خبرهای داغ:
یادداشت*

فداکاری مدافعان سلامت بدون چشم داشت

بر هیچکس پوشیده نیست که سهل انگاری دولت در زمینه کرونا سبب شد تا مردم هم آن را دست کم بگیرند و کم کم کرونا را فراموش کنند
کد خبر: ۹۲۹۹۹۳۶
|
۱۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۲
فداکاری مدافعان سلامت بدون چشم داشتبه گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، بر هیچکس پوشیده نیست که سهل انگاری دولت در زمینه کرونا سبب شد تا مردم هم آن را دست کم بگیرند و کم کم کرونا را فراموش کنند تا جایی که امروز با راه اندازی طرح یکماهه تعطیلی اصناف از ساعت ۱۸ نصف مغازه‌های شاهرود اصلا به این موضوع وقعی نگذاشته اند!
دولت به صورت شتاب زده ابتدا نمی‌خواست تا کرونا را اعلام کند بعد از آن که اعلام شد جلوی امار‌ها را گرفت بعد از آن با شتاب زدگی وضعیت را سفید اعلام کرد در حالی که این رنگ‌ها و نام‌ها و شاخص‌ها بهتر بود در درون محافل علمی و دانشگاهی و وزارت بهداشت می‌ماندند تا در کف جامعه، زیرا وقتی وضعیت سفید اعلام شد مردم همه چیز را عادی انگاشتند.
ابتدای امر دولت از همه کمک خواست تا در ضدعفونی مسیر‌های تردد راه‌ها و خیابان‌ها و اماکن و ... به کمک بیاد، اما امروز این کار صورت نمی‌گیرد کاری که گفته می‌شود با حضور گروه‌های جهادی هم حتی بی فایده است، اما دیگر این موضوع بیان نمی‌شود که کمترین فایده آن ایجاد هوشیاری در دل مردم نسبت به کرونا و جدی گرفتن آن می‌باشد.
از این‌ها گذشته دولت هیچ برنامه‌ای در این ۹ ماه کرونایی برای اصناف، واحد‌های نیمه تعطیل و تعطیل، ضرر‌های اقتصادی، خانوار و ... نداشته است و به نظر هم نمی‌رسد برنامه خاصی هم داشته باشد.
وام‌های کرونایی در حالی به میزان ۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود که یک مغازه دار مثلا شیرینی فروش شب عید و بهار ۹۹ بیش از ۶۰۰ میلیون تومان فقط ضرر کرده است جدای از فروشی که در بهار و تابستان نداشته است! این تسهیلات هم نشان می‌دهد دولت اصلا بودجه‌ای هم برای کمک ندارد.
در این کویر تصمیم گیری، اما یک گروه هستند که اگر نبود زحمات و خدماتشان امروز کشته‌های کرونایی شهرستان‌های شاهرود و میامی بیش از ۵۰۰ نفر بود حال آنکه در ۹ ماه به ۲۰۰ نفر هم نرسیده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، معاونان او و تمام کادر بهداشتی، درمانی و داروخانه ها، پزشکان، پرستاران، اورژانس، رادیولوژی و آزمایشگاه‌ها و خانه‌های بهداشت از دورترین روستا‌ها تا بزرگترین بیمارستان‌ها درس فداکاری را به همه مردم شاهرود آموختند.
اگر نبود تصمیمات رئیس و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود فقط خدا می‌داند که چه بر سر مردم این شهرستان می‌آمد. رئیس علوم پزشکی که بار‌ها و بار‌ها از تجمعات مردم را پرهیز می‌داد، اما زورش به دخالت‌های مسئولان دولتی در امور خود نمی‌رسید و نمونه بارز آن تجمعات شهریورماه و مسافرت‌های تابستانی بود.
مسئولانی که هرچه وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی رشتند را به پنبه تبدیل کردند ان هم با تصمیمات نادرستشان، زیرا در همین شهر شاهرود در اوج بیماری کرونا طی مهر و آبان می‌توانستیم شاهد باشیم که مردم کنار خیابان ایستاده و بستنی قیفی می‌خورند! این تصمیمات نادرست تا کی قرار است فشار‌های مضاعفی را بر دوش کادر درمانی وارد سازد.
بعد از دو ماه مطالبه گری بالاخره از نیمه آبان ماه برخی اصناف در شاهرود تعطیل شدند و از بیستم آبان ماه نیز اصناف غیر ضرور از ساعت ۱۸ باید تعطیل شوند. آنقدر دیر که دیگر کادر درمانی جانی برای خدمت رسانی ندارد.
آمار‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۳۰ نفر کادر درمانی شاهرود ۷ نفر کادر درمانی و آزمایشگاه میامی شامل دکتر مصری پور رئیس بیمارستان درگیر بیماری هستند. یک نفر در شاهرود شهید شده است دست کم دو پرستار به علت بارداری در سر کار حاضر نیستند و این‌ها سبب شده تا شیفت‌های بیمارستان و کادر درمانی و به خصوص آزمایشگاه به ۲۴ ساعت کار مدام و ۱۲ ساعت استراحت بدل شود.
کدام مسئول دولتی که پشت میزش تصمیمات خلق الساعه می‌گیرد حاضر است ۲۴ ساعت مداوم خدمت کند؟ آن هم با لباسی که گرمای درونش به ۳۰ درجه بالای صفر می‌رسد و نمی‌توان حتی چای و غذا در آن وضعیت خورد.
اگر نبود تصمیمات کادر درمانی خدا می‌داند چه بر سر ما می‌آمد امروز باید قدردان زحمات و خدمات آن‌ها باشیم آنانی که در لباس سفید عزم خدمت و فداکاری دارند. آنانی که هستند تا ما باشیم مثل کسانی که در دوران دفاع مقدس رفتند تا ما بمانیم.
با این تفاوت که آن روز‌ها پیش پای رزمندگان آتش و اسپند دود می‌کردند و امروز مدافعان سلامت اصلا شناخته هم نمی‌شوند و ما نمی‌دانیم در همسایگی مان چند نفرشان زندگی می‌کنند.

*سعید ایمانی_روزنامه نگار
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار