اختراع ادوات و ماشین آلات کشاورزی توسط یک جهادگر پیرانشهری
خلیل سید محمدی امروز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در پیرانشهر عرصه فعالیت خود را تولید ادوات و ماشین آلات صنعت کشاورزی عنوان کرد و با بیان اینکه از سال 1369 در این زمینه مشغول به کار است، ادامه داد: در سال 65 برای نخستین بار در ایران و منطقه دروگر جلو تراکتور را ساختیم.
این مخترع دومین دستگاه ابداعی خود را کمباین یدکی کاه کوب عنوان کرد و گفت: در سال 1373 به این موفقیت دست پیدا کرده ام که این نیز برای نخستین بار بود.
سیدمحمدی خاطرنشان کرد: در سال 1376 برای نخستین بار کمباین غلات کاه کوب خودرو را برای نخستین بار در منطقه ساختیم که برند آن نیز به نام شرکت ما ثبت شده است.
این جهادگر اضافه کرد: در مقطعی با گرانی شدید علوفه رو به رو شدیم، به طوری که اغلب دامداران حاضر به نگهداری از دام خود نبودند و ترجیح میدادند که آنها را به فروش برسانند، به طوری که دامها به خاطر گرانی علوفه به عراق عرضه میشد.
این مخترع اضافه کرد: گرانی علوفه باعث شد که من برای ساخت و طراحی کمباین علوفه دست به کار شده و به تنهایی این مهم را دنبال کردم که خوشبختانه به نتیجه هم رسیدم به طوری که همین کمباین باعث شد که علوفه خوراک دام به صورت رایگان به وفور در بین دامداران توزیع شود، که همین موضوع نهتنها موجب رونق فعالیت دامداران شد بلکه در ارزان شدن گوشت قرمز هم تاثیر زیادی گذاشت.
سیدمحمدی ادامه داد: خیلی از دامداران حتی مسئولان اطلاع ندارند که چطور شد امروزه علوفه به اندازه کافی با قیمت مناسب در بازار یافت میشود و حتی به کشورهای ترکیه، عراق، تاجیکستان، امارات و افغانستان نیز صادر میشود، ولی موضوعی به این اندازه مهم در استان آذربایجان غربی و شهرستان پیرانشهر آغاز شده و به سایر مناطق کشور هم تسری پیدا کرد.
این جهادگر ضمن تشکر از حمایتهای بسیج سازندگی آذربایجان غربی در پیشبرد اهداف این مجموعه، خاطرنشان کرد: این صنعت را به کمک شهروندان پیرانشهری، استادکاران این شهرستان راه اندازی کرده و رونق داده ایم و در نهایت به ارزان شدن کاه نه تنها در استان بلکه در کشورمان کمک کردهایم.
این مخترع ضمن دعوت از مسئولان و متولیان امر برای بازدید از کارگاههای صنعتی خود، اظهار کرد: توانایی و ظرفیت ما خیلی بیشتر از این است، بنابراین چنانچه حمایت مالی صورت بگیرد، خواهیم توانست تاثیرگذاری به مراتب بیشتری در صنعت دام، طیور و کشاورزی داشته باشیم.
سیدمحمدی خاطرنشان کرد: مسئولان توان و تخصص ما را فقط در ساخت کمباین نبینند، بلکه ما تا اندازه ای توانمندی داریم، که با مشارکت اکیپهای مهندسی و متخصص، استان را به قطب ادوات صنعتی کشاورزی تبدیل کنیم.
وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه در آذربایجان غربی مغزهای متفکر، ذهنهای خلاق و ایدهپرداز زیادی وجود دارد که میتوانند در این عرصه نقش آفرین باشند، گفت: لازمه تحقق یافتن این موضوع حمایت همه جانبه مسئولان است و بدون شک پشتیبانی مالی تاثیر کلیدی در این سری موفقیتها دارد.
این مخترع اضافه کرد: کشورهای همسایه از اروپا و آمریکا انواع ماشین آلات کشاورزی را وارد میکنند، حال آنکه میتوانند از ایران خرید و واردات انجام دهند، چرا که در این خطه دانش، تجربه و تعهد کاری وجود دارد.
سید محمدی بیان کرد: از کشور سودان نیز برای دستگاههای تولید شده ما مشتری وجود دارد، ولی به دلیل تولید اندک و نبود حمایت مالی نتوانستهایم، صادرات انجام دهیم.
وی به رشد نرخ دلار و افزایش قیمت قطعات همچنین تحریمهای اقتصادی اشاره کرد و گفت: گرچه مشکلات اقتصادی زیادی در کشور وجود دارد ولی با همه این ها میتوانیم نسبت به تولید، صادرات و توسعه این صنعت در منطقه اقدام کرده و موفق شویم.
انتهای پیام