حجت اسلام والمسلمین سیدابوالفضل راسخی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سمنان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در سمنان ضمن تبریک ایام مبارک دهه کرامت اظهار کرد: حضرت معصومه(ص) و حضرت رضا(ع) دو برکت بزرگ و ارزشمند کشورمان محسوب می شوند.
وی با اشاره به تأثیرگذاری این دو شخصیت با عظمت نه تنها در کشور بلکه در جهان اسلام گفت: از شیخ عباس قمی پرسیدند آیا حضرت معصومه(س) می تواند شفیع ما باشد، ایشان فرمودند این بانوی کریمه شفیع تمام شیعیان در روز قیامت هستند.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه ناحیه سمنان یکی از آثار و برکات حضور امام هشتم امام رضا(ع) را ترویج ولایت، ولایت مداری و تشیع در ایران و جهان عنوان کرد و گفت: ایشان در حقیقت علیرغم سختی هایی که در تبعیت از مدینه به ایران متحمل شدند اما همه اینها از سوی خداوند متعال هدفی داشته است که مهمترین آنها زمینه سازی برای ظهور امام زمان (ع) است.
راسخی بیان کرد: در مورد حضور امام رضا (ع) در ایران باید گفت که این مسئله اتفاقی بود که برای اولین بار میافتاد؛ یعنی برای نخستین بار در ایران - البته با جغرافیای امروزی آن - شاهد حضور یک امام هستیم؛ لازم به ذکر است امام علی (ع) به کوفه که آن زمان بخشی از ایران ساسانی بود رفته بودند، اما ایران با جغرافیای امروزی، تنها حضور امام رضا (ع) را درک کرده است.
وی ادامه داد: بههرروی نقش امام رضا (ع) در گسترش تشیع در ایران را میتوان به دو مقطع زمانی عصر حیات امام رضا (ع) و بعد از شهادت امام رضا (ع) تقسیم کرد. چنانکه در زمان حیات امام رضا (ع) نیز میتوان نقش آن حضرت در گسترش تشیع را در چهار دسته تقسیمبندی کرد. دسته اول رفتارهای شخصی امام رضا (ع)، دسته دوم مهاجرت علویان و امامزادگان به ایران، دسته سوم اقدامات سیاسی دستگاه حاکم و دسته چهارم رشد کانونهای شیعی در اثر مهاجرت امام رضا (ع) است.
راسخی افزود: یک بخش از تأثیر امام رضا (ع) در گسترش تشیع در ایران به رفتارهای شخصی امام رضا (ع) اعم از رفتارهای اجتماعی، علمی و سیاسی آن حضرت برمیگردد. در رفتارهای اجتماعی امام، مردم ایران از نزدیک شاهد برخورد بدون تکلف ایشان با مردم، تلاش امام برای برآورده کردن نیازهای مردم، دوری از روحیه اشرافیگری و ارائه مدلهای جدید و تازه برای یک حکمران در پیش روی ایرانیان بودند.
وی ادامه داد: رفتارهای علمی امام رضا (ع) نیز مانند آنچه در مناظرات امام رخ داد، تأثیر زیادی روی مردم داشت. به نقل بزرگانی مانند شیخ صدوق، امام در جلسات علمی متعددی در ایران حضور داشتند و این رویدادها سبب شد مردم ایران با دانش فراوان اهلبیت (ع) به خصوص در حوزههای دینی از نزدیک آشنا شوند.