ایجاد دانشکده سالمندی یکی از نیازهای اساسی کشور است/ آغاز پذیرش دانشجو در دانشکده علمی کاربردی کهریزک
دکتر حسن احمدی، رئیس مرکز علمی کاربردی آسایشگاه خیریه کهریزک با تشریح نیم قرن فعالیت این موسسه، اظهارداشت: موسسه خیریه کهریزک به حدود ۳۰۰۰ مددجو در ۳ بخش خدمت در منزل، مراقبت های روزانه و نگهداری دائم در آسایشگاه، به جامعه هدف خدمات ارائه می کند.
وی با اشاره به افزایش نرخ سالمندی در کشور، اظهار داشت: کمبود نیروهای کارآمد و تحصیلکرده در مراکز نگهداری سالمندان یکی از چالش های مهم کشور است که این معضل در سال های آینده با افزایش جمعیت سالمندان به یک بحران تبدیل خواهد شد، لذا ضرورت دارد که رشته های جدید در این حوزه خلق شود و دانشکده سالمندی یکی از نیازهای اساسی کشور است. احمدی ادامه داد: سال 95 با مصوبه هیات مدیره موسسه خیریه کهریزک در تلاش برای اخذ مجوز مرکز علمی کاربردی در این مجموعه بودیم که سال 96 موفق به دریافت مجوز شدیم و دوره های آموزشی پودمانی «مددیار سالمندی» دانشگاه جامع علمی کاربردی آسایشگاه خیریه کهریزک خرداد ماه سال 97 به طور رسمی با ۷۰ دانشجو و ۶ استاد آغاز به کار کرد.
وی با تاکید بر این که سالمندان و معلولان باید از آموزش ها و توانمندی های روز دنیا بهره مند شوند، اظهار کرد: با تاسیس این مرکز آموزشی نخستین گام در راه تربیت نیروهای کارآمد و ماهر در زمینه نگهداری سالمندان و معلولان در کشور برداشته شد. در اینجا مددیار با مددجو زندگی می کند و ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و امیدواریم در این مرکز مددیاران خوب برای کل کشور تربیت شوند و مثل همیشه آسایشگاه کهریزک الگویی برای سایر مراکز نگهداری از سالمندان باشد.
دکتر احمدی، گفت: در این مرکز 10 رشته کاردانی و 4 رشته کارشناسی ایجاد شده که به صورت کوتاه مدت و بلند مدت بین 120 تا 400 ساعت تدریس می شود که از زمان آغاز به کار دانشکده علمی کاربردی آسایشگاه کهریزک تا کنون 514 نفر ثبت نام کرده اند و 167 نفر در رشته های تحصیلی مرتبط با سالمندان فارغ التحصیل شده اند که از این تعداد 50 نفر از پرسنل آسایشگاه و بقیه خارج از مجموعه بوده اند.
رئیس مرکز علمی کاربردی آسایشگاه خیریه کهریزک با اشاره به فعالیت حدود 400 آسایشگاه نگهداری از سالمندان در سطح کشور افزود: با توجه به حرکت کشور به سمت پیری جمعیت، تربیت نیروهای ماهر برای نگهداری از سالمندان ضرورت دارد. وی ادامه داد: پس از پایان دوره آموزش علمی کاربردی به فارغ التحصیلان گواهی معتبر اعطا می شود که می توانند بیرون از مجموعه و در سطح کشور کار کرده و شرکت های خدمات در منزل به سالمندان ایجاد کنند.
وی با اشاره به وجود 300 هزار بیمار اوتیسمی در کشور گفت: این موسسه در زمینه آموزش و خدمات رسانی به خانواده ها در زمینه اوتیسم به عنوان قطب آموزش اوتیسم معرفی شده است.
علی اشرف خانلری