به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی از خمین؛ علی مؤذنی کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت: از همان دوران کودکی، هر وقت میفهمیدیم فردا تعطیل است یا تعطیلاتی در پیش است، از صمیم قلب خوشحال میشدیم و برای خوش گذراندن در این روزهای فارغ از درس و مدرسه، برنامهریزی میکردیم. کارمندان محترم ادارات نیز نگاهی مثبت به روزهای عاری از کار و فعالیت داشتند و کمر همت را برای خواب یا تفریح، محکم میبستند! تعطیل بودن برای کارمندان یا دانشآموزان یعنی فارغ بودن از اصول و روشهای جاریِ زندگی اداری و آموزشی و دور شدنِ -هرچند موقت- از فضای رسمی کار و فعالیت! بنابراین قشر دانشآموز، دانشجو، معلم و نیز کارمندان گرامی، همیشه با آغوش باز، از روزهای تعطیل استقبال میکنند.
این قضیه البته استثنائاتی هم دارد و نمیتوان حکم کلّی داد ولی بههرحال روند مرسوم، همواره همین بوده است! از سوی دیگر اگر به اقتصاد کشورمان و وضعیت کسبوکار نگاه کنیم، به این نکته پِی میبریم که صاحبان مشاغل آزاد و بخش خصوصی و نیز کارگران محترم، بهرهای از تعطیلات نمیبرند و عملاً با وضعیتی راکد و نیمه فعال در روزهای تعطیل مواجه هستند و از سوی دیگر، بهرهای که کارمندان از تعطیلات میبرند، شامل حال آنها نمیشود زیرا تعطیل بودن برای آنها به معنای محروم شدن از حقوق و دستمزد روزانه است و لذا چهبسا همیشه دعا کنند که غیر از تعطیلات رسمی، تعطیلی دیگری بر آنان تحمیل نشود!
نکته دیگری که باید به آن اشاره شود، سرانه کارِ مفید در کشور ماست که متأسفانه طبق آمار موجود، از بسیاری از کشورهای پیشرفته و صنعتی شرق و غرب عالَم، عقبتر هستیم! لذا حتی در روزهایِ کاری نیز، راندمان فعالیت و کار مفید در نظام اداری ما در حدّ قابل قبولی نیست و این مسئله برای کشوری که هدفهای بزرگ برای رسیدن به قلّههای توسعه و پیشرفت را دارد، مانند مانعی بزرگ در تحقق رؤیاهای شیرین، عمل میکند و مسیر تعالی و رشد را کُند میکند!
زیاد بودن تعطیلات رسمی در تقویم ما و حتی تعطیلات غیرمترقبه مانند تعطیلی به خاطر آلودگی هوا، برودت یا گرمای هوا و موارد مشابه، مزید بر علت شده و چرخ اقتصاد کشور را هر از چند گاه، با اختلال مواجه میکند! با توجه به موارد گفتهشده، انتظار از دولت جدید این است که با همکاری مستقیم مجلس شورای اسلامی، در تعطیلات رسمی کشور، بازنگری شود و آنچه به مصلحت کشور و اهداف کلان آن است، اتّخاد شود.
نتهای پیام/