بصیرت مهم ترین سلاح در برابر تحرکات دشمن

حجت الاسلام محمدعلی دوست پناهی در یادداشتی نوشت: اگر تواصی به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد، این جامعه به‌آسانی دستخوش تحرّکات دشمن نخواهد شد.
کد خبر: ۹۴۷۸۳۴۹
|
۰۳ دی ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۶

دوست پناهی با اشاره به نامگذاری  هفته بصیرت از دوم تا نهم دی ماه نوشت:     هرچه ازانقلاب سال ۱۳۵۷فاصله می گیریم اهمیت بصیرت را بیشتر حس می کنیم چراکه انقلابیون دهه ۷۰و۸۰ حتی نودی ها به نظر می رسد با اینکه امام عزیز را ندیدند لیکن کلام ولایت را درک کرده‌اند تا حدی که گوی سبقت را از دوستان و هم قطاران ربوده اند و شربت شیرین شهادت را نوشیده اند و خود را به کاروان شهدای هشت سال بهتر بگویم ده سال دفاع مقدس رسانده اند که امام خامنه ای در جهت تبیین بصیرت می فرمایند :   دو عنصر مهم برای مواجهه با دشمنی‌ها لازم است -که بنده همیشه توصیه‌ کرده‌ام، باز هم توصیه میکنم- دو خصوصیّت در آحاد مردم لازم است: یکی عبارت است از بصیرت، و دوّمی عبارت است از صبر و استقامت، که اگر چنانچه این دو عنصر وجود داشت دشمن هیچ کاری نمیتواند بکند، هیچ لطمه‌ای نمیتواند بزند، هیچ توفیقی در مواجهه‌ و مقابله‌ی با نظام اسلامی به دست نمی‌آورد؛ بصیرت و صبر. این همان است که امیرالمؤمنین فرمود: «وَ لا یَحمِلُ هذَا العَلَمَ اِلّا اَهلُ البَصَرِ وَ الصَّبرِ وَ العِلمِ بِمَواضِعِ الحَقّ» که این در خطبه‌ی ۱۷۳ نهج‌البلاغه است.

بصیرت یعنی چه؟ بصیرت یعنی تیزبین بودن و راه درست را شناختن. انسان گاهی اشتباه میکند؛ حالا احتمال اشتباهِ انسانهای ابتدائی و تازه‌کار که بیشتر است، آدمهای قدیمی و مجرّب هم مواردی اشتباه میکنند راه درست را؛ بایستی مراقبت کرد که انسان در شناخت راهِ درست اشتباه نکند؛ در غبارآلودگی فتنه‌ها بتواند راه را پیدا کند و بفهمد راه درست چیست؛ بصیرت به این معنا است.

...

اگر این دو خصوصیّت وجود داشته باشد، دشمن غالب نمیشود. یکی از راه‌هایی که این دو خصوصیّت را بتوان در جامعه حفظ کرد، عبارت است از «تواصی»، همان که در سوره‌ی والعصر هست: وَ تَواصَوا بِالحَقِّ ‌وَ تَواصَوا بِالصَّبر؛ مردم یکدیگر را تواصی کنند؛ این زنجیره‌ی تواصی و توصیه کردن به یکدیگر [برقرار باشد]؛ هم توصیه به حق کنند، راه حق را تأکید کنند، هم توصیه‌ی به صبر بکنند؛ این، همه را نگه میدارد. اگر چنانچه تواصی به صبر و تواصی به حق و بصیرت در جامعه وجود داشته باشد، این جامعه به‌آسانی دستخوش تحرّکات دشمن نخواهد شد؛ امّا اگر چنانچه این جریان تواصی که زنجیره‌ی محافظت مؤمنان است، ‌قطع بشود قطعاً خسارت خواهد رسید: اِنَّ ‌الاِنسانَ‌ لَفی‌ خُسر، اِلَّا الَّذینَ ءامَنوا وَ عَمِلُوا الصّالِحٰتِ‌‌ وَ تَواصَوا بِالحَقِّ ‌وَ تَواصَوا بِالصَّبر؛ اگر این تواصی نباشد، خسارت تحقّق پیدا خواهد کرد. خب، دشمن همین عامل مهم را هدف قرار میدهد.۱۳۹۹/۱۲/۲۱ بیانات رهب معظم انقلاب در سخنرانی تلویزیونی به مناسبت عید مبعث

نویسنده طلبه بسیجی امام خامنه ای محمدعلی دوست پناهی

ارسال نظرات
آخرین اخبار