هفت سال همراهی با کتاب/ ما نقطه پایانی برای کتابخوانی قائل نیستیم
قزوین_به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج، یک به یک جوانانی که نشان هلال بر سینه دارند از در وارد می شوند. هرکدام با گپ و گفتی سرپایی کم کم به طرف صندلی ها می روند و می نشینند. همین طور که صدای همهمه بچه ها به گوش می رسد موسیقی آرامی پخش می شود که نویدبخش آغاز برنامه است.
مجری که دبیر تیم کتابخوانی استان است با سلام و خوش آمدگویی، آغاز جلسه را اعلام می کند و از همه می خواهد که سوره عصر را با هم زمزمه کنند و این تلاوت آغازین برنامه است. سپس مجری کتابی را روبه جوانان می گیرد و با نشان دادن جلد آن می گوید؛ امروز این کتاب را می خوانیم، من چند خطی می خوانم و بعد شما دوستان ادامه دهید.
نشست کتابخوانی جوانان بشردوست اهل هلال قزوین بیش از ۷ سال است که به صورت مستمر برگزار می شود در هر نشست یک کتاب معرفی و مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد.
جوانان اهل هلال قزوین با اشتیاق و حضور خود در این برنامه موجب شده اند تا این مجموعه نشست ها استمرار پیدا کرده و بیش از ۷ سال ادامه یابد. به همین سبب گفتگویی داریم با معصومه محمودی دبیر تیم کتابخوانی حوزه معاونت جوانان جمعیت هلال احمر استان قزوین؛
۱-چه طور شد که به فکر برگزاری این نشست ها افتادید ؟
به نظرم کتاب سالم ترین دوستی است که می تواند اوقات فراغت جوانان را پرکند ، کتاب مثل یک دنیا است که هر کس به آن وارد شود با دست پر بر می گردد، ضرر نمی کند و سودش تضمین است.
۲- فکر می کنید این نشست ها در میزان نرخ مطالعه جوانان تاثیر گذار بوده است؟
من در مقاله ای خواندم که میزان سرانه مطالعه افراد بالغ در ایران روزانه ۱۶ دقیقه و ۳۲ ثانیه است این آمار متاسفانه هنوزم ادامه دارد، به همین خاطر من را به فکر انداخت که سهم هرچند کوچکی برای بالابردن نرخ مطالعه دوستانم داشته باشم و حداقل با همین جوانان هلال احمری بتوانیم قدمی موثر برداریم.
۳- در این نشست ها بیشتر چه نوع کتاب هایی مطالعه می شود؟
هر نوع کتاب به روزی که نیاز جوان ترها باشد از جمله کتاب های مربوط به مهارت های زندگی، خود شناسی، موفقیت و غیره
۴_ روش انتخاب این کتاب ها چگونه است ؟
یک تیم از جوانان اهل کتاب که فکر و اندیشه بازی برای پرداختن به مسائل دارند دور هم جمع می شوند و با توجه به علاقه اعضا، کتاب را انتخاب می کنند.
۵- روش مطالعه در نشست ها چگونه است؟
این جلسات با روش های متفاوت برگزار می شود و هر بار با توجه به موضوع کتاب و فضای اجرا به صورت متفاوت برگزار می شود و البته این را هم بگویم که در مطالعه برخی از کتاب ها در صورت دسترسی، از نویسنده کتاب نیز به این جلسات دعوت می شود.
۶- به نظر شما چرا این برنامه توانسته ۷ سال ادامه داشته باشد؟
به نظرم بحث کتاب و کتابخوانی نیاز روز جامعه است و مهم این است که یک بستر مناسب برای این موضوع فراهم شود و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر این بستر را برای ما جوانان فراهم کرده است ، در مرحله ی دوم موضوع و تازگی کتاب است و دست آخر فضاهای متنوع و روش های جذابی که همه حاضرین را درگیر و فعال می نماید بی تاثیر نبوده است.
۷- فکر می کنید این جلسات تا چه زمانی می تواند ادامه داشته باشد؟
ما تمام تلاشمان را می کنیم که کتاب و کتابخوانی را بین جوانان گسترش دهیم و فکر می کنم این جلسات تا زمانی که جوانان همراه هستند ادامه دارد در واقع ما زمان و نقطه پایانی برای این برنامه نداریم.
۸- در پایان چه صحبت خاصی با جوانان و همسالان خود دارید؟
ویکتور هوگو می گوید؛ خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد، یا کتاب یا دوستانی که اهل کتاب باشند. امیدوارم که همه جوانان یکی از این دو را داشته باشند.
انتهای پیام/۱۰۱۰