تلفات دامی عشایر در آذربایجانشرقی به یکهزار و ۳۰۰ رأس رسید
به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، سیدمحمدحسن آل هاشم در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به بارش سنگین باران در شهرستانهای استان اظهارکرد: در اثر سیل خسارات زیادی به قشلاقات عشایری وارد شده است.
وی افزود: بارشهای سیلآسا در قشلاقات شهرستان های اهر و کلیبر به خصوص روستاهای چولقشلاقی، ساری سولی و سوت توت در شهرستان اهر و قره قیه، دلاوران، شاملوی کوچک، قره داغلو و چات قیه در شهرستان کلیبر موجب تخریب راه های عشایری، مزارع کشاورزی، منازل، آغل، انبارکاه و علوفه و تلف شدن احشام و ماکیان شد.
آل هاشم ادامه داد: اعضای ستاد مدیریت شهرستانها از جمله فرمانداری، بخشداری، جهادکشاورزی، بنیاد مسکن، دامپزشکی، بیمه کشاورزی، عوامل راهداری و هلال احمر و خادمین عشایر استان با اعزام چندین اکیب در مناطق آسیبدیده از سیل، برای امدادرسانی به سیلزدگان اقدام نمودند.
وی ضمن درخواست از دستگاه های ذیربط در یاری رساندن به عشایر خسارت دیده گفت: برآورد خسارت وارده به عشایر در قشلاقات مذکور بعد از بررسی های دقیق و لازم اعلام خواهد شد.
مدیرکل امور عشایر استان همچنین با حضور در مناطق عشایری سراب و بازدید میدانی از عشایر آسیب دیده گفت: عشایر استان که به دلیل خشکسالی، کوچ بهاره خود به ییلاقات را علی رغم تذکرات ستاد کوچ پیش از موعد آغاز کرده بودند با بارش برف با مشکلات زیادی روبهرو شدند.
وی گفت: عشایر در شهرستان های اهر، هریس، ورزقان، کلببر، خداآفرین و سراب در میان بندها و ییلاقات، با برف و کولاک مواجه شدند.
آل هاشم از حضور فرمانداران، نمایندگان، بخشداران و همکاران امور عشایر شهرستان ها و امدادگران هلال احمر آذربایجان شرقی در مناطق آسیب دیده از برف و کولاک، در همان ساعات اولیه جهت بازدید و یاری به عشایر در منطقه و از نجات جان یک نوزاد و دو کودک خردسال عشایری گرفتار در برف در ییلاقات شهرستان اهر نیز خبر داد.
وی افزود: با توجه به گزارشات حاصله بر اثر شدت سرما و برودت دما در این مناطق طی دو روز تعدادی از دام عشایر تلف شده است و خسارتهایی به راههای عشایری و چادرها و آلاچیق و وسایل زندگی عشایر وارد شده است.
وی افزود: قسمتی از نیازهای اولیه عشایر گرفتار در برف و کولاک شامل نان، نفت سفید، کپسول گاز، پتو، والور، نایلون و اقلام خوراکی تامین و توسط خادمین عشایر استان و نیروهای امدادرسانی در بین آنان توزیع شده است ولی اقلام گرمایشی ازجمله پتو، والور، نایلون همچنان مورد نیاز است.
آل هاشم با بیان اینکه امسال در مناطق عشایری بارش کم است و همه دستگاه های اجرایی مرتبط وظیفه دارند با توجه به آیین نامه ساماندهی عشایر به عشایر در تامین نهادههای دامی و حل مشکلات عشایر نقش خود را به نحو احسن اجرا نمایند.
وی بیان نمود: نهاده دامی شامل علوفه، سبوس و جو تهیه و در اختیار عشایر آسیب دیده قرار داده شد و این خدمات ان شالله ادامه خواهد داشت.
آل هاشم با بیان اینکه تعاملات و همکاری های لازم با فرمانداران و بخشداران در راستای ارائه خدمات بهتر به عشایر انجام و ادامه خواهد داشت، گفت: اداره کل امور عشایر استان و منابع طبیعی آذربایجان شرقی پیش از این در مورد ورود پیش از موعد عشایر به مراتع هشدار داده بود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجانشرقی با بیان اینکه بیشترین حجم خسارت در ییلاقات مربوط به شهرستان اهر با یکهزار رأس دام، شهرستان کلیبر ۲۰۰ رأس و شهرستان سراب با ۱۰۰ راس تلفات دام است افزود: ادارهکل امور عشایر آذربایجانشرقی تلاش میکند تا با تأمین منابع مالی و پیگیری برای پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض از عشایر خسارتدیده از بارش برف و برودت هوا حمایت کند.
جاری شدن سیل و بارش برف در ماه دوم فصل بهار، عشایر در حال کوچ استان آذربایجان شرقی را غافلگیر کرد.