خبرهای داغ:

اجرای طرح تربیت و آموزش مددجویان سفیر سلامت در خوزستان

معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان گفت: طرح تربیت و آموزش مددجویان سفیر سلامت زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی استان اجرا می‌شود.
کد خبر: ۹۵۸۱۰۷۴
|
۰۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳

به گزارش خبرگزاری بسیج خوزستان، دکتر مهرداد شریفی گفت: بخش سلامت در تامین ۲۰ درصد از سلامتی مردم نقش دارد و ۸۰ درصد دیگر آن توسط سایر دستگاه‌ها و سازمان در قالب مسئولیت مستقیم یا همکاری میان بخشی تامین می‌شود.


وی با اشاره به طرح تربیت و آموزش مددجویان سفیر سلامت زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی، افزود: حدود ۵ میلیون مددجو زیر پوشش این نهاد حمایتی در کشور قرار دارند و برای گسترش عملکردآگاهانه مردم در عرصه تامین، حفظ وارتقای سلامت با تاکید بر سلامت روان در جلسه مشترکی که با حضور آقای احمدلو، معاون کمیته امداد کشور برگزار و پیشنهاد استفاده از ظرفیت مددجویان دارای تحصیلات تکمیلی به ویژه افراد با تحصیلات مرتبط با حوزه سلامت مطرح شد که مورد استقبال قرار گرفت و مقرر شد این طرح بعد از انجام کار‌های کارشناسی در سراسر کشور ابلاغ و اجرا شود.


دکتر شریفی ادامه داد: در این برنامه مددجویان دارای شرایط به عنوان سفیر سلامت خانواده آموزش دیده و برای مراقبت از سلامت خود؛ خانواده و جامعه توانمند می‌شود و آموزش و توانمند سازی مدد جویان سفیر سلامت خانواده توسط تیم‌های سلامت و با همکاری کمیته امداد صورت می‌گیرد.


معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به اهمیت اجرای طرح در حوزه اقتصاد سلامت و حفظ عملکرد جسمی، روانی، اجتماعی ومعنوی و رشد انسان در محدوده طبیعی و متناسب برای حیات، اضافه کرد: شواهد نشان از آن دارند که با توانمند سازی مردم؛ می‌توان صرفه جویی قابل توجهی را در هزینه‌ها مراقبت‌های سطوح پایه و تخصصی و همچنین پذیرش برنامه ریزی شده و بدون برنامه بیماران و پذیرش‌های سرپایی شاهد بود.


وی می‌گوید: در واقع با اجرای طرح تربیت و آموزش مددجویان سفیر سلامت به وضعیتی دست خواهیم یافت که مددجوی سفیر سلامت با یادگیری راهنمای خود مراقبتی از سلامت خود و اعضای خانواده مراقبت کند و با یادگیری درمان‌های اولیه می‌تواند جان اعضای خانواده و دوستان خود را در شرایط اورژانسی نجات دهد.


دکتر شریفی از دیگر مزایای این طرح را ایجاد زمینه مناسب ورود زنان خانه دار به عرصه فعالت‌های اجتماعی و توانمند سازی آنها در جهت امور اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد و گفت: با یادگیری راهنمای خود مراقبتی در ناخوشی‌های جزیی، مراجعه غیر ضروری به مراکز درمانی را کاهش یافته و مددجوی سفیر سلامت قادر خواهد بود بیماری‌های مزمن خود و اعضای خانواده خود را کنترل کند، با شرکت در دوره‌های آموزشی سفیران سلامت خانواده می‌تواند کار‌های لازم در صحنه تصادف را تا رسیدن اورژانس انجام دهد، با علائم افسردگی و راهکار‌های مقابله با آن آشنا شود و مددجوی سفیر سلامت را توانمند می‌سازد تا علائم خطر سکته قلبی را شناسایی و مراحل احیا را در صورت نیاز بکار گیرد.


وی در پایان مهم‌ترین وظیفه یک مدد جوی سفیر سلامت خانواده را پیام آوری سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است دانست و افزود: فرد قادر خواهد بود همه افراد اعم از افراد خانواده، دوستان، مددجویان جدید الورود را به صورت آبشاری آموزش دهد و دانسته‌های علمی و کسب شده خود را به آنان منتقل کند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار