهرستان و استان سمنان با بیان اینکه ضریب تعدیل چاه‌های کشاورزی منتفی شده است گفت: برای استفاده از آب طبق مصوبات وزارت‌خانه، کشاورزان تشویق به سیستم‌های آبیاری نوین می‌شوند و کشاورزان هم آمادگی دارند، اما کم کردن دبی چاه، پروانه چاه و برداشت چاه، سبب شده تا کشاورزان دچار مشکلاتی از جمله انجام کشت‌های متناوب بهاره و پاییزه شوند و یا نتوانند بهره برداری درست از آب و ذخیره سازی آن نمایند.
وی با بیان اینکه طبق ابلاغیه برای مکانیزه کردن آبیاری ۸۵ درصد دولت کمک می‌کند و ۱۵ درصد آورده کشاورز است اظهار کرد:، اما امروز دولت با کمبود بودجه مواجه است و نمی‌تواند حمایت لازم را بنماید و به عنوان مثال برای هر هکتار کشت گندم ۱۴ هزار پیب نیاز است که یکبار مصرف است و استخر و موتورخانه و پمپاژ لازم است که این‌ها هزینه بالایی دارد و فقط دولت در هر هکتار ۱۷/۵ میلیون تومان کمک می‌کند.
خنکال با تاکید بر اینکه اگر دولت پروانه‌های چاه‌های آب را کاهش می‌دهد باید در کنار آن کمک به کشاورز در مکانیزه کردن کشاورزی نماید گفت: هر کشاورز پنج ماه از سال می‌تواند از چاه برداشت کند و هفت ماه دیگر نمی‌تواند حال آنکه کشاورز باید کشت پاییزه و بهاره داشته باشد، اما با این آب کم چه کند؟!
وی با اشاره به اینکه تسهیلات ۸۵ درصدی دولت به زمین‌های بالای ۴۵۰۰ متر است افزود: این هم مشکلی است که افرادی که خرده کشاورز هستند نمی‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند و راه حل هم ایجاد تعاونی و شرکت و تجمیع این زمین هاست و دولت هم باید کمک کند و آنچه مصوبه کرده را اجرایی نماید.
رئیس بنیاد ملی گندم کاران استان سمنان با تاکید بر اینکه شریان حیاتی کشاورزان دست دولت است و ما فقط باید اجرا کنیم گفت: در دنیا اینگونه نیست، اما در کشور ما کشاورزان باید تابع قوانین باشند، اما اگر دولت به تعهداتش عمل نکرد مشکلی نیست.
وی با اشاره به برداشت گندم در استان شروع شده و رو به پایان است افزود: شهرستان‌های شاهرود و میامی قطب گندم استان هستند و حدود ۵۰ درصد گندم استان را تولید می‌کنند که باید به ذخیره سازی و نگهداری این گندم‌ها نیز توجه و کمک شود.
خنکال با بیان اینکه کارخانه آرد شاهرود ظرفیت نگهداری تا ۵۰ هزار تن گندم را دارد و حدود ۳۰ هزار تن گندم در شرق استان مصرف می‌شود عنوان کرد: مسئولان بخش کشاورزی اجازه دهند گندم شرق استان در انبار کارخانه آرد شاهرود نگهداری شود و این را وزارتخانه صمت موظف کردن که گندم مناطق تا سه ماه با توجه به ظرفیت هر شهرستان در همان منطقه نگهداری شود و ضرورتی ندارد گندم ما به غرب استان برود و باز بازگردد و این از هزینه اضافی جلوگیری می‌کند.
وی با بیان این پرسش که چرا گندم با کیفیت تولید شده شرق استان باید به مرکز استان برود و اگر کم آوردیم از جای دیگری بیاوریم؟ به قیمت مصوب گندم نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته قیمت حمل گندم بخش مرکزی شاهرود ۲۵ تومان در هر کیلو بود امسال بر مبنای تن کیلومتر در هر یک کیلو گندم محاسبه می‌شود و در اصل با این کار مسؤولان گرفتاری‌ها و مشکلات خود را حل می‌کنند، اما کشاورز می‌داند و حمل و نقل و به ضرر کشاورز شده چرا که اینگونه بالای ۵۰ تومان هزینه شده و دو برابر افزایش داشته است.
رئیس هیأت مدیره بنیاد ملی گندم کاران کشور با اشاره به قیمت مصوب خرید گندم در سال گذشته ۱۷۰۰ تومان بوده و امسال ۲۵۰۰ تومان شده است افزود: تازه این قیمت ۲۲۰۰ تومان بوده که با برگزاری جلسه با همه مسئولان کشوری به ۲۵۰۰ تومان رسیده، اما حمل و نقل ما دو برابر شده است.
وی با اعتراض به اینکه قیمت گندم‌های وارداتی با دلار محاسبه می‌شود و قیمت آن بالاتر از قیمت گندم داخلی است به شرایط تحویل گندم توسط سیلو‌ها اشاره کرد و گفت: رطوبت گندم باید زیر ۱۲ درصد باشد تا سیلو تحویل بگیرد و رطوبت اگر بالا باشد گندم شروع به سبز شدن می‌کند و این ضرر کشاورزان است.
خنکال ادامه داد: وقتی قیمت گندم را دولت پایین اعلام می‌کند و علوفه پیدا نشود، این گندم خوراک دام می‌شود و این احساس خطر برای گندم است و باید دولت از بخش کشاورزی پشتیبانی کند، اما الان کشاورزی از دولت حمایت می‌کند.
وی با تاکید بر اینکه قیمت نهاده‌های کشاورزی به ویژه سموم چندین برابر شده و نیست و اگر باشد کیفیت ندارد گفت: معاون وزیر چند روز پیش گفته ما در این چهار ماه کاهش سی درصد مصرف سموم کشاورزی را کاهش دادیم، اما ما کشاورزان اعلام می‌کنیم که این نیست، چون سمی نیست که استفاده شود، مصرف کاهش پیدا می‌کند.
رئیس بنیاد ملی گندم کاران استان سمنان با تاکید بر اینکه سموم کشاورزی پیدا نمی‌شود و این یعنی کاهش تولیدات کشاورزی تا چهل درصد اظهار کرد: دولت باید فکری برای تهیه سوم نماید چرا که محصولات استراتژیک نیاز به سم برای حفظ آن‌ها داریم.
وی با بیان اینکه خرید تضمینی گندم برای مازاد محصول کشاورزان و برای تشویق است و هیچ جای قانون نیست که اگر کسی بالاتر خرید کشاورز نمی‌تواند نفروشد، اما متاسفانه گندم را برای فروش از این شهر به آن شهر برود را اجازه نمی‌دهند.
خنکال با اشاره به اینکه ۲۵ محصول استراتژیک کشاورزی داریم که دولت باید حمایت کند به خسارت کشاورزان و باغداران در فروردین و اردیبهشت امسال بر اثر تگرگ و سیل و سرمازدگی در شهرستان اشاره کرد و گفت: طبق کارشناسی ۸۰ درصد زیان بخش کشاورزی و باغداری شده، اما ما گفتیم ۱۵۰ درصد چرا که امسال که صددرصد از بین رفته و برای سال بعد هم ۵۰ درصد افت داریم و پذیرفتند.
وی با بیان اینکه بذر چغندر در حال حاضر وارداتی و کیلویی ۲ میلیون تومان است تصریح کرد: حال آنکه چغندر را کیلویی ۸۰۰ تومان می‌خرند و در هر هکتار چغندر کاری بین ۲ تا ۴ کیلو نیاز به بذر چغندر است.
دبیر خانه کشاورز شهرستان و استان سمنان با اشاره به میزان خسارت سرمازدگی باغات و مزارع گفت: خسارت سرمازدگی ۲۱۹ میلیارد تومان بوده است و تگرگ و سیل نیز ۳۶۲ میلیارد تومان که در مجموع ۵۸۱ میلیارد تومان توسط کارشناسان جهادکشاورزی و ستاد بحران استان برآورد خسارت شده است.
وی به موضوع برق ثانویه مزارع و باغات نیز گریزی زد و گفت: الان برای تجهیز برق چاه مجوز می‌دهند و برای پمپاژ آب از استخر تا مزارع برقی تخصیص نمی‌دهند که مشکلات فراوانی برای کشاورزان ایجاد شده است که نیاز به حل دارد.
خنکال با تاکید بر اینکه وزارت نیرو موظف به تامین آب و جهادکشاورزی توزیع و کشاورزان مصرف آن برای تولید محصول است اظهار کرد: اگر آب و خاک و هوا که ابزار کشاورزی است نباید که نمی‌توان تولید کرد، پس باید از کشاورز و باغدار حمایت شود تا تولید رونق بگیرد و شکوفا شود.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار