مرتضی جباری استاد دانشگاه واحد دهگلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، اظهار داشت: ضدیت با اسلام و مسلمانان و تنفرسازی که در حقیقت اصل فعالیتهای گروههای ضداسلامی در غرب بوده و میخواهند بگویند که مسلمانان در اروپا جایی نخواهند داشت و این نحوه تنفرپروری ضد مسلمانان در اروپا است، در واقع غرب از استانداردی دوگانه درباره آزادی بیان و حقوق بشر سوءاستفاده میکند.
جباری استاد علوم تربیتی در دانشگاه بیان کرد: آمریکا و غرب علیرغم ادعای دفاع از حقوق بشر، کارنامه سیاهی از استعمارگری، قتل، غارت، جنایات بیرحمانه و کودککشی دارند، امروزه آمریکا و غرب، دَم از حقوق بشر میزنند و خود را متولّی حقوقبشر در همه دنیا میدانند، بیحیائی و بیشرمی را در کارشان الگو قرار دادهاند، در واقع آنها باید رسوا شوند، اما چه کسی باید آنها را رسوا و حقایق را بیان کند؟
جباری با اشاره به نمونهای از نقض آزادی بیان در آمریکا و غرب بهاصطلاح مدافع آزادی، اذعان کرد: یکی از موارد مهم ناقض ادعاهای دروغین غرب در مورد آزادی بیان را میتوان در ماجرای محکومیت یک مرد آمریکایی که به دلیل آتشزدن پرچم همجنسگرایان به ۱۶ سال زندان محکوم شد، دید، طنز ماجرا این جاست که توجیه دادگاه در صدور این حکم، نفرتپراکنی و عدم پیروی از آزادی بیان بود، سؤالی که با مشاهده این تناقضهای بهاصطلاح آزادی بیان بهوجود میآید، این است که چرا غرب و آمریکا در چارچوب ادعاهای خود در حفاظت از آزادی بیان، تاکنون کسی را به جرم توهین به پیامبر عظیمالشأن اسلام، آتشزدن قرآن، هتک حرمت مساجد و قتل و آزار مسلمانان دستگیر نکرده و به دادگاه نکشاندهاند؟!
وی در ادامه تصریح کرد: برایناساس اعتقاد ما بر اصل آزادی بیان مبتنی بر اندیشههای دینی است و صرفاً مفهومی ساخته اروپای بعد از قرونوسطی نیست، دنیای غرب در شرایط فعلی ادعاهای زیادی را برای آزادی بیان مطرح میکند بهنحویکه هیچ حدودی برای آن قائل نیست.
جباری در ادامه گفت: موضوعی که اینجا مورد تمسخر و خنده متفکران و اندیشمندان میشود این است که ترکیه اینستاگرام را مسدود میکند، آمریکا تیکتاک را به محکمه میکشاند، قطر و امارات واتساپ را فیلتر میکنند، آلمان و دانمارک یوتیوب را میبندند، فرانسه صاحب تلگرام را زندانی میکند، غرب و آمریکا همه اینها را نظارت قانونی دانسته، اما اقدامات ایران در این زمینه را نقض آزادی میپندارد.
وی یادآور شد: اگر فردی در اروپا گرایش یا علاقهای به نازیها داشته باشد از تمامی خدمات اجتماعی محروم شده و به یک فرد طرد شده در اجتماع تبدیل میشود، اگر دولتهای غربی کوچکترین نقدی از اقدامات وحشیانه صهیونیستی ببینند، تحملشان به سر رسیده و با قاطعیت تمام با منشأ نقد برخورد میکنند، غربیها در مسئله آزادی بیان از استانداردهای دوگانه استفاده کرده و با طرح اهانت به مقدسات اسلامی، احساسات بیش از دو میلیارد مسلمان را جریحهدار کنند.
استاد دانشگاه دهگلان تشریح کرد: فشار دولتهای غربی برای دستبرد به اطلاعات کاربران و اعمال قدرت در حاکمیت مجازی، یکی از مهمترین مشکلات دنیای امروز است که فناوری اطلاعات نقش مهمی را در آن ایفا میکند، یکی از مهمترین ابزارهای قدرت، کنترل دادهها و اطلاعات است.
جباری ابراز نمود: دولتهای غربی با استفاده از پیشرفتهایی که در فنّاوری رخداده است، در تلاش هستند تا به اطلاعات خصوصی کاربران دسترسی یابد، این اقدام نگرانیهای جدی در مورد حریم خصوصی، امنیت ملی و استقلال دیجیتال کشورها ایجاد کرده است.
استاد دانشگاه دهگلان با بیان اینکه غرب از طریق سازمانهای اطلاعاتی اقدام به جاسوسی از شهروندان دیگر کشورها میکنند، افزود: این جاسوسی میتواند شنود مکالمات تلفنی، کنترل کردن ایمیلها و پیامهای فوری باشد، غرب از بهانههای امنیتی برای توجیه اقدامات خود استفاده کرده و ادعا میکنند که این جاسوسی برای مقابله با تروریسم و جرایم سازمانیافته است.
جباری با اشاره به اهمیت و پیچیدگی فناوری اطلاعات و رویکرد غرب به این موضوع، اذعان داشت: فضای مجازی، زیرمجموعهای از فنّاوری اطّلاعات بوده و فنّاوری اطلاعات نیز در حال پیشرفت و پیچیدگی است، این پیچیدگی بهگونهای است که حتّی بسیاری از کاربرانی که در استفاده از آن مهارت دارند، کامل بر آن واقف نبوده و اشرافیت کامل را ندارند.
جباری در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی پیامرسانهای خارجی در ایران فیلتر بوده و کاربران مستلزم به استفاده از فیلترشکن هستند، غافل از اینکه فیلترشکنها نیز اطلاعات بسیاری از کاربران را به سرقت میبرند و نوعی ابزار جاسوسی به شمار میروند، مجبور ساختن کاربر در جهت استفاده از فیلترشکن در فضای اینترنت، نوعی نقض حریم خصوصی و زیر پانهادن حقوق عامه و سلبکردن آزادی بیان محسوب میشود.
انتهای خبر/