به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی از خمین؛ علی مؤذنی کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت: با انجام مراسم تنفیذ و تحلیف، دولت چهاردهم بهطور رسمی شکل گرفت و آقای رئیسجمهور پس از هفتهها مشورت و بررسی، هیئت دولت جدید را سازماندهی میکند.
بدیهی است که رئیسجمهور، افرادی را بهعنوان وزیر یا معاون انتخاب میکند که همسو با مرام و بینش و برنامههای او باشند و اتفاقاً اگر غیر از این باشد، جای سؤال است زیرا رئیسجمهور در قبال کارها و عملکردش در برابر رهبر، مجلس شورای اسلامی و افکار عمومی پاسخگو است و اگر فردی را در سِمَتی حساس به کار گمارد که با اهداف کلان و برنامههایش همسو نباشد، در درجه اول در چرخه اجرایی کشور اختلال پیش میآید و در درجه دوم باید نسبت به عملکرد ضعیف یا نامتعادل او نیز پاسخگو باشد.
این مسئله در مورد همه کشورها صادق است و رئیسجمهور یا نخستوزیر، کابینه را بر اساس وعدههای دادهشده به مردم یا مسلک حزبی، انتخاب میکند.
بنابراین این انتظار که رئیسجمهور صرفاً برای تألیف قلوب، هر شخصی را از جناح مقابلِ خود بهعنوان وزیر، معاون یا هر مسئول اجرایی دیگر برگزیند، انتظاری خلاف واقعیات سیاسی است.
بله شایسته گزینی و انتخاب بهترین افرادِ کارشناس و کار بلد بدون توجه به وابستگیها و گرایشات جناحی، یک انتظار عقلانی از رئیسجمهور است که امیدواریم مدنظر ایشان باشد، اما تحمیل افراد به رئیسجمهور برای بهکارگیری در هر پست و منصبی؛ چه از سوی جناح سیاسی وی و چه از سوی جناحهای دیگر، کاری خلاف مصالح کشور است، زیرا به هر حال رئیسجمهور در جایگاهی قرار دارد که میتواند تشخیص دهد با چه نیروهایی بهتر میتواند کار کند و چه افرادی در موفقیت دولت در مدت چهار سال، برای او کارگشا و مناسب خواهند بود.
همراه نبودن بعضی از وزرا و معاونین یا نداشتن تخصص و مهارت لازم برای مسئولیت محوله، باعث آسیب جدی به بدنه اجرایی شده و ناکارآمدی بخشی از دولت، میتواند نقاط مثبت کل دولت را تحتالشعاع قرار دهد.
این دوره برای اولین بار، شورایی راهبردی بهمنظور انتخاب بهترین افراد بهعنوان وزیر، معاون و مسئولیتهای مهم اجرایی تشکیل شد که امیدواریم خروجی این شورا در جهت مصالح کلّی کشور و به نفع مردم باشد و از سیاسیکاری و نگاه صِرف جناحی و حزبی در آن، اجتناب شده باشد
انتهای پیام/