تأکید نماینده بوشهر در مجلس خبرگان بر امنیت شغلی خبرنگاران/ مسئولین خبرنگاران را دیدهبان بیدار خود بدانند
به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری در ابتدای این همایش در حسینیه عاشقان ثارالله بوشهر شغل خبرنگاری را شغلی بسیار سخت و پیچیده دانست و گفت: خبرنگاران در حوادث گوناگون، پابه پای حوادث پیش میروند و جان خود را در طبق اخلاص میگذارند تا بتوانند واقعیات اخبار موجود را به مخاطب ارائه کنند.
وی اظهار کرد: بشر سخت نیازمند خبر است به طوری که میتوان گفت رابطه خبر با انسان، یک رابطه ناگسستنی است بنابراین گاهی خبرنگاران، آن قدر تأثیرگذارند که نقش آنها و رسانه را بیش از سلاحهایی مانند موشک، هواپیما و بمب اتمی میدانند چون میتوانند فضای جامعه را به گونهای ترسیم کنند که شرایط را در یک جامعه تغییر بدهند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر امروز میبینید دنیای کفر، تمام سرمایهگذاریش را روی رسانه و جنگ ترکیبی قرار داده است و تلاش میکند فکر جامعه و شناخت ادراکی جامعه ما را تحت ثأثیر قرار بدهد تا جایی که شهید را جلاد و جلاد را شهید معرفی میکند رسالت خبرنگاران و رسانههای ما نیز این است که در برابر آنها مقابله کنند و نگذارند آثار سخنان آنها در جامعه مطرح شود.
امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود به وظایف و بایدها و نبایدهای عرصه خبرنگاری از منظر دین اشاره کرد و گفت: قرآن کریم میفرماید سخن محکم و استوار بگویید که در آن سستی نباشد؛ که بر همین اساس امروز لازم است تا خبرنگاران ما تلاش کنند تا سخنانی این گونه را به جامعه منتقل کنند تا مخاطب به آنها اعتماد کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: گاهی خبرنگاران در ارائه مطالب خود، سیاه نمایی مطلق و گاهی سفید نمایی مطلق میکنند که هیچ کدام از این دو شیوه در اسلام پسندیده نیست بلکه اسلام معتقد است که نقد لازم است منصفانه باشد و در کنار آن به ارائه پیشنهاد نیز پرداخته شود چرا که رواج نقد در جامعه بدون ارائه پیشنهاد، به جز ملتهب کردن جامعه نه سودی برای خبرنگار و نه نفعی برای جامعه دارد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری مورد اطمینان بودن را از دیگر ویژگیهای یک خبرنگار از منظر دین داست و گفت: گرچه خبرنگاران ما همگی قلم به دست و دوربین به دست هستند امّا الزاماً هر قلم به دست و دوربین به دستی، خبرنگار در تراز انقلاب اسلامی نیست بلکه خبرنگاری در تراز انقلاب اسلامی است که تعهد و تخصص لازم را نسبت به آن چه میبیند و مینویسد، داشته باشد.
آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: لازم است یک خبرنگار خلاق بوده و قدرت ابتکار و نوآوری داشته باشد چرا که تنظیم و انتشار اخبار به صورت کلیشهای، در افکار عمومی اثر نمیگذارد.
وی سرعت، دقت و درستی را سه ویژگی یک خبرنگار عنوان و خاطرنشان کرد: گاهی اوقات یک ثانیه نیز برای انتشار یک خبر برای خبرنگار مهم است امّا گاهی اوقات لازم است دقت کنیم تا در حالی که سرعت را در انتشار خبر مورد نظر قرار میدهیم دقت را فدای سرعت نکنیم.
خطیب جمعه قم اضافه کرد: صادقانه با جامعه و مخاطب سخن گفتن از ویژگیهای یک خبرنگار از منظر دین است که سبب جلب اعتماد مخاطبان میشود.
عضو مجلس خبرگان با تأکید بر رعایت مستندگویی در اخبار خبرنگاران گفت: مشکلی که امروز جامعه ما در عرصه خبر با آن مواجه است نداشتن منبع و سند برای بعضی از اخبار است که لازم است اخبار منتشره دارای مستندات لازم باشند تا برای جامعه اطمینان آور باشد.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان خطاب به خبرنگاران گفت: اگر میخواهید متخلفی را معرفی کنید- که گاهی لازم است متخلف به جامعه معرفی شود تا درس عبرتی برای دیگران باشد- لازم است دقت کنید تا حرمت انسانی او پایمال نشود.
حسینی بوشهری همیشه در میدان بودن را یکی دیگر از ویژگیهای یک خبرنگار از دیدگاه دین برشمرد و خاطرنشان کرد: قلم خبرنگار در جنگ نرم و لشکر بی شمار کلمات خبرنگار، هم در خاکریز دفاع و هم در هجوم علیه دشمن نقش آفرین است که این موضوع نشان دهنده در میدان بودن یک خبرنگار است ولی خبرنگار منزوی و گوشه نشین، نقش آفرین نیست.
وی انقلابی بودن را یکی از شاخصههای خبرنگار تراز انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: خبرنگار تراز انقلاب اسلامی کسی است که خبری را که دشمن از آن سوء استفاده میکند بازتاب نداده و در جبهه دشمن بازی نکند.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری خبرنگار را امیدآفرین و نه مأیوس کننده دانست و اظهار کرد: گاهی خبری یک سطری، موجی از ناامیدی در دلها ایجاد میکند و گاهی یک خبر دو کلمهای موجی از امید ایجاد میکند.
وی در بخش پایانی سخنان خود به مشکلات خبرنگاران نیز اشاره کرد و گفت: خبرنگاران تنها هستند و خبرنگاران را نباید در عرصه خبرنگاری تنها گذاشت.
نماینده مردم استان بوشهر در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: نه تنها هفدهم مرداد روز خبرنگار است بلکه لازم است همه روزهای سال را روز خبرنگار بدانیم چرا که خبرنگاران هر روز جان و آبروی خود را کف دست گرفته و در این عرصه مشغول انجام خدمت هستند.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری به امنیت شغلی خبرنگاران اشاره کرد و گفت: خبرنگارانی سراغ داریم که میگویند امنیت شغلی نداریم و از این منظر، آیندهای نامعلوم دارند که لازم است وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولین مرتبط نسبت به امنیت شغلی و آینده این خبرنگاران، فکر کرده و تصمیمات لازم را اتخاذ کنند.
وی در پایان تصریح کرد: مسئولین، خبرنگاران را به عنوان دیدهبان بیدار خود و نه به عنوان یک مزاحم بدانند چرا که خبرنگاران، زشتیها و زیباییها را یک جا نشان میدهند تا مسئولین آن جایی که زشتی وجود دارد را به زیبایی تبدیل کنند و آن جایی را که زیبایی وجود دارد را زیباتر جلوه دهند.
۱۷ مرداد سال روز شهادت شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در افغانستان است که توسط شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز خبرنگار نامگذاری شده است.
انتهای پیام/