۰۴ / ارديبهشت / ۱۴۰۴ - 24 April 2025
07:56
کد خبر : 9524734
۱۳:۲۱

۱۴۰۲/۰۴/۱۵

یادداشت مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در لشکر عملیاتی ۱۰ حضرت سیدالشهداء(ع) به مناسبت فرارسیدن عیدغدیر

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه لشکر عملیاتی ۱۰ حضرت سیدالشهداء(ع)، در یادداشتی فرارسیدن عید سعیدغدیرخم را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری بسیج از البرز، حجت الاسلام عطایی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه لشکر عملیاتی ۱۰ حضرت سیدالشهداء(ع)، در یادداشتی فرارسیدن عیدسعید غدیرخم را تبریک گفت. متن کامل یادداشت به شرح زیر است:

یادداشت مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در لشکر عملیاتی ۱۰ حضرت سیدالشهداء(ع) به مناسبت فرارسیدن عیدغدیر

بسم الله الرحمن الرحیم

از طرف خداوند در روی زمین سه گونه ولایت تشریعی اعمال می‌شود: اول ولایت بلاواسطه، که این ولایت بلاواسطه مختص انبیا به ویژه انبیا اولوالعزم علیه السلام می باشد در این نوع ولایت، خداوند تبارک و تعالی به صورت مستقیم جانشین خود را در روی زمین معرفی می‌کند،إِنَّا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ كَمَا أَوْحَيْنَا إِلَىٰ نُوحٍ وَالنَّبِيِّينَ مِنْ بَعْدِهِ ۚ وَأَوْحَيْنَا إِلَىٰ إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ وَإِسْحَاقَ وَيَعْقُوبَ وَالْأَسْبَاطِ وَعِيسَىٰ وَأَيُّوبَ وَيُونُسَ وَهَارُونَ وَسُلَيْمَانَ ۚ وَآتَيْنَا دَاوُودَ زَبُورًا
نوع دوم؛ ولایت مع الواسطه می باشد.
رسول گرامی اسلام به عنوان واسط اشخاصی را به عنوان جانشین خود، از طرف خدا جانشین و خلیفه ای رادر روی زمین معرفی می‌کند که این نوع ولایت در عید غدیر خم قطعی شد؛
در روز ۱۸ ذی‌الحجه سال دهم هجری در حالی که رسول گرامی اسلام از آخرین حج، یعنی حجت الوداع برمی‌گشتند آیه‌ای نازل شد: یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک، ای رسول ما آنچه را که به تو نازل کردیم به مردم ابلاغ کن و اگر این کار را نکنی رسالتت را ناتمام گذاشته‌ای، یعنی ۲۳ سال که در تبلیغ دین زحمات بسیار زیادی کشیده‌ای وابسته به این امر مهم است که باید امروز یعنی ۱۸ ذی‌الحجه سال دهم هجری انجامش بدهی.
آنجا بود که رسول گرامی اسلام دستور دادند تا همگان جمع بشوندرفته ها برگشتند و عقب مانده‌ها رسیدند، هزاران نفر منتظر بودند تا رسول گرامی اسلام امر مهمی را به آنها بگوید، این چه امری است که در آن هوای گرم، در حالی که حاجیان از حج برمی‌گشتند و شور و هوای برگشت بر سر داشتند، همگان که جمع شدند رسول گرامی اسلام بر روی تلی از جهاز شتران بالا رفتند، ابتدا حمد و ثنای خداوند گفتند و سپس از مردم بیعتی دوباره گرفتند: که ای مردم: الست اولا بکم من انفسکم قالوا بلی، ای مردم آیا من نسبت به شما از خودتان اولویت ندارم؟ همه گفتند که بله ای رسول خدا همه شهادت می‌دهیم که تو رسول خدایی و نسبت به ما از خود ما اولویت داری یعنی صاحب اختیار ما هستی.
در احادیث فراوان نقل شده است که رسول گرامی اسلام امام علی علیه السلام را فراخواندند دست مبارک مولا علی را بالا بردند همه دیدند که دست مولا علی در دست رسول گرامی اسلام قرار گرفته است، حضرت رسول فرمودند که ای مردم؛ من کنت مولا فهذا علی مولاه، ای مردم هر که را که من مولای اویم این علی مولای اوست سپس رسول گرامی اسلام امام علی و دوستان ایشان را دعا فرمودند.
بعد از آن به گفته محدثان و مورخان، سه روز در آن هوای گرم آنجا ماندند و همه به ولایت امام علی علیه السلام دست بیعت دادند، تک به تک حاضر شدند و ولایت امام علی را پذیرفتند مردها دست در دست مولا علی می‌گذاشتند و زن‌ها دست خود را به معنای پیمان بستن در آبی می‌گذاشتند که در آن سوی ظرف دست مولا علی در آن آب بود.
وقتی امام علی علیه السلام به عنوان ولی و جانشین رسول گرامی اسلام معرفی شدند، آیه‌ای دیگر نازل شد: الیوم اکمللت لکم دینکم، ای رسول ما اکنون که سلسله نبوت به پایان رسیده است با وجود امام علی علیه السلام به عنوان جانشین تو دین اسلام تکمیل شد.
در ادامه خداوند می‌فرمایند: دین مرضیه من، برای سعادت بشر، اسلام است. امروز یعنی ۱۸ ذی‌الحجه سال ۱۰ هجری کسانی که نسبت به ابطر ماندن دین خوشحال بودند،با معرفی مولا علی علیه السلام به عنوان جانشین رسول خدا، مأیوس شدند. اگر در خطبه رسول گرامی اسلام در روز غدیر خم، تاملی داشته باشیم در می‌یابیم که قرائن فراوانی وجود دارد بر اینکه مراد رسول گرامی اسلام از ولایت امام علی، زعامت و سرپرست مردم، یعنی حکومت داری است.نه ولایت به معنای محبت و دوستی.
اما نوع سوم ولایت از طرف خداوند، ولایت مع الشراط است.
در زمان غیبت امام زمان عج این نوع ولایت جریان پیدا می کند. در دیدگاه فقه و کلام به ولایت فقیه معروف است.

 عید سعید غدیر را به همه مسلمین جهان اعم از شیعه و سنی تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم خداوند تبارک و تعالی ما را در زمره رهروان واقعی رسول گرامی اسلام قرار بدهد.
و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید