رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین؛

پنجاه درصد پرونده ها در واحد های صلح و سازش منجر به سازش می شود/استقلال وکیل جوهره شغل وکالت است

  حسینی گفت: یکی از فعالیت های ما راه اندازی واحد صلح و سازش بود. ماهانه سی پرونده در این واحدها تشکیل می شود که پنجاه درصد پرونده ها در واحد های صلح و سازش موجب سازش می شود و رسیدگی به این پرونده ها کاملا رایگان است. 
کد خبر: ۹۴۱۶۷۷۷
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۰

قزوین_ به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، به مناسبت شصت و نهمین سالروز استقلال کانون وکلا و هفته وکیل مدافع نشست خبری کانون وکلای دادگستری استان قزوین با حضور محمد حسینی رییس کانون وکلای استان قزوین و معاونین با اصحاب رسانه در سالن جلسات کانون وکلای استان قزوین برگزار شد.

 

حسینی در این نشست ضمن تبریک روز وکیل مدافع بیان کرد: از یکم تا هفتم اسفندماه بعنوان هفته وکیل مدافع نامگذاری شده که در پاسداشت مقام و شأن مردم و جایگاه ملت است.

 

وی گفت: همانگونه که هر انسان حق حیات و شغل و اسم و نام مناسب دارد حق دفاع نیز دارد که یکی از مهمترین حقوق انسانی به لحاظ حقوق بشری تلقی می شود و در دین اسلام نیز به مراتب از این حق نام برده شده است.

 

حسینی عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب در چنین روزهایی حضرت امام در یکی از سخنرانی های خود به صراحت اعلام کردند که در زمان طاغوت یکی از ضعف ها نداشتن کانون وکلا و نداشتن دادگستری مستقل بود و با پیروزی انقلاب اسلامی یکی از اتفاقات مهم که باید بیفتد استقلال کانون وکلا و دادگستری باید حفظ شود. 

 

رییس کانون وکلای استان قزوین اظهار کرد: استقلال وکیل جوهره شغل وکالت است و وکیلی که مستقل نباشد نمی تواند از حقوق موکلین دفاع کند چون دائم پروانه فعالیت وی در معرض ابطال است.

 

وی افزود: وکیل دادگستری به حدی مهم است که در سال ۴۱ همزمان با ملی شدن صنعت نفت قانون لایحه قانونی استقلال کانون های دادگستری تصویب شد و این اهمیت امر را می رساند و کماکان این استقلال به قوت خود باقی است و امروز بعد از ۶۰ سال این استقلال برای حفظ حقوق مردم را گرامی می داریم.

 

رییس کانون وکلای دادگستری استان قزوین اضافه کرد: تمام تلاش صاحبنظران بر این است که به هر قیمتی استقلال وکیل دادگستری و قاضی دادگستری حفظ شود چرا که استقلال این دو موجب شجاعت در حمایت از حقوق موکلین می شود و در این صورت است که خطر ابطال پروانه وکالت درصورت ذی نفوذ بودن طرف مقابل وجود ندارد.

 

وی بیان کرد: البته استقلال به معنای عدم نظارت نیست؛ باید نظارت وجود داشته باشد تا از تخلف جلوگیری شود و دادسرا و دادگاه انتظامی این وظیفه را به عهده دارد و نظارت به شکل کافی مطابق قانون برقرار است و تنها مسئله ما این است که با تضعیف کانون وکلا زمینه اظهار نظر سلیقه‌ای را از بین ببرند.

 

این مسئول افزود: اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران با انتخاب کانون‌های ۲۶ گانه وکلای دادگستری کشور فعالیت دارد و هدف آن انسجام بخشی و اتحاد بین کانون‌های وکلا است و برای اینکه حق دفاع مردم حفظ شود باید با قدرت از موجودیت و ابتکار عمل اتحادیه دفاع کنیم و این از برنامه‌های اصلی ما است.

 

حسینی تصریح کرد: طرح تسهیل در کسب و کار اگر تصویب شود قانونگذاری به سمتی خواهد رفت که بیسوادان و افرادی که بهره کمی از دانش حقوقی دارند با نمره‌های پایین پروانه وکالت بگیرند. برای اعتراض به این امر تلاش های زیادی شد و اصحاب رسانه نیز در آگاه سازی جامعه و مدیران در این زمینه تاثیرگذار بودند و در نتیجه علی رغم تصویب این طرح در مجلس به خاطر مشکلات زیربنایی و اساسی در شورای نگهبان فعلا مورد تایید قرار نگرفته است و لازم است آثار سوء این امر اطلاع رسانی شود تا شاهد این فاجعه قانونگذاری نباشیم؛ چرا که در صورت نداشتن وکلای باسواد حقوق مردم به مخاطره می‌افتد.

 

حسینی بیان کرد: در هر رشته و صنفی تابع مقررات حاکم بر نظام جمهوری اسلامی هستیم اما نظارتی بر وکلا باید باشد اما این نظارت مانع رسیدگی بر حقوق مردم نشود لذا مطابق قانون دادسرای انتظامی، دادگاه انتظامی وکلا، دادگاه عالی قضات مراحل رسیدگی به موضوعات حوزه وکلا است.

 

وی افزود: در یکسال گذشته در راستای کم کردن فاصله کانون وکلا و مردم تلاش زیادی شد چرا که نظم و آرامش و قانونمداری و تعامل مردم در این صورت بیشتر می شود. یکی از فعالیت های ما راه اندازی واحد صلح و سازش بود که با استفاده از ظرفیت وکلا با دعوت از افرادی که ظرفیت های اجتماعی بالایی دارند در کنار وکلا ایجاد شد. پنجاه درصد پرونده ها در واحد های صلح و سازش موجب سازش می شود که ماهیانه حدود سی پرونده تشکیل می شود که بیش از پنجاه درصد به صلح ختم می شود و رسیدگی به این پرونده ها کاملا رایگان است. 

 

حسینی در پایان با اشاره به طرح مهربانی گفت: در طرح وکیل مهربانی با نگاه توجه وکلا به قشر آسیب پذیر که استقبال خوبی از آن صورت گرفت، با همراهی کمیته امداد، هر وکیل سرپرستی یک تا دو ایتام را برعهده گرفت که با هدف حمایت از قشر آسیب پذیر جامعه صورت گرفته است و به لحاظ خدمات مشاوره و حقوقی هم در بهزیستی، کمیته امداد و زندان تقریبا هفته ای دو روز مشاوره رایگان داریم که ماهیانه ۱۲۰۰ نفر ساعت مشاوره رایگان و رسیدگی به حدود ۱۰۰ پرونده را انجام می دهیم.

 

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار