قزوین_ به گزارش بسیج، هر ساله ایام ولایت و روز عید غدیر برای ما شیعیان، یادآور بزرگترین اتفاق عالم در تائید امامت و ولایت از سوی منتخب ترین بشر توسط پروردگار عالم است. غدیر، جریان امامت و حقانیت ولایت است که «ختم الرسل» دست تنها «امیرالمومنین» عالم را می گیرد و در میان چشمان بهت زده جماعتی عظیم، در مهمترین عمل شیعه«حج»، بلند فریاد می زند؛ «خداوند مولای من است و من مولای مومنان؛ و من بر آنها از خودشان سزاوارترم.» آنگاه فرمود:« من کنت مولاه فهذا علی مولاه »؛ (هرکس من مولای او هستم، این علی مولای اوست.) و این جمله را سه بار تکرار کرد».
سالها از این جریان می گذرد تا در زمان معصومی از سلاله زهرا(س)، حقانیت ولایت امیرالمومنین که به دست فراموشی سپرده شده بود دوباره انشا می شود که منبعی مهم برای شیعه در شناخت ولایت است. در خصوص جایگاه امامت و ولایت امیرالمومنین، زیارت غدیریه امام هادی(ع) یکی از غنیترین و با ظرافتترین منابعی است که به دست ما رسیده است. زیارت غدیریه زمانی از سوی حضرت انشاء میشود که متوکل عباسی ایشان را از مدینه به سامرا منتقل کردند. حضرت این زیارتنامه را در نجف انشاء میکنند. این زیارتنامه، منبع غنی قرآنی و روایی در خصوص ولایت امام علی(ع) است اما متأسفانه به خوبی در جامعه و در بین مردم شناخته نشده است.
زیارت غدیریه، با بیان فضایل، سوابق دینداری و جهاد و سختیها و محنتهای مولا علی(ع) در دوران خود، نمونه کامل و جامعی از عقاید شیعه به مسأله ولایت حضرت امیرالمومنین(ع) است که توسط امام هادی (ع) در روز عید غدیر در حرم جدشان علی(ع) انشا شده است.
سند زیارت غدیریه و نظرِ بزرگان در موردِ این زیارت
اولاً راویِ اولِ این زیارت یک امامِ دیگر است، یعنی دو معصوم در طریق قرار دارند، دو نائب خاصِّ امام زمان(عج) هم در طریق قرار دارند. یعنی بعضی اوقات حدیث صحیح است، راویانِ آن راستگو هستند، یک وقت هم راویان غیر از اینکه راستگو هستند جزوِ برجستهترین علمای شیعه هستند، دو نائب خاصِّ امام زمان(عج)، شیخ کلینی راوی است، علی بن ابراهیم قمی و پدرِ ایشان راوی هستند، شیخ مفید، شیخ طوسی، ابن شهرآشوب، عمادالدین طبری صاحبِ «بشارة المصطفی لشیعة المرتضی»، ابن شاذان قمی، مشهدی که صاحبِ «مزار کبیر» است راوی است، یعنی روات برجستهترین علمای شیعه هستند، برجستهترین علمای شیعه از هم نقل کردهاند، نه اینکه یک راوی از یک راویِ دیگر.
زیارت غدیریه برای چه زمانی است؟
مرحوم حاج شیخ عباس آخرِ این زیارت خیلی صحیح میفرماید که این فقط برای روز غدیر نیست، زیارت غدیر مانند زیارتِ عاشورا که روز عاشورا مصداقِ بارز و أتَم و أکملِ آن است، بهترین جا برای این زیارت هم روز غدیر در حرم امیرالمؤمنین علیه السلام است، اما میشود این زیارت را همیشه خواند، این عبارات، عباراتِ معارفی است.
زيارت حضرت اميرالمومنين (ع) در روز غدير که از جانب امام هادي (ع) صادر و به نام زیارت غدیریه نام گذاری شد، يکي از عالي ترين اسناد مکتبی و يک دوره کامل اصول عقايد شيعه است. امام هادی (ع) در این زیارت، با استناد به ۵۲ آیه در فضیلت و حقانیت امیرالمؤمنین(ع)،
به موارد بسیار مهمی از تاریخ سانسور شدهای اشاره میکند که حکومت اموی و عباسی و جنبشهای انحرافی، دهها سال بعد از پیامبر(ص) در راستای استحاله، حذف و وارونگی آنها تلاش کردند
فرازی از زیارت غدیریه؛
«مَوْلايَ فَضْلُكَ لا يَخْفَى، وَ نُورُكَ لا يُطْفَأُ، وَ أَنَّ مَنْ جَحَدَكَ الظَّلُومُ الْأَشْقَى؛ مَوْلايَ أَنْتَ الْحُجَّةُ عَلَى الْعِبَادِ وَ الْهَادِي إِلَى الرَّشَادِ وَ الْعُدَّةُ لِلْمَعَادِ مَوْلايَ لَقَدْ رَفَعَ اللَّهُ فِي الْأُولَى مَنْزِلَتَكَ وَ أَعْلَى فِي الْآخِرَةِ دَرَجَتَكَ وَ بَصَّرَكَ مَا عَمِيَ عَلَى مَنْ خَالَفَكَ وَ حَالَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ مَوَاهِبِ اللَّهِ لَكَ؛ فَلَعَنَ اللَّهُ مُسْتَحِلِّي الْحُرْمَةِ مِنْكَ، وَ ذَائِدِي الْحَقِّ عَنْكَ وَ أَشْهَدُ أَنَّهُمُ الْأَخْسَرُونَ، الَّذِينَ تَلْفَحُ وُجُوهَهُمُ النَّارُ وَ هُمْ فِيهَا كَالِحُونَ،...»
انتهای پیام/۱۰۱۰