به گزارش خبرنگار بسیج، محمدرضا کشاورزیان اظهار کرد: ۴۶ محموله قاچاق محصولات منابع طبیعی از جمله گیاه «تاغ»، «چلم» و «کتیرا» طی ۹ ماه گذشته توسط یگان حفاظت منابع طبیعی و با همکاری مأموران نیروی انتظامی کشف و ضبط شد.
او با بیان اینکه ۵۱ نفر در این راستا دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند، ابراز داشت: بیشتر این محمولهها از خودروهای عبوری استانهای همجوار به مقصد تهران و شمال کشف شد.
کشاورزیان با اشاره به اینکه ماموران نیروهای انتظامی در کشف این محمولهها نقش به سزایی داشتند، ادامه داد: در این بازه زمانی بیش از پنج تن زغال تاغ به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان از سودجویان منابع طبیعی کشف و ضبط شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شاهرود اظهار داشت: ۳۶ تن چوب تاغ نیز به ارزش ۲ میلیارد و ۸۸۰ میلیون تومان طی ۹ ماه گذشته از قاچاقچیان منابع طبیعی کشف شد.
او تصریح کرد: براساس مصوبه کمیسیون تعیین خسارت اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در سال جاری، برای قطع هر اصله درخچه تاغ با میانگین۳۰ سال، ۲ میلیون تومان جریمه در نظر گرفته شد.
کشاورزیان از شهروندان خواست هرگونه تخلف در عرصههای منابع طبیعی را با سامانه ۱۳۹ و یا تلفن ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع اطلاعرسانی کنند.
او اضافه کرد: بر این پایه، روز گذشته از سوی اداره کل منابع طبیعی استان سمنان در آیینی از سرهنگ علی کریمی فرمانده انتظامی شاهرود و ماموران پاسگاههای این شهرستان به دلیل تعامل و همکاری در کشف محصولات جنگلی، بیابانی و مرتعی تجلیل به عمل آمد.
به گزارش بسیج، گیاه تاغ گونهای کویری و مقاوم در برابر کم آبی است که با هزینه فراوان کاشته و نگهداری میشود و نقش مهمی در حفظ روستاهای در برابر شنهای روان دارد.
این نوع درختچه نقش مهمی در پیشگیری از بیابانزایی و روند پیشروی مناطق بیابانی به مناطق مسکونی حاشیه کویر دارد که به خاطر تولید زغال از این چوب، مورد دستبرد سودجویان قرار میگیرد.
وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.