خبرهای داغ:
روایت بانوی کار آفرینی که «تفکر بسیج» را عملااشاعه می دهد؛

«چادرم» به من زندگی و آزادی داده است/متاسفانه طراحان پوشاک جایگاهی در جامعه ندارند

مدیر مرکز نوآوری دانشگاه علمی کاربردی واحد ۳۴ تهران عنوان کرد: من به عنوان یک بانوی ایرانی با قاطعیت می گویم که این پوشش و حجاب چادر نه تنها دست و پاگیر نبوده بلکه کمک من بوده و به من هویت داده است. یک بانوی محجبه با حفظ حجاب می تواند در تمام عرصه های اجتماع حضور داشته باشد.
کد خبر: ۹۴۷۱۰۷۴
|
۰۳ آذر ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴

قزوین_ به گزارش بسیج، امروزه با افزایش اشتغال زنان در جامعه، تولید اقتصادی هم در خانواده و هم در اجتماع رشد پیدا کرده است. به منظور تشکیل یک زیر بنا برای اشتغال زنان می توان به درج بیشتر رشته های تحصیلی، آموزشی و پژوهشی در بخش های گوناگون با توجه به نیازهای جامعه، تغییر رویکردها و نگاه ویژه به جنس زن به عنوان نیروی کار اشاره کرد. 

سرمایه گذاری برای آموزش بانوان، باعث می شود که تولید ناخالص داخلی با افزایش سرانه درآمد رشد نماید. خوشبختانه، امروزه تعداد زیادی از زنان درجامعه صاحب پست های مدیریتی، اداری و امتیازهای کاری در کشور هستند. یکی از مهم ترین شاخص های بخش توسعه و پیشرفت یک جامعه، تولیدات علمی و معیارهای مرتبط است. بخشی از پژوهشگران و اعضای جامعه علمی، زنان می باشند که نشان دهنده نقش موثر آنان در ارتقای وضعیت علمی به ویژه تولیدات علمی ایران در پایگاه های اطلاعاتی بین المللی می باشد. 

زنان با وجود توانمندی های ذاتی می توانند در بخش های مختلف علمی، اجتماعی و اقتصادی کشور تاثیرگذار باشند. این در حالی است که اغلب بانوان موفق به ویژه در عرصه های مدیریتی، بانوانی هستند که نه تنها با پوشش کامل در عرصه های مختلف داخلی و خارجی حضور می یابند، بلکه حجاب و پوشش را از مهمترین عوامل موفقیت و شاخصه مهم آزادی و حفظ خط قرمز ها می دانند.

روایت بانوی کار آفرینی که «تفکر بسیج» را عملا اشاعه می دهد

بانو اشرف کاظمی یکی از همین بانوان توانمند و نخبگان دانشگاهی در عرصه کارآفرینی است که با اقدامات جهادی توانسته شرایط ویژه ای برای رشد و پرورش نیروی کارآمد و متخصص در عرصه پوشاک به ویژه پوشاک ایرانی اسلامی داشته باشد. 

این بانوی کارآفرینی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار بسیج، بیان می کند؛ اشرف کاظمی مدیر مرکز نوآوری در واحد دانشگاه واحد ۳۴ تهران، داور مسابقات و استارتاپ های دانشگاه ها و مجری این برنامه هستم. 

توانمند سازی بیش از ۱۷۰۰ نفر از جامعه هدف بهزیستی و کمیته امداد در سال ۹۵ 

وی می گوید: از سال ۷۵ وارد عرصه تولید پوشاک شدم و پس از پنج سال فعالیت در این عرصه، متوجه وجود حلقه مفقوده عدم آموزش و مهارت تخصصی افراد در حوزه تولید پوشاک شدم. لذا سال ۸۰ اقدام به تأسیس آموزشگاه طراحی دوخت جهت آموزش به کسانی شدم که علاقمند مهارت افزایی و افراد جویای کار کردم. در همان زمان با بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) همکاری ما آغاز شد و طی این همکاری بالغ بر هزار و ۷۰۰ نفر از جامعه تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی را در بحث حرفه آموزی در طراحی دوخت و صنایع دستی، توانمند کردیم.

جشنواره «من انقلابی ام» را به صورت خودجوش و برای حفظ جایگاه حجاب راه اندازی کردیم 

کاظمی عنوان می کند: در سال ۹۵، با پوشش های موجود در جامعه که سنخیتی با فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی نداشت، به طور خودجوش جشنواره مد و لباس «من انقلابی ام» را اجرا کردیم که در این جشنواره ۱۷ استان یاریگر ما بودند و ۴۷۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. 

در سال ۹۶ با همکاری شهرداری اقبالیه برای اشتغالزایی زنان بدسرپرست و خودسرپرست و سرپرست خانوار، طرحی ارایه شده و ایده های برتر در جشنواره «من انقلابی ام» که با فرهنگ ایرانی اسلامی همخوانی داشت در این طرح مورد استفاده قرار گرفت و در مرکز کارآفرینی به عرصه تولید رسید.

این بانوی نخبه کارآفرین اظهار می کند: ۶۷۰ نفر در این طرح جهت اشتغالزایی به ما مراجعه کردند که از این تعداد ۱۲۰ نفر از متقاضیان را توانمندسازی کردیم تا در منزل و در حین نگهداری از فرزندان، اقدام به تولید پوشاک نمایند. همچنین با آغاز طرح، با توجه به درخواست بانوان روستایی برای کسب کار و درآمد و با توجه به دوری مسیر، شعبه های آموزشی در روستاهایی همچون نیکویه، شید اصفهان، مهدی آباد، چوبیندر، سعیدآباد ایجاد کردیم که تحت آموزش های لازم، مدرک فنی و حرفه ای دریافت کرده و مشغول کار می شوند.

با استفاده از ظرفیت دانشجویان خلاق و برگزاری شتاب دهنده ها، هسته هایی ایجاد کردیم که محور تولید باشند

وی می گوید: جهت توسعه مرکز کارآفرینی، در روستای نجم آباد مرکزی با ظرفیت اشتغالزایی ۱۲۰ نفر را تأسیس کردیم که همزمان با کسب مهارت های لازم، مشغول درآمدزایی نیز می باشند. در این زمینه نیز از ظرفیت دانشجویان خلاق و برگزاری استارتاپ ها،  هسته هایی ایجاد کردیم که محور تولید باشند که با همکاری دانشگاه علمی کاربردی واحد ۳۴ تهران، تاکنون چندین استارتاپ در بخش پوشش اجتماع برگزار کردیم. همچنین از طرح بافت های اصیل ایرانی با قدمت هفت هزارساله استفاده کردیم و همچنین بافت صفویه را احیا کردیم.

من بدون داشتن عنوان بسیجی، خودم را بسیجی می دانم

کاظمی با اشاره به فعالیت های بسیجی در عرصه کارآفرینی و اشتغالزایی تصریح می کند: بسیجی بودن صرفا داشتن نامی در برگه و کارت نیست بلکه هر زمان که بتوانیم با استفاده از ظرفیت و توانمندی هایمان گره ای از مشکل شخصی باز کنیم، یک بسیجی هستیم. من بدون داشتن عنوان بسیجی، خودم را بسیجی می دانم چرا که هر زمان احساس کردم می توانم کمکی برای جامعه باشم، خودم در گروه های جهادی حاضر شدم و اعلام آمادگی کردم و به این اقدامات بسیجی به ویژه در شرایط سخت اقتصادی در حوزه اشتغالزایی افتخار می کنم. 

مدیر مرکز نوآوری دانشگاه علمی کاربردی واحد ۳۴ تهران در ادامه با اشاره به اشتغال آفرینی در هشت ماه گذشته سال جاری و چشم انداز پیش رو در توسعه کارآفرینی یادآور می شود: در سال جاری با نگاه ویژه تری، شتاب دهنده هایی ایجاد کردیم. با توجه به وجود ظرفیت های خلاق در جامعه، با شناسایی این ظرفیت ها، سرمایه گذارانی را معرفی کردیم که با حضور آنها ایده های این ظرفیت ها به عرصه تولید رسیدند. اشتغالزایی دیگر به روش سنتی و گذشته پاسخگوی نیاز و سلیقه جامعه نیست. تا نیازهای مردم شناسایی و سنجیده نشود نمی توان وارد عرصه تولید شد. 

وی ادامه می دهد: در شش ماهه ابتدای سال، دو شتاب دهنده برگزار کردیم. در حال حاضر وارد حوزه مختلف تولید و اشتغال افرینی همچون فولاد، آرایشگران و غیره شده ایم تا ببینیم در این حوزه ها با چه پوششی می توان در عرصه تولید فعالیت کرد. غالب افرادی که با ما در ارتباط بوده و در مراکز ما مشغول فعالیت هستند اغلب بدسرپرست، بی سرپرست و یا سرپرست خانوار هستند که ما با عنوان «بانوان توانمند» از آنها یاد می کنیم. 

عرصه فرهنگ، آتش به اختیاران توانمند می طلبد

کاظمی با اشاره به اقدام آتش به اختیار در عرصه فرهنگ و تولید پوشش اجتماع بیان کرد: این فرمان مقام معظم رهبری است که هر کس به نوبه خود می تواند یک فرد تأثیرگذار باشد و می تواند به همنوعان خود کمک کند. از طرفی نوع نگاه خانواده در حمایت و موفقیت فرد بسیار مهم است و تلاش من این است که با اقتدا به فرمان رهبرم، فردی تأثیرگذار برای جامعه باشم. از سال ۹۵ که اقدام به برگزاری نمایشگاه ها و جشنواره ها با کمک #بسیج_اصناف کردم، تاکنون همه ارگان ها استقبال خوبی داشته اند هرچند در این مسیر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کردم.

مخاطب شناسی، اصل مهم پیشرفت در توسعه فرهنگی و اقتصادی است

وی اضافه کرد: ما باید مخاطب شناس باشیم تا بتوانیم به نیاز و سلیقه مخاطب پاسخ دهیم. پیش از اینکه از مخاطب بخواهیم تا پوشش خود را تغییر دهد باید با نیازسنجی، محتوای مناسبی را به مخاطب ارایه دهیم و سپس از او بخواهیم که نوع پوشش خود را تغییر دهد. باید پوشش مناسب را طراحی و تولید کنیم سپس آن را جایگزین پوشش نامناسب نماییم. از طرفی هزینه بالای پوشش مناسب مانع استفاده بخش بزرگی از جامعه از پوشش مناسب ایرانی اسلامی می شود و این موضوع مهمی است که چرا حجاب چادر، به دلایل مختلف از جمله گرانی قیمت، نباید در سبد فرهنگی خانواده ایرانی جای گیرد. 

متاسفانه طراحان پوشاک جایگاهی در جامعه ندارند

این بانوی کارآفرین در ادامه بیان می کند: متاسفانه از ضعف های جامعه این است که طراحان پوشاک جایگاهی در جامعه ندارند. باید طراحانی که علم این کار را دارند با حوزه صنعت پیوند دهیم که ما با برگزاری جشنواره و شتاب دهنده ها در پی ایجاد این اتفاق هستیم. نگاه ما این است که هر تولید کننده باید یک طراح داشته باشد. 

تغییرات پی در پی و ناپایداری در اقتصاد موجب ایجاد خسارات زیاد اقتصادی در جامعه شد

وی با اشاره به مشکلات موجود در مسیر کارآفرینی و اشتغالزایی عنوان کرد: تغییرات پی در پی و ناپایداری در اقتصاد موجب ایجاد خسارات زیاد اقتصادی در جامعه شد. برای ایجاد نقشه کسب و کار، محیط بیرونی و عارضه های محیط بیرونی بسیار اهمیت دارد. با شرایط سخت اقتصادی موجود پیش بینی و چشم انداز فعالیت حتی تا یکماه آینده نیز غیرممکن است. یکی دیگر از مشکلات موجود، عدم وجود چشم انداز مناسب کارآفرینان نسبت به حوزه تولید خود می باشد. ما با ایجاد کلاس ها و کارگاه های یک روزه چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را به این کارآفرینان آموزش می دهیم.

چرا که آگاهی در حوزه تولید موجب توسعه و موفقیت می شود. 

خانواده و بسیج اصناف، حامی من در مسیر کارآفرینی بودند 

کاظمی اظهار می کند: بی‌شک هر فعالیت اقتصادی با مشکلاتی مواجه است. من نیز در این مسیر مشکلاتی داشتم اما برای توسعه کار از تسهیلات خوداشتغالی استفاده کردم. خانواده و #بسیج_اصناف حامیان من در مسیر کارآفرینی و اشتغالزایی بودند. بعد از ۲۸ سال فعالیت در اجتماع به عنوان یک بانوی ایرانی، پیشنهاد تجربی من به بانوان ایرانی این است که برای هیچ اقدامی منتظر کمک های اطرافیان و حمایت دیگران نباشند. دست بر زانوی خود نهاده و با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های خود وارد عرصه تلاش و فعالیت و سازندگی شوند. اتکا به دارایی ها و پتانسیل خود می تواند موجب موفقیت آنها شود. 

مادرم، الگوی من در تولید پوشش ایرانی اسلامی بوده است

مادرم در جوانی مرحوم شد اما بهترین چیزی که از وی آموختم، دوخت چادر بود و من از طریق برش و دوخت چادر به این حرفه علاقمند شدم و بعدها با آموزش هایی که طی کردم توانستم به نقطه فعلی زندگی ام برسم. 

چادرم، به من زندگی و آزادی داده است

خانم کاظمی با اشاره به جریانات اخیر جامعه و اغفال برخی ناآگاهان با شعار هدف دار «زن، زندگی، آزادی» تصریح کرد: من به عنوان یک بانوی ایرانی با قاطعیت می گویم که این پوشش و حجاب چادر نه تنها دست و پاگیر نبوده بلکه کمک من بوده و به من هویت داده است. حتی در مراسمی در خارج از کشور از من خواسته شد تا برای کسب مدرکم چادرم را بردارم اما من با افتخار حجاب چادر را متصل به مانتو و پوشش خود عنوان کردم و گفتم که هرگز از چادر دست برنمی دارم و حتی در همان مراسم دوخت چادرم را آموزش دادم. یک بانوی محجبه با حفظ حجاب می تواند در تمام عرصه های فعالیت اجتماعی حضور داشته باشد.

به گزارش بسیج، زنانی که حمایت کننده همسران خود بوده و مادرانی که نقش مهمی را در تربیت کودکان بازی می کنند اگر در برنامه تربیتی خود تحقق شعار سال را هدف قرار دهند، فرزندانی را وارد جامعه بزرگ تر می کنند که با همین هدف و در راستای تحقق آن، شروع به فعالیت می کنند. وقتی توسط زنان و مادران، تحقق جهش تولید در خانواده مبنا قرار گیرد، در محیط خارج از خانه نیز همسران آن ها بر همین مبنا عمل خواهند کرد. 

 

سهیلا عظیمی

انتهای پیام/۱۰۱۰

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار