در صورت تایید شورای عالی شهرسازی، زمین های تعاونی کارکنان ارتش باغ ویلا می شود
قزوین_به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، شرکت های تعاونی مسکن در قزوین به عنوان بخشی از معضلات ساختاری سبب سده که اعتراضات، شکایات و تجمعاتی نسبت به ساخت مسکن در این زمین ها صورت گیرد، زمین ها اغلب با کاربری کشاورزی و در اختیار افراد قرارگرفته که جهت ساخت مسکن مورد نیاز بوده است. کارکنان ارتش و بازنشستگان این سازمان در اواخر دهه هشتاد بیش از ۳۰۰هکتار زمین در نزدیکی روستای باور س و مهرگان با کاربری کشاورزی خریداری کردند، که ۶۰ درصد خارج از بافت و ۴۰ درصد در حریم شهر مهرگان می باشد.
استانداری قزوین در پیگیری برای فراهم کردن ساخت مسکن به صورت باغ ویلا در تهران و کارگروه زیر بنایی استان مصوبه هایی را داشته است که نیاز مند مجوز شورای عالی معماری و شهر سازی و شورای برنامه ریزی و توسعه است تا در تهران تصمیم گیری شود، از طرفی بیش از ۴۳ تعاونی در قزوین اقدام به خرید زمین کردن که به دلیل عدم مشاوره با کارشناسان و جانمایی نا مناسب خارج از بافت مشکلات اساسی و موانع زیادی برای ساخت این شهرک ها وجود دارد که بودجه چند هزار میلیاردی برای زیر ساخت ها نیاز است تا آب، برق، گاز، تلفن، مدرسه، فاضلاب، تاکسیرانی، حمل و نقل عمومی و نیازمندی های دیگر ساخته شود، این بودجه فقط در سطح ملی می تواند تهیه و تامین گردد و استانداری این ظرفیت را ندارد.
خبرگزاری بسیج برای بررسی مشکلات تعاونی کارکنان ارتش در باورس با علی فرخزاد معاونی عمرانی استانداری مصاحبه ای اختصاص داده که قسمت اول آن از نظر مخاطبان می گذرد.
بیش از ۴۳ تعاونی مسکن زمین خریداری کردند
علی فرخزاد در گفتگو با خبرنگار بسیج قزوین بیان کرد: زمین های تعاونی مسکن ارتش که در باوری قرار دارد مشکلات خاص خودش را دارد، جانمایی خوبی صورت نگرفته و هیچ کدام مشاوره ای نگرفتند تا نسبت به وضعیت زمین موجود آگاهی کامل داشته باشند. فراز و نشیب زیادی شرکت های تعاونی مسکن داشتند. زمین کشاورزی بوده و به قیمت گران به اعضای تعاونی فروخته شده است.
وی افزود: نهادها، سازمانها و تشکل های مختلف تعاونی تشکیل دادند و اقدام به خرید زمین کردند تا ساخت مسکن را انجام دهند، بیش از ۴۳ تعاونی هرکدام برای خود زمین هایی را در اطراف قزوین و دیگر شهرها ی تابع خریداری کردند.
جانمایی شهرک ها خارج از بافت شهری است
فرخزاد اضافه کرد: وقتی شما با تصاویر هوایی آنها را جانمایی کنید متوجه خواهید شد که هیچ هارمونی وجود ندارد و در قالب طرح توسعه شهری وجود ندارند. اگر بخواهید به ۴۳ تعاونی که همگی خواستار شهرک سازی هستند خدمات و زیر ساخت ارائه دهید، چند هزار میلیارد تومان بودجه و سرمایه نیاز دارد که از عهده استان خارج بوده بلکه نیاز به بودجه ملی دارد. مسجد، آب، برق، گاز، مخابرات، مدرسه، آب و فاضلاب، امنیت و ده ها خدمات دیگر نیاز است تا مشکلات مرتفع شود، وقتی شهر بدون زیر ساخت شروع به مسکن سازی کند مشکلات و نارضایتی های زیادی گریبان استان را خواهد گرفت.
تهاتر زمین به ضرر مالکان و اعضای تعاونی هاست
معاون عمرانی استاندار قزوین در ادامه اظهار کرد: با طرح ساخت مسکن انبوه در دولت محترم روزنه های امیدی برای این تعاونی ها پیدا شده که بتوان مشکلات برخی ها را حل کنیم. اگر تعاونی ها مشاوره درست می گرفتند امروز چالش کمتری در حوزه مسکن داشتیم، افراد وارد می شوند بنگاهی برای اینکه زمین را بفروشد می گوید فلان مسئول هم اینجا زمین دارد، فرد می گوید حتما آباد خواهد شد، افراد برای بازار گرمی اسم چند شخص یا مدیر را می برند تا افراد با خیال آسوده تری خرید کنند.
برخی خواهان تهاتر زمین هستند، اگر دولت بودجه ای برای خرید زمین های تعاونی در نظر بگیرد و در قبال آن زمین شهری در اختیارشان قرار دهد ابتدا باید کارشناسی قیمت گذاری شود. اغلب زمین ها کشاورزی بوده و قیمت ناچیزی در کارشناسی نسبت به زمین شهری دارد، لذا به ازای هر ده قطعه زمین یک قطعه به افراد واگذار می شود که مورد رضایت اعضا نیست.
۶۰ درصد باغ ویلا و ۴۰ درصد در حریم رها می شود
فرخزاد گفت: برای این کار نیاز به مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی و شورای برنامه ریزی و توسعه می باشد، در دیداری که با آقای اسلامی وزیر مسکن و شهرسازی برای زمین تعاونی ارتش در تهران داشتیم گفتند نظر خودتان را در کارگروه زیر بنایی اعلام کنید، با حضور استاندار، نماینده مردم در مجلس شورای و سایر نهادهای مرتبط مصوب شد که یک شهرک باغ ویلایی شود. مصوبه کارگروه زیر بنایی نیاز به مجوز شورای عالی معماری و شهرسازی و برنامه ریزی و توسعه دارد.
وی افزود: شورای عالی معماری و شهرسازی هم اعلام کرد که ۴۰ درصد از این زمین تعاونی در حریم می باشد اما در خصوص ۶۰ درصد مصوب شد که زمین ها باغ ویلا شود که این امر نیاز به مجوز رسمی و تاییدیه از شورای عالی معماری و شهرسازی دارد.
انتهای پیام/۱۰۰۲