خبرهای داغ:

بلاتکلیفی ۱۱ ساله متقاضیان مسکن فرهنگیان دلفان؛ مستاجران همچنان در به در‌ند+ تصاویر

متقاضیان مسکن فرهنگیان شهر نورآباد پس از گذشت ۱۱ سال همچنان بلا تکلیف‌اند و به دلیل مشکلاتی که بین تعاونی و شهرداری وجود دارد پس از گذشت سال‌ها هنوز نتوانسته‌اند صاحب خانه شوند.
کد خبر: ۹۲۸۸۸۹۰
|
۰۷ آبان ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان ، در پی تحولات اقتصادی کنونی در کشور، بازار «مسکن» نیز از این قضیه مستثنی نبود و افزایش قسمت سرسام‌ آور آن سبب شد تا بسیاری از مستاجران با مشکلات عدیده‌ای مواجه شوند و در این بین می‌توان گفت تقریبا هیچ اقدام اساسی از سوی مسئولان برای رفع مشکل مسکن انجام نشد و  اقداماتی هم که انجام گرفت در حد مُسکن‌هایی بود که خیلی افاقه نکرد.

امروزه با افزایش افسارگسیخته نرخ مسکن، اجاره بهای آن نیز بسیار گران شده تا آنجا که رویای خانه‌دار شدن جوانان تبدیل به رویای تامین اجاره بهای مسکن شده است و اما در این آشفته بازار مسکن، فرهنگیان شهرستان دلفان و تعدادی از اقشار مختلف مردم که در این بخش آورده داده‌اند سال‌ها چشم انتظار به دست آوردن یک سرپناه هستند اما به دلیل اختلاف معامله‌ای که بین تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد و شهرداری رخ داده همچنان بلاتکلیف هستند.

مشکلات به وجود آمده سبب شده تا سایت 40 هکتاری فاز چهارم فرهنگیان پس از گذشت 11 سال همچنان در حد یک زمین خاکی باقی بماند و 1100 نفر از اعضای این تعاونی در به در تامین مسکن باشند.

بلاتکلیفی 11 ساله 1100 نفر در مسکن فرهنگیان

بلاتکلیفی مسکن فرهنگیان نورآباد و عده دیگری از مردم که بخش عمده‌ای از آنها مستاجر هستند سبب شد تا در گزارشی به این موضوع بپردازیم که علت زمین گیر شدن این پروژه بدین شرح آمده است.

یکی از اعضای تعاونی مسکن فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: زمین فاز چهار فرهنگیان حدود 11 سال پیش خریداری شد و همان ایام به ما قول دادند که بالافاصله کار ساخت و ساز شروع می‌شود اما پس از گذشت 11 سال هنوز هیچ اقدامی انجام نشده و این در حالیست که روز به روز بر قیمت مصالح اجناس افزوده می‌شود.

وی افزود: 11 سال پیش از ما شش میلیون تومان آورده گرفتند تا کار انجام شود اما چون محدوده مسکن فرهنگیان زمین کشاورزی بود در یک دوره‌ای شهرداری قبول نکرد که به شهر الحاق شود چون می‌گفتند که شهر نباید به صورت افقی پیشرفت کند به خاطر این مسئله این زمین چند سال بلا تکلیف بود.

این عضو تعاونی مسکن فرهنگیان عنوان کرد: پس از رفع مشکل مذکور سال 96  بابت زیرساخت، مالیات و... مجدد شش میلیون تومان از ما گرفتند و گفتند دیگر کارتان را درست می‌کنیم اما متاسفانه مشکلات و موانع کار همچنان باقی است و شهرداری جلوی کار را گرفته است.

وی بیان کرد: زمین‌های دیگر قسمت شهر نورآباد از نظر قیمت رشد کرد اما این قسمت همچنان بلاتکلیف باقی مانده و هیچ رشدی نکرده است، بسیاری از مردم منتظر رفع مشکل این زمین‌ها هستند تا بتوانند در آنها خانه بسازند و از مستاجری رها شوند.

ممنوع کردن خرید و فروش زمین فرهنگیان توسط شهرداری

 این عضو تعاونی مسکن فرهنگیان تصریح کرد: بنده چندین سال است که مستاجر هستم و با وضعیتی که پیش آمده دیگر توان خرید زمین یا خانه در مکان دیگری ندارم از طرفی شهرداری به خاطر مشکلی که با تعاونی دارد چند وقت پیش در سطح شهر با بلندگو به مردم اعلام کرد که زمین‌های فرهنگیان خرید و فروش ندارند و معامله در این منطقه ممنوع است که این واقعا به نفع مردمی که سال‌ها منتظر خانه دار شدن در این منطقه بودند، نبود و این در حالی بود که می‌توانستند به خاطر رفع مشکل مردم مسئله را بین خود حل و فصل کنند.

وی مجموع آورده خود را برای ساخت و ساز در فاز چهار فرهنگیان 16 میلیون تومان برشمرد و گفت: اکنون تعاونی هم بلاتکلیف چون علی‌رغم چند ماه از طرح شکایت تعاونی به دادگستری هنوز جوابی نداده‌اند و هزار و 100 نفر در این بین بلاتکلیف هستند.

رضا گودرزی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: فاز سوم و چهارم تعاونی فرهنگیان نورآباد نزدیک به دو هزار و 500 عضو دارد و  بناست مسکن آنها در دو فاز سه و چهار اجرا شود.

الحاق فاز 4 مسکن فرهنگیان به شهر نورآباد

وی تعداد اعضای فاز چهارم تعاونی فرهنگیان نورآباد را هزار و 100 نفر برشمرد و افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی فاز چهار به شهر نورآباد الحاق شد که به خاطر این موضوع کارهای عمرانی آن با وقفه‌هایی مواجه شد و پس از حل مشکلاتی که داشت کار تفکیک آن انجام گرفت.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد عنوان کرد: در بحث فاز چهار متاسفانه اکنون شهرداری یک طلب غیر قانونی دارد، بر اساس ماده 101 قانون شهرداری برای الحاق به شهر نزدیک 43. 75 صدم هر زمین را باید برای معابر، فضاها و سهم خود بردارد اما شهرداری علاوه بر آن 43.75 صدم در لحظه اول 51 درصد برده است سپس هیئت مدیره قبلی را که اطلاعات کافی به مسائل حقوقی نداشته را مکلف کرده که باید علاوه بر این سهم، 220 قطعه زمین و نصف زمین‌های تجاری را هم بدهد.

وی بیان کرد: در آن زمان چون هیئت مدیره می‌گوید به این تعداد، قطعه زمین نداریم در قالب یک مناقصه سه مرحله‌ای مطرح می‌کنند که پول این 220 قطعه را به شهرداری می‌دهیم که یک مناقصه برگزار می‌کنند و کسی زمین نمی‌خرد که تعاونی مسکن آن را خریداری می‌کند و  چند چک رد و بدل می‌شود.

شهرداری بابت طلب به جای پول نقد زمین می‌خواهد

گودرزی گفت: وقتی که ما کار را تحویل گرفتیم نزدیک شش و نیم میلیارد تومان از طلب شهرداری و آن حق غیر قانونی آن باقی مانده بود که چک بود و باید وصول می‌شد و از آنجا که چک الزام آور است ما شروع به پرداخت طلب شهرداری کردیم تا اینکه نامه دادند که ما دیگر پول نمی‌خواهیم و باید قطعه زمین به ما بدهید.

وی تصریح کرد: شهرداری مطرح کرد که به جای طلب سه میلیارد و 700 میلیون تومان باید 115 قطعه زمین بدهیم در حالی که ارزش ریالی 115 قطعه زمین نزدیک به 20 میلیارد تومان می‌شود که در نهایت ما گفتیم که مبلغ سه میلیارد و 700 میلیون تومانی که از طلب باقی مانده را پرداخت می‌کنیم و به هر میزانی که قانون تادیه و تاخیر تعیین کرد نیز آن را پرداخت می‌کنیم چون اولا زمینی نیست که به شهرداری بدهیم و دوم اینکه اگر زمین هم باشد به هیچ وجه ما این کار را انجام نمی‌دهیم چون نمی‌خواهیم حق معلمی را به آنها بدهیم، آن هم حقی که واقعا به ناحق طلب می‌کنند.

متوقف شدن خاکبرداری در فاز 4

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد اظهارداشت: ما برای خاکبرداری سایت 40 هکتاری فاز چهارم پیمانکار گرفتیم و تقریبا 80 درصد کار خاکبرداری انجام گرفت اما عوامل شهرداری آمدند و جلوی کار را گرفتند به طوری که خود را جلوی لودر و بیل مکانیکی می‌انداختند تا هر طور شده کار متوقف شود.

وی افزود: کارکنان شهرداری می‌گفتند باید کار را تعطیل کنید و ما هرچه می‌گفتیم که شما یک نامه از دادگاه و مقام قضایی بیاورید تا کار را تعطیل کنیم، قبول نمی کردند و سعی کردند با  توسل به زور کار را تعطیل کنند به طوری که برخی ماشین‌هایشان را جلوی لودر می‌انداختند.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد عنوان کرد: ما به ناچار کار را تعطیل کردیم و بر علیه شهرداری که ایجاد مزاحمت کرده بود یک شکایت تنظیم کردیم، در این شکایت چند خواسته داشتیم نخست اینکه چون به خاطر تعطیلی کار متحمل خسارت سنگینی شده‌ایم یک دستور موقتی صادر شود که کار عمرانی انجام گیرد و در کنار آن رسیدگی حقوقی به پرونده نیز انجام شود حال یا ما محکوم می‌شویم یا شهرداری. خواسته دیگر ما پرداخت خسارت توسط شهرداری است که کار را تعطیل کرده است به طوری که ما مجبور شدیم نزدیک 300 میلیون تومان به پیمانکار بدهیم.

وی بیان کرد: تمام مستندات، مدارک و مکاتبات حقوقی و قانونی که داشتیم را ضمیمه پرونده کردیم تا جایی که چند بار قاضی پرونده از اداره کل راه و شهرسازی، از شرکت مشاور شهرداری و خود شهرداری استعلام گرفته و مطرح شده که کار ما دقیق و قانونی است.

لزوم تسریع صدور رای توسط دادگستری

گودرزی گفت: متاسفانه با اینکه تمام مستندات و شواهد موجود به نفع ماست اما دادگستری رأی را به نفع ما اعلام نمی‌کند در حالی که اگر ما محکوم می‌شدیم حتی شبانه رأی را اعلام می‌کردند، اکنون سه ماه است که معطل مانده‌ایم و اگر رأی را می‌دادند حداقل 300 تا 400 خانه احداث می‌شد و چندین مستاجر صاحب خانه می‌شدند.

وی تصریح کرد: در این التهاب بازار مسکن اگر جلوی کار گرفته نمی‌شد ساخت و ساز شروع می‌شد و مردمی که مستاجر بودند صاحب سرپناه می‌شدند اما به خاطر مسائل شخصی، منافع 1100 نفر از فاز 4 تحت شعاع قرار گرفته است.

مدیر عامل تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد با بیان اینکه هم اکنون 300 نفر آماده ساخت و ساز در فاز چهارم هستند اظهارداشت: تاکنون چندین بار معلمان می‌خواستند به خرم‌آباد بروند و با تجمع در مقابل استانداری مشکلشان را اعلام کنند اما سعی کردیم با صحبت قضیه را فیصله دهیم چون نمی‌خواستیم در این شرایط امروز جامعه مشکلی از ناحیه فرهنگیان پیش بیاید.

ضرر شهرداری به اعضای تعاونی

وی افزود: این معلمان و مردم پول داده‌اند و نزدیک 11 سال برای مسکن صبر کرده‌اند اما اکنون شهرداری دارد در حق آنها اجحاف می‌کند، ما حاضریم طلب شهرداری و تادیه و تاخیر آن را بپردازیم ولی متاسفانه میخواهند جلوی کار را بگیرند در حالی که دارند به این 1100 نفر ضرر می‌رسانند.

گودرزی عنوان کرد: هرچه با شهرداری صحبت کردیم که با خاطر این معلمان کوتاه بیایند، قبول نکردند. ما به اندازه 30 میلیارد تومان زمین تجاری داریم که میتوانیم آن را بفروشیم و طلب شهرداری را با احتساب تادیه و تاخیر پرداخت کنیم ولی قبول نمی‌کنند و می‌گویند 115 قطعه زمین می‌خواهیم در حالی که این کار غیر قانونی است.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه مناقصه برگزار شده، سه مرحله طی شده است و چک برده‌اند یعنی معامله از نظر حقوقی انجام شده است.

علی نجات نورعلی شهردار نورآباد نیز در این رابطه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: فاز چهارم تعاونی مسکن فرهنگیان نورآباد بدهی دارد به طوری که براساس ماده 101 قانون بنا شد 220 قطعه زمین به شهرداری بدهند اما هیئت مدیره قبلی تعاونی مسکن فرهنگیان درخواستی داد به شهرداری که ما نمی‌توانیم زمین بدهیم، این مقدار زمین‌تان را به ما بفروشید که در یک مذایده زمین گذاشتند و حدود هفت میلیارد  تومان پول آن 220 قطعه شد.

به دلیل عدم پرداخت به موقع طلب، تعاونی باید زمین بدهد

وی افزود: از هفت میلیارد تومان حدود سه میلیارد و نیم پرداخت شده و سه میلیارد و نیم نیز باقی مانده است که در یکی از بندهای قرار داد فی مابین شهرداری و هیئت مدیره فاز چهار مسکن فرهنگیان آمده است که چنانچه این پول‌ به موقع به شهرداری پرداخت نشود شهرداری مجاز است بر اساس همان ماده 101 به اندازه پولش زمین بردارد.

شهردار نورآباد عنوان کرد: اعضای شورای شهر نورآباد مطرح کردند که چون هیئت مدیره فاز چهار مسکن فرهنگیان دو سال است که نمی‌تواند پول را بدهد شکایت کنید تا دادگاه جلوی کارشان را بگیرد تا پول را پرداخت کنند که ما نیز بر همین اساس هم شکایت کردیم و هم بر اساس قانون جلوی کارشان را گرفتیم تا به نرخ روز زمین بدهند یا اینکه تادیه و تاخیر بدهند که این تادیه و تاخیر را نیز دادگاه باید به ما ابلاغ کند.

وی بیان کرد: پول به موقع پرداخت نشده و ما هم براساس بند هشتم همان قرار داد فی مابین تعاونی و فاز 4 و شهرداری باید مقدار سه میلیارد و نیم را به پول تبدیل کنیم که حدود 50 درصد می‌شود و باید از زمین‌ها بدهند که نزدیک 100 قطعه است.

شهرداری دیگر زیر بار پول نقد نمی‌رود

 نورعلی با تاکید بر اینکه شهرداری دیگر زیر بار پول نقد نمی‌رود گفت: از طرفی دیگر آمده‌اند برای فاز چهار جاده ورودی تهیه کرده‌اند که این جاده در طرح و نقشه نیست، مسکن و شهرسازی گفته یک راه دسترسی جهت ساخت شهرک و ورود مصالح به شهرک باشد نه اینکه آن جاده در طرح بیاید.

وی تصریح کرد: جاده مذکور نه در طرح جامع و نه در طرح تفصیلی و تفکیکی است پس بر این اساس این یک مشکل دیگر است و علاوه بر این یک مقداری نیز بیشتر تفکیک کرده‌اند که حدود دو سه هکتار می‌شود.

شهردار نورآباد با بیان اینکه کار تعاونی مسکن فرهنگیان معطل قانون است نه شهرداری اظهارداشت: آنها شکایت کرده‌اند و ما هم شکایت کرده‌ایم اما ما قرارداد داریم، آنها می‌خواهند فرهنگیان را راضی کنند اما خلاف قانون که نمی‌شود کسی را راضی کرد بنابراین در قالب قانون و قرارداد جلو بیایند ما در خدمتشان هستیم.

با توجه به افزایش لجام گسیخته بازار مسکن و بلاتکلیفی 11 ساله این متقاضیان جا دارد مسئولان حوزه دادگستری با جدیت بیشتری به این موضوع ورود پیدا کنند تا با گره گشایی از این مسئله، کلاف سر درگم مسکن فرهنگیان را باز و به زودی ساخت و ساز این واحدها آغاز شود.

انتهای پیام/

 

منبع تسنیم

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار