جهاد امروز حفظ ثروت آب
خبرگزاری بسیج، رقیه غلامی؛ آب این مایه حیات هرجا جاری شده آنجا زندگی جریان داشته و از هر جا رخت بسته زندگی در آن پایان گرفته است و از همین رو هرجا سبزی و آبادانی بوده نشانه وجود نعمت بزرگی چون آب بوده است.
آب نخستین واژه ای که همه ما تحصیل را با هجی کردن آن آغاز و می توان گفت نخستین واژه ای است که با آن زبان باز کردیم حتی پیش از آن که بتوانیم پدر و مادر خود را صدا بزنیم.
این واژه دو حرفی که منشا سبزی و آبادانی هر روستا، شهر و کشوری است و متاسفانه در نتیجه بی مبالاتی ما این گنج جاری دستخوش منافع و مطامع انسانی از هدررفت آن در منازل شخصی گرفته تا برداشت غیرمجاز آن در حوزه کشاورزی و ... شده است.
بی مهری انسان به آب این ثروت حیانی و موهبت خداوندی چرخه زندگی را در هر اقلیمی دچار بحران ها کرده است چنانکه در نقطه ای از کشور به فراوانی از آن استفاده و اسراف می شود و در نقاطی دیگر مردم آب شرب و مورد نیاز خود را هفته ای یکبار از طریق منبع های آب و یا از مسیرهای دور و صعب العبور به محل زندگی خود منتقل می کنند.
مردمی که اغلب در روستاهای دور و محروم زندگی می کنند و با فروکش کردن آب های زیرزمینی و نبود دسترسی آسان به آن موجب مهاجرت روستائیان به شهرها می شود که علاوه بر اینکه این روستاها به سمت خرابی و متروکه شدن می رود، شهرها نیز با پیامدهایی چون حاشیه نشینی روبرو می شود.
روستاهایی که اگر از آب کافی برای زندگی برخوردار باشند موجب رونق تولید روستایی و سبزی آن و جریان داشتن زندگی ایده آل در کشور می شود که در این خصوص جهادگران بسیجی با «جهاد آبرسانی» پای کار آمدند تا مسئولان حوزه آب را یاریگر باشند.
جهادی که امروز باید در این عرصه بتواند چون دوران دفاع مقدس نقش آفرین بوده و سبزی و آبادانی را صیانت کند و حیات انسان ها را چون جان ها آن ها پاس دارد.
مگر نه اینکه جهاد و دفاع ادامه دارد و زمان و مکان نمی شناسد و همین عرصه حیاتی کشور امروز می طلبد همه ما با مصرف درست و بهینه یاریگر متولیان امر باشیم و هر زمان حرفی در این خصوص به میان می آید خرده نگیریم که فلان کس در فلان ویلای خود بزرگترین اسراف گر است که اگر باشد طبق آیه قرآنی دچار عقوبت آن می شود.
مسئول بسیج سازندگی سپاه آذربایجان شرقی در خصوص جهاد آبرسانی می گوید: اجرای طرح آبرسانی به 121 روستا با عنوان «جهاد آبرسانی» سه ساله است که خوشبختانه با گذشت یک سال و نیم از این طرح شاهد پیشرفت فیزیکی 85درصد آن هستیم.
جواد ملک لو می افزاید: 121روستای مورد هدف در سه مجتمع قشلاقات کلیبر، ستارخان ورزقان و آلمالو هشترود است که با پایان آن 50 هزار نفر از آب آشامیدنی سالم برخوردار خواهند شد.
وی اضافه می کند: با پایان این طرح آبرسانی، مرحله دوم آبرسانی را برای 450 روستا که دارای تنش آبی است آغاز خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان شرقی نیز در نشست خبری بازدید خبرنگاران از طرح های آبرسانی مجتمع ستارخان که در چهارم تیر امسال در محل ساخت تصفیه خانه این مجتمع برگزار شد، گفت: در مرحله اول طرح جهاد آبرسانی برای 121 روستا در نظر گرفته شده بود و برای مرحله دوم 183 روستا که با توجه به نیاز مردم روستاها به آب شرب با توافقات صورت گرفته این تعداد به 235 روستا افزایش یافت.
محمد خانی به همکاری بسیج سازندگی سپاه عاشورا در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در جهاد آبرسانی اشاره و اظهارداشت: این قرارگاه در بخش هایی از طرح با امکانات سپاه عاشورا پای کار آمده که با حضور آن شاهد سرعت بیشتر طرح ها هستیم.
وی از اعتبارمصوب شده 50 میلیاردی در سفر اخیر رئیس جمهور برای طرح جهاد آبرسانی خبر داد و گفت: نگاه دولت سیزدهم برای آب و محیط زیست نگاه خوبی است و اعتبارات کافی، تخصیص به موقع و پول نقد به جای اوراق قرضه از جمله عواملی است طرح شتاب بیشتری بگیرد.
خانی اضافه کرد: تاکنون برای طرح جهاد آبرسانی 140 میلیارد هزینه شده است که یکصد میلیارد دیگر نیز طلب می کند تا تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی وضعیت چهار شهر تبریز، مرند، سهند و بخشایش را در تولید و مصرف آب سر به سر اعلام و اظهار کرد: این وضعیت شکننده است و ممکن است با هر اتفاقی در شیکه و قطعی برق این شهرها با قطعی آب نیز روبرو شوند.
خانی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی جزو استان های پایدار در زمینه آب شرب مطرح است، افزود: اگر مردم با مصرف بهینه همراهی کنند امسال نیز می توانیم تابستان را به خوبی سپری کنیم.
به راستی که مصرف درست نوعی جهاد برای حفظ ثروت مهم آب است تا در کنار جهاد آبرسانی به روستاها و برخورداری مردم روستاها از آب شرب پایدار موجب سرسبزی و آبادانی روستاها و شهرها و در سایه آن نشاط و سر زندگی در زندگی مردم کشورمان باشیم.