خبرهای داغ:
در قالب طرح شهید سلیمانی،

برنامه تکریم ۱۰۰ زن نیازمند سالخورده در شهرهای مجن و بسطام

برنامه تکریم ۱۰۰ زن نیازمند سالخورده در شهرهای مجن و بسطام در قالب گروه جهادی امداد محله شهید قاسم سلیمانی مجن، و کمیته امداد در قالب طرح شهید سلیمانی انجام شد.
کد خبر: ۹۳۱۳۰۱۵
|
۲۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
برنامه تکریم ۱۰۰ زن نیازمند سالخورده در شهرهای مجن و بسطامبه گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، برنامه تکریم ۱۰۰ زن نیازمند سالخورده در شهر مجن بسطام با پنج اقدام مهم برای سالمندان در قالب اندازه گیری قند خون، تب، اکسیژن، فشار و تست کرونا در قالب گروه جهادی امداد محله شهید قاسم سلیمانی مجن، و کمیته امداد انجام شد.
محمد قوسی، قائم مقام کمیته امداد استان سمنان از اجرای برنامه تکریم سالمندان در سطح استان خبر داد و گفت، این برنامه در قالب طرح تکریم، بصورت پایلوت در شهر مجن بسطام انجام و ان شاء الله در شهر‌های دیگر استان هم با رعایت اولویت، اجرا خواهد شد. روایت خبر را در ادامه بخوانید.
ماجرا از یک بازدید شروع شد. بازدید قائم مقام و معاون حمایت و سلامت خانواده استان از خانه‌ی یک سالمند در روستای ایج از توابع سرخه. آنجا بود که ایده‌ی یک کار اساسی برای حمایت از سالمندان در ذهن ایشان شکل گرفت، و در نهایت شد طرح تکریم سالمندان با هدف حمایت معیشتی، اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی از سالمندان بالای ۶۰ سال که دیگر هیچ کسی را در کنار خود ندارند؛ حتی فرزندی که عصایی باشد در دستشان؛ و اینکه پدر و مادر اینجا هستند و فرزندان کجایند، خود حکایتی دیگر است ...
کمیته امداد امام خمینی (ره) بسطام، پرچم را در دست گرفت. طرح برای آقای شبانزاده، رئیس کمیته امداد بسطام، تبیین و با استقبال ایشان، "مُجِن" به عنوان پایلوت برگزیده شد. در گام نخست، حدود یکصد زن سالخورده در این شهر شناسایی شدند که شرایط طرح را دارا بودند: ماه‌های سالخورده!
خواهران بسیجی پایگاه بنت الهدی در شهر مجن، عاشقانه آمدند در میدان تا مثل همیشه که کار با بسیجی‌ها شروع می‌شود، نهال این خدمت هم بدست آن‌ها غرس و در آینده تبدیل به شجره‌ای طیبه شود؛ و چه تناسب عجیبی برقرار شد میان شروع طرح در ایام شهادت حضرت بنت الهدی (س) با نام این پایگاه ...
فرمانده پایگاه بنت الهدی حوزه جامعه زنان ریحانه الرسول که خواهران بسیجی را در این طرح، هدایت و مدیریت می‌کند، خانم درویشی، همسر شهید علیمردانی است. می‌گوید: حامله بودم که همسرم عازم جبهه شد؛ گفتم ما را به چه کسی می‌سپاری در حالیکه هیچ پولی هم نداریم؟ گفت: وقت ماندن نیست، وقت رفتن است. به خدا می‌سپارمتان. فرزندم بدنیا آمد؛ زنگ زدم که بیا؛ گفت: الان نمی‌توانم، اما تا چهلم نوزاد خودم را می‌رسانم. چهلم فرزندم رسید، همسرم هم آمد، اما با کاروان شهادت ...
اعضای این پایگاه در قالب گروه جهادی امداد محله شهید قاسم سلیمانی مجن، عملیات اجرایی را بر عهده گرفتند. مسؤول این گروه جهادی هم، جواد علم شاهی، فرزند شهید علم شاهی است. برکت نام شهیدان در کنار اخلاص این خواهران بسیجی، آینده‌ی روشن طرح را تضمین می‌کند.
فرم جامع نیازسنجی سالمندان در بخش‌های مختلف سلامت، مسکن، معیشت، کالا‌های اساسی، اطلاعات بستگان و خویشان و ... تهیه و در اختیار گروه جهادی قرار گرفت. ده نفر اعضای گروه جهادی، تکمیل فرم را بر عهده گرفتند، هر نفر متکفل ده سالمند. اعضای گروه، خانه به خانه، مراجعه و فرم‌ها را تکمیل کردند. اطلاعات فرزندان آن‌ها هم گرفته شد تا در وقت مناسب با آن‌ها تماس گرفته شود...
با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، مجوز لازم صادر شد. امکانات و تجهیزات را هم بیمارستان بهار تأمین کرد. اکنون زمانش بود که ۵ اقدام مهم برای سالمندان برنامه ریزی شود: اندازه گیری قند خون، تب، اکسیژن، فشار و تست کرونا؛ همه این اقدامات بصورت متمرکز در یک پایگاه باید انجام می‌شد. برنامه ریزی شده بود تا امروز، سالمندان در گروه‌های ده نفره با آژانس به این پایگاه منتقل شوند. این ده نفر که کارشان تمام میشد، ده نفر بعدی می‌آمدند تا تجمع ایجاد نشود.
سالمند که وارد پایگاه میشد اول، وزن کشی می‌شد! همان جا با دستگاه، تب او را هم اندازه می‌گرفتند. بعد می‌رفتند در مسیر بقیه تست‌ها یعنی تست قند و فشار و اکسیژن و کرونا؛ خانم یکی یکی که کارشان تمام می‌شد، بسته‌ی پذیرایی شان را می‌گرفتند و از سالن خارج می‌شدند.
خانم سیدجعفری، مشاور کمیته امداد بسطام هم در پایگاه حضور داشت. در فاصله‌ای که سالمندان منتظر بودند تا نوبت تست شان برسد، خانم سید جعفری با آن‌ها صحبت می‌کرد. آخر برنامه که رسید، خانم مشاور حرف جالبی زد: من در اداره غالباً به خانم‌های جوان مشاوره می‌دهم و از صحبت‌های آنها، بیشتر خودم افسرده می‌شوم. اما امروز با این مادربزرگ‌ها که صحبت کردم، خودم روحیه گرفتم؛ اکنون خیلی شاد و سرحالم.
یکی از سالمندان، عنوان کرد که مادر یکی از اساتید دانشگاه صنعتی شریف است. اول باورمان نشد، اما آقای شبانزاده تأیید کرد که مطلب درست است. سکوت کردیم با حرف‌های نگفته‌ی بسیاری که در دل نهفتیم!
از هر کدام که می‌خواستیم عکس بگیریم با کمال میل دست از کار می‌کشیدند، آرام می‌گرفتند، کمر صاف می‌کردند و به لنز خیره میشدند تا هرچقدر می‌خواهیم عکس بگیریم، گویا سال‌ها بود کسی از آن‌ها عکس نگرفته ...!
این برنامه تازه، شروع کار بود؛ آقای شبانزاده، توضیح می‌دهد: برنامه داریم که با فرزندان و خویشاوندان این عزیزان تماس بگیریم و مشارکت آن‌ها را هم جلب کنیم. امداد نیز هم افزایی خواهد داشت تا کالا‌های اساسی مورد نیاز مثل یخچال، اجاق گاز، فرش و ... تأمین شود. همچنین برای مسکن آن‌ها هم برنامه داریم. با کمک گروه جهادی و از طریق منابع امداد و خیرین، بصورت هفتگی بعضی مایحتاج ضروری سالمندان را شامل سبزی، میوه، خرما، شیر و ... تأمین و به آن‌ها می‌رسانیم. البته به وابستگان آن‌ها آموزش داده می‌شود که ادامه‌ی این حرکت بر عهده‌ی آن‌ها است و ما تنها، شروع کننده حمایت بودیم.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار