رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز:

رویکرد فرهنگی و پژوهشی مراکز آموزش علمی کاربردی، ایجاد اشتغال و کسب مهارت است

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز با بیان اینکه رویکرد فرهنگی و پژوهشی مراکز ما ایجاد اشتغال و کسب مهارت است، گفت: این دانشگاه بالاترین درصد اشتغال دانشجویان را در بین تمام دانشگاه های استان دارد.
کد خبر: ۹۴۵۳۳۱۹
|
۰۳ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرج، مصطفی یوسفی طزرجان، رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دانشگاه علمی کاربردی مشکات ولایت برگزار شد، خبرنگاران را زبان گویای جامعه دانست و خطاب به آن ها گفت: انتظار می رود ما را در این مجموعه یاری کنید تا کارهای باکیفیت تری صورت گیرد؛ هر جایی که لازم است نقاط خوب را برجسته و اشکالات را با رویکرد انتقاد سازنده منتقل کنید تا بتوانیم در نهایت جامعه آگاه تری داشته باشیم.

رویکرد فرهنگی و پژوهشی مراکز آموزش علمی کاربردی، ایجاد اشتغال و کسب مهارت است

وی با اشاره به اینکه تمرکز دانشگاه علمی کاربردی بر علم و کاربرد و شعار آن اشتغالزایی است و درصد فارغ التحصیلان شاغل این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاه ها به مراتب بالاتر است، عنوان کرد: بسیاری از دانشجویان این دانشگاه حین تحصیل شاغل می شوند و بسیاری نیز شاغلانی هستند که برای افزایش مهارت در حوزه کاری خود، مراکز آموزش علمی کاربردی را بر می گزینند. این دانشگاه برای حوزه های کاربردی مورد نیاز بازار کار رشته های متفاوتی را طراحی و اجرا کرده است.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز با اشاره به اینکه افرادی که این رشته ها را بر می گزینند، در بازار کار موفق تر خواهند بود، مطرح کرد: به دلیل شاغل بودن بیشتر دانشجویان، برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا زمان کلاس ها به گونه ای باشد که همه بتوانند در آن ها شرکت کنند. بخش عمده دروس، دروس کاربردی و عملی هستند؛ البته یک سری دروس نظری نیز پیش نیاز و پیش زمینه دروس تخصصی هستند که باید گذرانده شوند.

یوسفی با بیان اینکه رویکرد فرهنگی و پژوهشی مراکز ما ایجاد اشتغال و کسب مهارت است، اظهار کرد: در برخی دانشگاه ها زمانی که صحبت از پژوهش می شود، صرفا مقالاتی که شاید در کشور قابل استفاده نیز نباشد، مطرح است اما در این دانشگاه، به دنبال پژوهش کاربردی و فعال تر کردن فناوری در رشته های مختلف هستیم. دانشگاه علمی کاربردی بالاترین درصد اشتغال دانشجویان در رشته های مختلف را در بین تمام دانشگاه های استان دارد.

وی یادآور شد: یکی از رویکردهای دانشگاه ما امور پژوهشی و فناورانه است که تحت عنوان رویدادهای استارت آپی معرفی می شوند. در این رویدادها، افراد ایده های خود را در حوزه شغلی خود مطرح می کنند، اساتید و راهنماها مشکلات عملیاتی شدن آن ها را بیان می کنند و کمک هایی در زمینه مسائل مالی صورت می گیرد تا افراد بتوانند مدل کسب و کار خود را طراحی کنند. اسپانسرها و صاحبان سرمایه نیز می توانند افراد توانمند و ایده های خوب را شناسایی کنند که این امر موجب نوآوری در حوزه کارآفرینی می شود.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز از تحصیل 11 هزار دانشجوی فعال در رشته های مختلف از حوزه های صنعت، خدمات، هنر و ورزش در دانشگاه علمی کاربردی این استان و تدریس حدود 240 رشته خبر داد و خاطرنشان کرد: در این استان 19 مرکز آموزش علمی کاربردی فعال است و در هر یک از شهرستان های استان مرکز مرتبط وجود دارد. بیشتر دانشجویان این دانشگاه بومی هستند به جز برخی رشته های خاص که از استان های دیگر نیز دانشجو پذیرفته است.

یوسفی بیان کرد: در صورتی که خلأ رشته ای را احساس کنیم، مراکز باکیفیتی را اضافه خواهیم کرد که ممکن است در آینده مرکزی در حوزه معدن راه اندازی شود. چندین سال پیش 11 مرکز وابسته به دستگاه های دولتی حذف و مراکز دیگری جایگزین آن ها شدند. در صدد هستیم سه مرکز دولتی را که عملکرد قوی و خوبی داشتند، مجددا احیا کنیم تا فعالیت های علمی کاربردی خود را از سر گیرند. اکنون به دنبال اخذ مجوزهای لازم هستیم اما این موضوع باید در شورای عالی اداری کشور پیگیری شود.

وی گفت: با توجه به اینکه جامعه ما در حال تغییر و تحول است و بسیاری از مشاغلی که چند سال پیش وجود داشتند، اکنون وجود ندارند، در صورتی که می خواهیم دانشجویان ما پس از فارغ التحصیلی شاغل شوند، باید خود را با تغییرات شغلی وفق دهیم بنابراین باید اگر شغل جدیدی ایجاد شد برای آن رشته طراحی کنیم و اگر شغلی از دایره مشاغل حذف شد، تدریس آن را ادامه ندهیم. هر سال رشته های جدیدی وارد مراکز علمی کاربردی می شوند و رشته هایی که بازار کار آن اشباع شده تغییر می کنند.

رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز با اشاره به اینکه اساتید ما باکیفیت ترین افراد در حوزه شغلی خود هستند، اذعان کرد: معیار اصلی ما در جذب اساتید است که افراد بتوانند مهارت لازم در حوزه شغلی خود را به دانشجویان آموزش دهند که لازمه این امر، داشتن دانش عمومی لازم و تجربه کافی است، در صورتی که در سایر دانشگاه ها، داشتن تجربه کافی ضرورت ندارد. در استان البرز، سه هزار مدرس حق التدریس فعالیت می کنند که بیشتر آن ها شاغل هستند.

انتهای پیام/ص

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار