دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان:

رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری است

همدان-دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان گفت: رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری است که بر مبنای این دو رویکرد دو معاونت در ستاد شکل گرفت.
کد خبر: ۹۳۶۳۹۳۸
|
۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۳۶

رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری استبه گزارش خبرگزاری بسیج، حجت الاسلام یاسر مظاهری در نشست خبری احیای امر به معروف و نهی از منکر استان ضمن عرض تسلیت سالروز شهادت امام حسین(ع) اظهار داشت: با توجه به اینکه سیدالشهدا مبنای قیام نهضت خود را امر به معروف و نهی از منکر اعلام کردند دهه اول محرم به عنوان دهه امر به معروف و نهی از منکر نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه از مرداد ماه سال گذشته ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر به دستور رئیس ستاد شروع  به فعالیت کرد، عنوان کرد: رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگ‌سازی و مطالبه‌گری است که بر مبنای این دو رویکرد دو معاونت با عناوین معاونت اجتماعی و مطالبه‌گری و معاونت رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش در ستاد شکل گرفت.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان ابراز داشت: طی این مدتی انحصار را در بحث امر به معروف و نهی از منکر شکستیم چراکه وقتی نام امر به معروف و نهی از منکر شنیده می‌شد ذهن‌ها به سمت عفاف و حجاب می‌رفت.

وی با تاکید بر اینکه منکر فقط عدم رعایت عفاف و حجاب نیست، گفت: در ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سطح استان ۲۳ گروه مطالبه‌گری در عرصه‌های مختلف از جمله مبارزه با فساد مسئولین، عفاف و حجاب، محیط زیست و ... با قید انحصارشکنی مشغول مطالبه‌گری هستند.

مظاهری با بیان اینکه بیشترین مطالبه‌گری‌ها در راستای شعار سال مبنی بر تولید پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها بوده است، تصریح کرد: با همت گروه‌های مطالبه‌گر در خصوص رفع موانع تولید کارخانه زمرد آسیا با توجه به مشکلاتی که از سوی بانک عامل داشت و با ورود دادستانی کل کشور و معاون قضایی دادستانی رفع مزایده شد.

وی با اشاره به مشکلات کارخانه کیوان گفت: موانع تولید این کارخانه نیز با حضور آقای رئیسی بررسی و رفع مانع شد.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان در خصوص گاوداری ۲ هزار رأسی تلیسه امید کبودراهنگ که بیش از ۱۰ سال به واسطه بانک عامل راکد شده بود، گفت: با دخالت معاونت دادستان کل مشکلات این گاوداری نیز حل شد.

وی عنوان کرد: برخی مسئولین به جای اینکه تسهیل‌گری کنند و مشکلات و موانع تولید را برطرف کنند خودشان مانع کار هستند و اجازه نمی‌دهند شعار سال تحقق پیدا کند.

مظاهری با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر باید امر به معروف و نهی از منکر را احیا کند، گفت: در حال حاضر تمام ستادهای شهرستان‌ها با ریاست ائمه جمعه فعال هستند.

وی گفت: از دیگر اقدامات ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر محلات با محوریت مساجد بود که طرح نویی بود.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه این طرح به صورت پایلوت در 10 مسجد  در سطح شهر همدان تشکیل شده است، ابراز داشت: بعد از بررسی نقاط ضعف این طرح و رفع آن به بقیه مساجد هم تعمیم می‌دهیم.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه از مهمترین حوزه‌های امر به معروف و نهی از منکر، امر به معروف و نهی از منکر مسئولین است، عنوان کرد: برای تحقق این امر شورای امر به معروف و نهی از منکر دستگاه‌ها دولتی را در دستور کار قرار داده که تاکنون شورای ۱۲ اداره کل راه‌اندازی شده است.

مظاهری با بیان اینکه مردم و مسئولین از قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر اطلاعی نداشتند، گفت: ستاد جلسات متعددی با طلاب، نخبگان، ادارات، دانشجویان و .. برگزار کرده است و برنامه ۴ ساعته زنده تلویزیونی در همین راستا برنامه‌ریزی شده و این قانون اطلاع رسانی شده است.

وی با اشاره به ماده ۸ قانون امر به معروف و نهی از منکر گفت: مردم از حق نصیحت و ارشاد مسئولین برخوردار هستند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه ما ادعا نداریم که ستاد امر به معروف و نهی از منکر دارای نقص نیست، گفت: در بحث اطلاع رسانی و رویکردهای فرهنگ‌سازی و مطالبه، رسانه بهترین ابزاری است که می‌توانیم حرف خود را به اطلاع مردم برسانیم .

وی با بیان اینکه انتظار داریم پیوند بین ستاد و رسانه محکم‌تر شود، گفت: ما از نقد ترس و واهمه نداریم.

مظاهری با بیان اینکه اگر نگاه اسلامی داشته باشیم باید خود را در معرض نقد قرار دهیم، تصریح کرد: مشکل امروز ما در استان عدم پاسخگویی مدیران است.

وی با بیان اینکه ستاد امر به معروف و نهی از منکر چند جلسه با حضور گروه‌های مطالبه گر برگزار کرده است و مطالبه گری را از خود شروع کرده‌ایم، گفت: هدف از این اقدام این بود که به مسئولان بیاموزیم که پاسخگو باشند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه مدیران استان به مشکلاتی که در حوزه معیشت و بازار است پاسخگو نیستند، با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه معیشت مردم غصه بزرگ ما شده است، گفت: در ساعت ۶:۳۰ صبح با استاندار تماس گرفته‌ام استاندار پاسخگو نیست.

وی با بیان اینکه وقتی که مسئول در رأس یک استان پاسخگو نیست مدیران رده پایین هم به تبع او پاسخگو نیستند، گفت: وقتی نهی از منکر از مدیری می‌شود آن مدیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر را تحریم می‌کند.

مظاهری با اشاره به بیانیه گام دوم مبنی بر اینکه برای رسیدن به تمدن اسلامی باید دولت اسلامی داشته باشیم، گفت: دولت ما اسلامی نیست که به تبع آن جامعه و مردم اسلامی داشته باشیم.

وی با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره)  مبنی بر اینکه برای تحقق جامعه اسلامی همه افراد باید آمر به معروف وناهی از منکر باشند، گفت: مسئولان باید خود را در معرض نقد قرار دهند.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه چند روز است که در شهر مرغ پیدا نمی‌شود، گفت: مشکل ما عدم پاسخگویی مسئولین مربوطه است.

وی با بیان اینکه ما این افتخار را داریم که طبق قانون هر فصل جلسات ستاد امر به معرف را در استان برگزار کرده است، گفت: طبق تبصره یک ماده ۱۹ امر به معروف و نهی از منکر اعضای ستاد شخصا در جلسه حضور پیدا کنند.

مظاهری با بیان اینکه استاندار همدان در طول یک سال، یک جلسه هم در ستاد امر به معروف حضور نداشته که باید سوال کرد چرا حضور ندارد؟ ادامه داد: اولین جلسه ستاد مدیرانی که باید در جلسات ستاد حضور پیدا کنند، نماینده ایشان حضور داشتند که بنده جلسه را برگزار نکردم چراکه این حرکت بی‌احترامی به ستاد است.

وی تصریح کرد: جلسه فوق العاده تنظیم بازار نیز از استاندار دعوت شد که حضور پیدا نکرد و پاسخگو نبود.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه ۲۳ گروه تخصصی به نام گروه جهادی امر به معروف و نهی از منکر از ستاد مجوز فعالیت گرفته‌اند، گفت: در حال حاضر ۵۰ گروه را به دلیل یک سری ملاحظات در انتظار نگه داشته‌ایم که اگر این ملاحظات برداشته شود ۷۰ گروه مطالبه‌گر در سطح استان خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه طی چند ماه گذشته حدود ۵۰ جلسه در خصوص تبیین امر به معروف و نهی از منکر برگزار کرده‌ایم، عنوان کرد: باعث افتخار است که طی یک سال گذشته هفته‌ای نبوده که از طرف ادارات و مردم گزارش گوناگونی در خصوص منکرات به ستاد نرسد.

مظاهری ابراز داشت: باعث افتخار است که کارخانه‌دار در شهرستان اسدآباد که بانک کارخانه او را تعطیل کرده است برای رفع موانع و مشکلات خود از طریق گروه مطالبه‌گری حل می‌کند و به اهداف خود می‌رسند.

وی  با بیان اینکه طی یک سال گذشته مشکلات کارخانه‌هایی مانند کیوان، شیر نرگسی، زمرد آسیا و ... توسط گروه‌های مطالبه‌گر ستاد پیگیری و حل شد، گفت: در حال حاضر چند پرونده بزرگ در حوزه کوه‌خواری و محیط زیست در دست اقدام گروه‌های مطالبه‌گر است که پای برخی از مسئولین کشوری هم در آن دخیل است و در خصوص سیمان هم ورود پیدا کرده‌ایم.

دبیر ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه کار خبرنگاران مطالبه‌گری است، گفت: ما آمادگی این را داریم که به خبرنگاران مجوز دهیم تا به عنوان خبرنگار ویژه امر به معروف و نهی از منکر قوانین و مشکلاتی که روی زمین مانده را مطالبه‌گری کنند.

وی با تاکید بر اینکه در سطح استان ۲۷ دستگاه متولی عفاف و حجاب است، گفت: در ساختار پایگاه‌های مقاومت بسیج شورای امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد که باید وظایف آن تفهیم شود.

مظاهری با اشاره به فرمایشات امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه اگر رهبر هم منکری انجام داد حد شرعی بر آن اجرا شود، ابراز داشت: ستاد امر به معروف و نهی از منکر یک نهاد فرهنگی انقلابی است و متاسفانه مدیران از این مسئله و قوانین آن اطلاع ندارند.

وی گفت: ما درخواست کرده‌ایم ماده ۸ و ۹ قانون امر به معروف و نهی از منکر به صورت بنر در ادارات نصب شود تا مردم از حق خود اطلاع پیدا کنند.

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان نیز در ادامه اظهار داشت: با توجه به اینکه در استان همدان کمبود نیازهایی حس شد اقدام به تشکیل شورای امر به معروف کردیم.

سید محسن معصومی بیان داشت: این شورا در مساجد با حضور امام جماعت، هیئت امنا، کانون فرهنگی و یکی از کاسبین محله راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه این شورا در ۱۰ مسجد از شهر شروع به کار کرده است، گفت: در سه حوزه فرهنگ‌سازی، رسانه و آموزش اقداماتی را انجام داده‌ایم که اقدامات فرهنگ سازی دیر بازده هستند.

معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان همدان با بیان اینکه در حوزه آموزش تفاهم‌نامه‌ای با حوزه علمیه بسته شده است ۱۰۰ مبلغ آموزش دیده‌اند که در محلات فعالیت کنند، عنوان کرد: دانشگاه علمی کاربردی در بحث آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر را کمک خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار