عضو هیئت رئیسه فراکسیون دانش بنیان مجلس عنوان کرد

ضرورت انتخاب شعار سال توسط رهبر انقلاب/اقتصاد دانش بنیان؛راهکار مقابله با تحریم ها

زنجان_عضو هیئت رئیسه فراکسیون دانش بنیان مجلس گفت:یکی از بهترین روش‌هایی که برای خنثی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها وجود دارد بحث اقتصاد دانش‌بنیان است یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یک راهبرد اثر گذار برای مقابله با تحریم‌ها کاربرد جدی دارند.
کد خبر: ۹۴۲۲۱۹۹
|
۰۱ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲

مصطفی طاهری در گفت وگو با خبرنگار بسیج زنجان با تبریک فرارسیدن عید نوروز اظهار کرد:ابتدا باید پرسید چرا شعار سال انتخاب می‌شود؟ علت اینکه هر سال حضرت آقا شعاری را برای آن سال انتخاب می‌کنند چیست؟ با اینکه برنامه ۵ ساله و همچنین برنامه یک ساله تدوین می‌شود چرا شعار سال نیز انتخاب‌ می‌شود؟ آیا شعار سال تاثیر مثبت دارد یا خیر؟ آیا برنامه خاصی برای آن تدوین شده است؟

 

ضرورت انتخاب شعار سال توسط رهبر انقلاب/اقتصاد دانش بنیان؛راهکار مقابله با تحریم ها

وی با بیان اینکه در پاسخ به این سوالات باید گفت بخش زیادی از برنامه‌هایی که وجود دارد کلی است و نمونه آن تبصره ۱۸ است که در ارتباط با اشتغال برنامه‌ریزی شده و یک بحث کلی است اما با شعار سال می توان جهت دهی برای آن داشت،تصریح کرد:به عبارتی شعار سال اولویت آن سال و سال‌های بعدی را بازگو می‌کند و صرفا مختص یک سال نیست بنابراین با اتمام سال نمیتوان گفت شعار سال تمام شد بلکه این شعارها روزنه‌ای است که باید برای کشور باز شود. 

 

 

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس با بیان اینکه به عبارتی باید حداقل‌ها و مبانی کار انجام شود و بخش عمده‌ای از کار برای سال‌های بعدی برنامه‌ریزی شود،افزود:با این وجود سال بعدی که برنامه ۵ ساله هفتم نوشته خواهد شد یقینا شعار امسال کمک کننده در نوشتن این برنامه خواهد بود از سویی دیگر در برنامه بودجه نیز بخش‌هایی همانند اشتغال و بحث مربوط به دانش بنیان دیده شده است.

 

 

عضو هیئت رئیسه فراکسیون دانش بنیان مجلس  با اشاره به اینکه وضعیت دنیا، کشور و تحریم‌ها سبب شده تا حضرت آقا اولویت را به مسائل اقتصادی بدهند،خاطرنشان کرد:در خصوص مسائل اقتصادی اصل و ریشه سیاست‌های کلان، اقتصاد مقاومتی است؛شعاری که رهبر معظم انقلاب هر ساله در ارتباط با اقتصاد مقاومتی فرموده‌اند دارای ۱۰ مولفه از جمله مردم بنیاد، عدالت محور، درون زا، برون گرا، پیشرو، فرصت ساز، مولد، جهادی، انعطاف‌پذیر و دانش‌بنیان است با این مولفه‌ها مشخص است که حضرت آقا از همان سال‌های گذشته نیز بر روی اقتصادی که بر پایه دانش بنیان بنا شده باشد تاکید داشته‌اند؛ بنابراین این امر در سیاست‌های کلان دیده شده است و باید تا حال حاضر بخشی از کار انجام می‌شد.

 

 

طاهری با بیان اینکه چند نکته در خصوص شعار سال وجود دارد که اهمیت و حکیمانه بودن این شعار را نشان می‌دهد،گفت:نکته اول؛ زمانی که یک کشوری همچون کشور ما تحریم می‌شود این تحریم چه با توافق و چه بدون توافق، برای آمریکا یک راهبرد است و دشمنان سعی می کنند همواره با ابزار تحریم برای دور نگه داشتن کشور ما از منافع اقتصادی استفاده کنند،بنابراین یکی از بهترین روش‌هایی که برای خنثی و بی‌اثر کردن تحریم‌ها وجود دارد بحث اقتصاد دانش‌بنیان است یعنی شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یک راهبرد اثر گذار برای مقابله با تحریم‌ها کاربرد جدی دارند.

 

 

این مسئول در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ بخش زیادی از رشد اقتصادی از طریق بهره‌وری حاصل خواهد شد،اذعان کرد:برای اینکه بتوانیم از طریق بهره‌وری رشد ۳.۵ درصدی برای کشور داشته باشیم باید بهره‌وری از طریق دانش بنیان را تقویت کنیم چرا که رابطه قوی، نمایی و مثبت بین دانش بنیان و بهره‌وری وجود دارد بنابراین اگر بتوانیم تولیداتمان را به سمت دانش‌بنیان سوق دهیم با هزینه کم، نیروی انسانی کم بهره وری را بالاتر خواهیم برد. 

 

 

وی ادامه داد:رسیدن به بهره‌وری ۳.۵ درصدی با روش‌هایی همچون صادرات و استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان میسر خواهد بود و شرکت‌های دانش‌بنیان به شدت می‌تواند در افزایش بهره‌وری موثر باشد.

 

 

 نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قوانین بالادستی، اقتصاد دانش‌بنیان یکی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی است،تصریح کرد: در کشور ما برای دستیابی به این امر چندین نقاط ضعف و قوت وجود دارد. اما مهم‌ترین نقطه قوتی که می‌تواند شعار سال انتخاب شده توسط حضرت آقا را محقق سازد بحث منابع انسانی و آموزش‌های کافی است چراکه از نظر دانشگا‌ها، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ارشد و دکتری برای تولید دانش‌بنیان قطعا سرآمد و جزو کشورهای پیشرو هستیم. 

 

 

طاهری یادآور شد:با این حال دومین نقطه قوت کشور ما در بحث نوآوری، اختراع و ابداع است چرا که تعداد اختراعات در کشور ایران نسبت به میانگین جمعیت کشور و البته در مقایسه با میانگین‌های دنیا، رقم بالایی است. اما متاسفانه به دلیل بحث‌های سیاسی، نبود مشوق‌های لازم، نبود رژیم نهادی( چهارچوب سیستمی که از نقاط قوت استفاده کند) دچار عقب ماندگی جدی هستیم اما اگر از نقاط قوت استفاده کنیم و نقاط ضعف را برطرف کنیم می توانیم بخش زیادی از کار را پیش ببریم‌.

 

 

عضو هیئت رئیسه فراکسیون دانش بنیان مجلس در ادامه با اشاره به اینکه قوانین خوبی در سال ۱۴۰۰ در مجلس در ارتباط با جهش تولید با دانش‌بنیان‌ها مطرح شده و به تازگی قوانین آن ابلاغ شده است،خاطرنشان کرد:ضعف‌ها و خلا هایی که در این زمینه ها وجود دارد از نظر قانونی مرتفع شده است با این حال تشویق به نوآوری و اختراع در قانون مجلس وجود دارد و امیدواریم در آیین‌نامه‌های اجرایی مسیری که دولت در پیش گرفته، این امر از شعار و قانون خارج شده و عملیاتی شود.

 

 

این مسئول با بیان اینکه پیشنهاد جدی بنده در ارتباط با تحقیق و پژوهش است،گفت: بودجه ای که در کشور به تحقیق و پژوهش ارائه داده می‌شود نسبت به کل بودجه کشور عدد بسیار ناچیز و کوچکی است که حتی گاها همین مبلغ کم نیز تخصیص نمی یابد بنابراین سرمایه‌گذار جدی تحقیق و پژوهش در کشور وجود ندارد که باید این امر اصلاح شود.

 

 

وی با اشاره به اینکه هرچه به سمت دانش‌بنیان حرکت کنیم و تولید دانش‌بنیان داشته باشیم وابستگی به نفت را کاهش خواهیم داد،افزود: ما تک محصولی بودیم و در گذشته به راحتی نیز تحریم می‌شدیم، چرا که هر کشوری تولید تک محور داشته باشد به راحتی تحریم می‌شود و به راحتی قابل ضربه خوردن است. بنابراین برای اینکه کشور مقاومی داشته باشیم و به خواسته‌های حضرت آقا، اقتصاد بدون نفت دست یابیم باید به سراغ شرکت های دانش بنیان برویم.

 

 

 

عضو هیئت رئیسه فراکسیون دانش بنیان مجلس  با بیان اینکه در پایان‌نامه‌های دانشجویان گا‌ها اعم از کارشناسی ارشد و دکتری کارهای فوق‌العاده ای انجام گرفته است،ادامه داد: تا زمانی که دانش به فناوری و فناوری به تولید صنعتی نرسد و فقط در حد ایده و تئوری دانشگاه‌ها بماند منفعتی برای مردم نخواهد داشت. بنابراین حتما باید بحث کاربردی کردن این موارد به واسطه ارتباط بین صنعت، معدن، کشاورزی، حوزه‌ها مختلف تقویت شود و تاثیر این امور بر روی صادرات غیر نفتی دیده شود.

 

 

 

طاهری با اشاره به اینکه باید در انتهای سال سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از سهم صادرات غیر نفتی را حداقل ۵ درصد رشد دهیم،خاطرنشان کرد:چراکه دستیابی به این عدد دور از انتظار نیست بنابراین باید سهم صادرات مواد خام و نیمه خام را به حداقل برسانیم و به سراغ تولید کالاهایی با ارزش افزوده بالا برویم.

 

 

این مسئول در ادامه با بیان اینکه یکی از تهدیدات جدی که برای کشور وجود دارد در حوزه ICT و فناوری اطلاعات و ارتباط است،عنوان کرد:در تامین محصولاتی همچون مودم‌ها، گوش‌های هوشمند، سویچ و .... وابستگی شدیدی به کشور‌های بیگانه داریم، این در حالی است که کل داده ها از طریق همین ها تبادل می‌شوند. با این شرایط تبادل داده  از مسیری که امن نیست، هم قابل بهره‌برداری برای دشمنان است و هم قابل ضربه زدن به کشور است.

 

 

وی ادامه داد:مسئله ای که در طول ماه های گذشته در ارتباط با بنزین رخ داد دقیقا مسئله ای مشابه با این امر بود. بنابراین ما باید حتما در بحث دانش بنیان به این بخش ها توجه ویژه داشته باشیم از جمله اینکه زیر ساخت‌های ارتباطی در حوزه مخابرات، برق، گاز و تمام جاهایی که داده تبادل می کنند به شرکت‌های دانش بنیان سپرده شوند.

 

 

 

وی بیان داشت:برای اینکه شعار انتخاب شده امسال از حالت شعار، بنر و مصاحبه خارج شود باید اهمیت‌دادن به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در سال ۱۴۰۱ پررنگ شود، صندوق‌هایی مثل صندوق‌های نوآوری و شکوفایی تقویت شود.

 

 

طاهری در پایان با بیان اینکه در حال حاضر تقسیم بندی در دنیا برای کشور‌هایی با فعالیت دانش بنیان وجود دارد،گفت: این کشور‌ها به چهار دسته پیشرو، میانه‌رو، دنباله رو نوپا تقسیم بندی می‌شوند و کشور ایران جزو کشورهای دنباله رو است؛ با این شرایط باید برنامه ریزی شود تا در انتهای سال ۱۴۰۱ ایران با عبور از مرحله دنباله رو به میانه رو برسد. با این وجود برای برنامه ۵ ساله هفتم نیز هدف گذاری های خوبی انجام خواهد شد تا در ۵ سال آینده کشور ایران نیز در بحث دانش بنیان جزو کشور های پیشرو شود.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار