استرس و راه‌های مدیریت آن

استرس یک فشار روانی و تجربه هیجانی منفی است. در واقع استرس زمانی ایجاد می‌شود که فرد در یک موقعیتی نمی‌تواند با کمک منابع فردی و اجتماعی در دسترس، از عهده انجام و حل آن‌ برآید.
کد خبر: ۹۵۲۴۴۴۴
|
۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ استرس لزوما شامل رویدادها و موقعیت‌های منفی نمی‌شود بلکه بسیاری از اتفاقات خوشایند مثل ازدواج، تولد فرزند، خرید خانه یا ... نیز می‌تواند استرس‌زا باشد. اما استرس چه مثبت و چه منفی، در صورتی که فرد نتواند آن را به نحو مؤثری اداره نماید و با آن کنار بیاید، می‌تواند اثرات آسیب‌زایی به همراه داشته باشد. زندگی همواره توأم با استرس‌های بی‌شماری است اما ما اغلب نگران چیز‌هایی هستیم که هرگز اتفاق نمی‌افتد یا آن‌طور که تصور می‌کردیم تلخ و گزنده نیست و اصولا کم اهمیت است.

یکی از تجربه‌هایی که جوامع امروزی ناگزیر با آن مواجه هستند، استرس است. چه مربوط به یک ضرب‌العجل کاری، چه سخنرانی در برابر جمعیت، چه یک اختلاف خانوادگی یا یک تصمیم مهم باشد. استرسی که می‌تواند ما را بی‌قرار و آشفته کند. سؤالی که اینجا مطرح می‌شود این است که این حالات روحی و جسمی چه تأثیری بر زندگی ما می‌گذارد و راه‌های مدیریت آن چیست؟
مدیریت استرس
1-شناسایی عواملی که در زندگی شما ایجاد استرس می‌کنند.

2- حذف استرس‌های غیرضروری در زندگی( لیست کارهای روزانه‌تان را بنویسید. برنامه‌ها، مسئولیت‌ها و وظایف روزانه را نوشته و بررسی کنید. چنانچه حجم کارهای روزانه‌تان زیاد است، آن‌ها را اولویت‌بندی کنید یعنی کارهایی که مهم‌تر و ضروری‌تر هستند را مشخص کنید و کارهایی غیر ضرور را حذف کرده یا در اولویت آخر قرار دهید.

3- تغییر دادن موقعیت استرس‌زا( اگر نمی‌توانید موقعیت استرس‌زا را حذف کنید، تلاش‌تان بر این باشد تغییراتی در آن ایجاد کنید. معمولا شامل تغییر در روش ارتباط برقرار کردن شما در زندگی روزمره‌تان می‌شود. از قبیل یادگرفتن مهارت "نه" گفتن، برقراری ارتباط مؤثر، مدیریت زمان و...)  

4- پذیرش موقعیت‌هایی که نمی‌توانیم آن‌ها را تغییر دهیم( برخی از استرس‌های زندگی اجتناب ناپذیر هستند. شما نمی‌توانید از مرگ عزیزان، بیماری جدی یا مشکلات اقتصادی جلوگیری کنید. بهترین راه مقابله با استرس در این شرایط، پذیرفتن اقعیت است هر چند سخت باشد اما گذشت زمان آن را آسان‌تر می‌کند.)


6- آرام بخشی و مراقبه( آرامش بخشی، مراقبه، یوگا و... از روش‌های سنتی کاهش استرس هستند که در صورتی که به خوبی یاد گرفته و اجرا شوند کارایی خوبی در مدیریت استرس دارند.)
7- ایجاد سبک زندگی سالم( سبک زندگی ترکیبی از الگوهای رفتاری و عادات فردی در سراسر زندگی شامل تغذیه، تحرک بدنی، استرس، مصرف دخانیات و کیفیت خواب است که در پی اجتماعی شدن به وجود آمده است. سبک زندگی سالم یک روند پیش‌رو است که فراز و نشیب خود را دارد اما همیشه به سمت یادگیری بیشتر، داشتن انتخاب‌های بهتر و زندگی هوشمندانه در حرکت است.)

همیشه تغییر عادت کار دشواری است، اگر هر تغییر کوچک را هدیه‌ای ببینید که به خودتان می‌دهید، برای احترام گذاشتن به جسم، فکر و روح‌تان، این تغییر برایتان آسان‌تر خواهد بود. فقط در یک روز، تغییرات کوچک بسیاری است که می‌توانید برای دست یافتن به زندگی بهتر و آرامش بیشتر امتحانشان کنید.

زهرا محرابی، کارشناس ارشد مرکز مشاوره

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار