به گزارش خبرگزاری بسیج، حسن رحيمپور ازغدي در دوره دانشافزایی و توانمندسازی مسئولین و اعضای شورای بسیج اساتید کشور(چالش ها و فرصت ها؛ رویکردها و راهبردها) که در مشهد مقدس درحال برگزاری است، اظهار کرد: مذهبي بودن به معناي واقعي کلمه تنها در صورتي معنا دارد که افراد به دستورات دين عمل کنند و به عمق آموزههاي ديني پي ببرند.
او گفت: دين نبايد تنها به عنوان وسيلهاي براي رسيدن به بهشت مورد استفاده قرار گيرد، بلکه بايد به عنوان يک راهنماي کامل براي زندگي و تمدنسازي به کار گرفته شود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به خطرات اين نوع نگرش به دين، افزود: مذهب اينگونه، تا غسالخانه در دنيا اثر دارد و ديني که تنها در شناسنامه نوشته شده و محبتي که بدون اطاعت و عمل باشد، به هيچ دردي نميخورد.
رحيمپور ازغدي با اشاره به سخنان امام رضا (ع) به شيعيان، بیان کرد: اگر مردم سخنان و دستورات امامان را به درستي درک کنند و به درستی به ديگران منتقل کنند، ميتوانند تمدنسازي کنند و بشريت را به سوي نجات هدايت کنند.
وی بیان کرد: امام رضا (ع) فرمودند که مبادا خودتان را فریب دهید و فکر کنید که به دلیل محبت به اهل بیت، هر کاری انجام دهید، بهشت تضمین شده است. این فریب بزرگی است که انسانها خود را با آن بیچاره میکنند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي نقل کرد: امام رضا (ع) به کسانی که ادعا میکردند شیعه هستند، فرمودند: شما مکتب ما را نمیشناسید و تنها ما را دوست دارید. این محبت به تنهایی کافی نیست.
رحيمپور ازغدي ادامه داد: اگر در شهر شما خانوادهای گرسنه باشد و شما از آن بیخبر باشید، چگونه میتوانید ادعا کنید که شیعه ما هستید؟ اگر خانوادهای لباسی مناسب نداشته باشد، آیا شما لباسهای خود را با آنها تقسیم میکنید؟ اگر جواب شما به این سوال منفی است یعنی شما شیعه ما نیستید.
رحيمپور ازغدي با بیان اینکه امام رضا (ع) فرمودند که دوست واقعی شما عقل شماست و دشمن اصلی شما جهل و نادانی است تصریح کرد: جامعه باید به جای اتکا به محبت ظاهری و اعتقادات سطحی، به عمق آموزههای دینی و عمل به دستورات اهل بیت توجه کند تا بتواند در مسیر درست قرار گیرد.
وي به رابطه واقعي با خداوند اشاره کرد و گفت: بسياري از مردم فکر ميکنند که به خدا اعتقاد دارند، اما در واقع تنها تصور و فرضيهاي از خدا در ذهن خود دارند. ايمان واقعي به خداوند زماني مشخص ميشود که در شرايط سخت و بحراني، در خوشيها و شکستها، به خداوند توکل کرده و به دستورات او عمل کنيم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصریح کرد: حتی کسانی که ادعای بیاعتقادی به خدا دارند، در اعماق دل خود به وجود او باور دارند. امام رضا(ع) می فرمایند« هرکس خود را از ما بداند اما با فرامین خداوند کاری نداشته باشد، از ما نیست».
رحیمپور ازغدی بیان کرد: امام رضا (ع) فرمودند که باید خدا را واقعاً باور کنید و به او پناه ببرید، نه به خدای قلابی و تحریف شدهای که فقط در زمان نیاز به یادش میافتید.
وی بیان کرد: پیام اهل بیت (ع) جهانی و فرازمانی است. اگر این پیامها به درستی معرفی شوند، حتی در جوامعی که فرهنگ و دین متفاوتی دارند، تأثیرگذار خواهند بود. امام رضا (ع) فرمودند که پیام ما قومی و قبیلهای نیست، بلکه برای همه بشریت است. این پیام هزار سال پیش هم معتبر بود و امروز نیز معتبر است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به جهانی شدن برخی از پیامها و شعارهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر، شعارهایی که در ایران مطرح شد، مانند 'مرگ بر آمریکا' و 'مرگ بر اسرائیل'، به سرعت جهانی شدند. این انحصار رسانهای که توسط اینترنت شکسته شد، باعث شد که مردم جهان از جنایات رژیم صهیونیستی و امپریالیسم آمریکا آگاه شوند و علیه آن اعتراض کنند.
رحیمپور ازغدی گفت: خدایی که ما معرفی میکنیم، همه چیز را میداند و حکیم [فرستاده شده از دکتر بخشی،روابط عمومی تهران]
است، اما خداوند لجباز نیست و مردم را به زور به ایمان نمیکشاند. باید افراد را به گونهای به سمت خداوند دعوت کنیم که خودشان به این باور برسند و این ایمان را در قلب خود جای دهند.
وي، در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوعات مربوط به حق حکومت اسلامي و حريم خصوصي افراد تصریح کرد: حکومت اسلامي هيچ حقي براي تجسس در حريم خصوصي مردم ندارد، مگر اينکه جنايتي در حال سازماندهي باشد که به جامعه آسيب برساند.
وي با اشاره به مفهوم ايمان از ديدگاه امام رضا (ع) گفت: ايمان از ديدگاه امام رضا (ع) سه بعدي و سه ضلعي است: يک گره محکم معنوي در قلب، اظهار در زبان، و عمل به آن. ايمان فقط علاقه قلبي نيست، بلکه بايد در عمل و سبک زندگي انسان نيز ديده شود. نميتوانيم مانند کفار زندگي کنيم و فقط مناسک مذهبي را انجام دهيم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به نقد فلسفههاي معاصر پرداخت و گفت: امام رضا (ع) تأکيد کردند که ايمان بايد در گفتار، عمل، و سبک زندگي فرد مشاهده شود، و هر کس که ايمان را به گونهاي تعريف کند که باور قلبي و يقين در آن ضعيف باشد، ايمان واقعي ندارد.
وي بیان کرد: مفاهيم ديني و اخلاقي نه تنها معناي واقعي دارند، بلکه کاربردهاي عميقي در زندگي اجتماعي و فردي انسانها دارند و نبايد آنها را صرفاً به عنوان ابزارهايي براي تسکين احساسات يا آرام کردن جلسات در نظر گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه سخنان خود به بحث درباره معنا و اخلاق در زندگی پرداخت و با انتقاد از برخی فیلسوفان معاصر گفت: برخی معتقدند که اخلاق و معنای آن را باید ما خودمان تولید کنیم، زیرا زندگی به خودی خود معنایی ندارد.
او افزود: امام رضا (ع) فرمودند که مال حرام میخورید و خدا را شکر میکنید؟ پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودند که در آخرالزمان، مسلمانان نماز میخوانند و حج انجام میدهند، اما قلبهایشان با یکدیگر یکی نیست .
رحیمپور ازغدی ادامه داد: امام رضا (ع) مسلمان را کسی تعریف میکنند که تسلیم مطلق در برابر خدا باشد و با همه در صلح و آرامش زندگی کند. اگر کسی از دست و زبان شما در جامعه احساس خطر کند، شما مسلمان واقعی نیستید. اگر افراد بیگناه از شما میترسند، این نشانهای از نادرستی مسیر شماست.
وی با تأکید بر اهمیت زندگی منهای خشونت در جامعه اسلامی افزود: امام رضا (ع) فرمودند که جامعه اسلامی باید جایی باشد که مردم وقتی با آن روبرو میشوند، با لبخند مواجه شوند. یکی از علائم مؤمن این است که صبح که از خانه بیرون میرود، با همه لبخند بزند. حضرت فاطمه (س) نیز فرمودند که خدمت به مردم، حتی به مخالفان، راه بهشت را برای شما تضمین میکند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصریح کرد: البته این موضوع را به یاد داشت که یک مسلمان در مقابل ظلم و ستم ساکت نمی ماند و این ظلم در هر کجا باشد در مقابل آن می ایستد.
رحیمپور ازغدی در پایان به اهمیت خدمت به مردم و تأسی از الگوی زندگی اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: اگر ما فقط به عزاداری و مناسک بسنده کنیم و سبک زندگی اهل بیت (ع) را درک نکنیم، از فلسفه واقعی دین دور خواهیم شد. رفتار ائمه باید برای ما الگو باشد، نه فقط برای شب اول قبر، بلکه برای تمام جنبههای زندگی.