به گزارش خبرگزرای بسیج از همدان، رضا بهراملو در حاشیه برگزاری مانور توانمندی ناوگان برداشت غله استان همدان که در روستای حسن قشلاق شهرستان بهار برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سطح استان ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت سالانه وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از اراضی زیر کشت استان گندم است، به ۴۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت گندم در استان اشاره و عنوان کرد: در استان همدان ۷۲ هزار هکتار گندم آبی و ۳۶۰ هزار هکتار گندم دیم وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه گندم یک محصول استراتژیک است، به اهمیت کشت گندم اشاره و بیان کرد: گندم تنها محصولی است که در همه شرایط و سرزمینها میتوان کشت کرد.
وی با بیان اینکه خودکفایی در تولید و کشت محصولات استراتژیک عامل مهمی در تحقق شعار سال و افزایش تولید و مهار تورم است، بر لزوم خودکفایی در محصولات استراتژیک تاکید و عنوان کرد: ما باید در استان در محصولات استراتژیک همچون گندم و سیب زمینی، جو، یونجه، ذرت، دانههای روغنی، گیاهان دارویی و... به خودکفایی برسیم چرا که وابستگی در غذا و محصولات استراتژیک نقطه ضعف است.
بهراملو با تاکید بر اینکه ما وضعیت خوب و مستقلی در عرصه نظامی در منطقه داریم و قدرت اول منطقه هستیم، گفت: ما امروز در جنگ ترکیبی با دشمن هستیم که یکی از این جنگها جنگ اقتصادی است، در این جنگ غذا همچون اسلحه است و کشاورزان و تولیدکنندگان سرباز هستند که باید جهاد کنند.
وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس، جهاد کشاورزی استان همدان مفتخر به تقدیم ۱۰۰ شهید به نظام و انقلاب است، اضافه کرد: این سنگرسازان بی سنگر در خط مقدم جانانه با دشمن به نبرد پرداختند و امروز همه کسانی که در عرصه تولید و امنیت غذایی تلاش میکنند در خط مقدم جنگ اقتصادی قرار دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اهداف برگزاری مانور، با تاکید بر اینکه این مانور به منظور نشان دادن توانمندی ناوگان برداشت غله با محوریت ایدههای تحولگرا در کاهش ضایعات غلات در استان همدان برگزار شد، افزود: کاهش ضایعات از موضوعات پراهمیت این حوزه است ضمن اینکه ضایعات محصولات بین ۲۰ تا ۳۰ درصد رقم بزرگی است که کاهش آن با دستگاههای مکانیزه و تنطیم کمباینها در مزارع قابل کنترل است.
وی با بیان اینکه روستای حسن قشلاق قطب کمباین داری کشور محسوب میشود، خاطرنشان کرد: این روستا با داشتن ۴۰۰ خانوار به تنهایی دارای ۵۰۰ دستگاه کمباین است که با الحاق روستاهای اطراف با داشتن ۸۰۰ دستگاه کمباین برای ۴ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.
انتهای پیام/