ارتقاء میانگین باسوادی کشور به ۹۸ درصد
به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، علیرضا عبدی معاون وزیر و رئیس سازمان سوادآموزی کشور در گردهمایی قطب ۵ سوادآموزی که میزبانی استان خوزستان برگزار شد با اشاره به برنامههای مختلف سوادآموزی در سطح کشور گفت: برنامه کلاس گذاری عادی از مدتی قبل آغاز شده و و تاکید بر جذب حداکثری سوادآموزان وجود دارد.
عبدی با عنوان اینکه برنامه جامع شتاب بخشی به سوادآموزی تدوین شده است گفت: برنامههای مختلفی ذیل شتاب بخشی به سوادآموزی تعریف شده که به فرایند سوادآموزی و افزایش نرخ سواد در کشور کمک خواهد کرد.
وی با عنوان اینکه رویداد روستای باسواد در سوادآموزی سراسر کشور آغاز شده است ادامه داد: تا دو سال آینده با اجرای رویداد روستای باسواد در روستاها امیدواریم بیسواد زیر ۶۰ سال سن نداشته باشیم و از این طريق افراد علاقمند به سواد، سواد لازم را کسب کنند.
رئیس سازمان سوادآموزی با تاکید بر اجرای رویداد سواد قرآنی اظهار کرد: افرادی در سطح کشور با فراگیری قرآن باسواد شدهاند که این تعداد در جریان این رویداد سوادآموزی ضمن آموزشهای بیشتر صاحب مدرک خواهند شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت مشارکت دانش آموزان در نهضت سوادآموزی گفت نهضت دانش آموزی برای شناسایی بیسوادان و هدایت سوادآموزان به آموزش سواد با بهرهگیری از شبکه شاد به فرایند جذب سوادآموزان کمک خواهد کرد.
عبدی یادآور شد: از این به بعد در روند سوادآموزی، نظارت هوشمند را خواهیم داشت و این نظارت علاوه بر اینکه بر جریان فناوری سوار است، در آن از ظرفیت نیروی انسانی مشارکتی خارج از نیروی نهضت نیز استفاده خواهد شد. در این نظارت از برگزاری و تشکیل کلاسها و تدریس، اطمینان حاصل میشود.
وی با اشاره به مشارکت نهضت سوادآموزی با دیگر دستگاهها افزود: با دستگاههای مختلف از جمله کمیته امداد، بهزیستی، سازمان آموزش و پرورش استثنایی و بسیج مشارکت میکنیم تا از ظرفیت آنها در شناسایی و آموزش بهرهمند شویم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی گفت: برای ما ندامتگاهها از نظر تربیتی مهم است و افرادی که در ندامتگاهها هستند باید در آینده زندگی خوب و سالمی داشته باشند بنابراین به صورت جدی در این حوزه برنامهریزی می کنیم. استان خوزستان نیز در این حوزه جزو سه استان برتر است.
وی با اشاه به آخرین آمار باسوادی در کشور گفت: اکنون، میانگین باسوادی کشور به ۹۸ درصد در بازه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال نزدیک شده است.
عبدی عنوان کرد: در وزارت آموزش و پرورش، قرارگاه عدالت آموزشی و آموزش ابتدایی برای انسداد مبادی بیسوادی در حال فعالیت هستند اما اینها کفایت نمیکند. انسداد مبادی بیسوادی یک موضوع همگانی است و همه باید دست به دست هم دهیم و صرفا در درون آموزش و پرورش توانایی حل این موضوع وجود ندارد. کسی که وارد جریان آموزش نمیشود معمولا مشکلی دارد و باید جریانهای مختلف اجتماعی به حل مشکل آن کمک کنند.