به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از کردستان، روستای بلدستی که خود دارای مجتمع آب بوده است، تنها تعدادی از ساکنان آن از آب شرب بهرهمند هستند، در کل جمعیت ۵ روستا و قریب به ۲۵۰۰ نفر از مجتمع بلدستی به آب شرب دسترسی دارند، این در حالی است که روستای کاکه جوب از روستاهایی بوده که از مجتمع آب بلدستی، آب شرب دریافت میکند، اما تمام روز دارای آب با فشار زیاد است، بی شک این اتفاق میتواند ارتباط مستقیمی با توزیع آب در منطقه را داشته باشد.
علی احمدی ساکن روستای بلدستی، در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان نمود: ما در طول روز تنها ۳ ساعت به آب دسترسی داریم، آن هم زمانی است که همه خوابیم، ساعاتی که آب وصل میشود، بین ساعات ۱ الی ۴ صبح بوده و تعدادی از مردم بهناچار باید برای استحمام، شستن ظرف و البسهٔ خود، آن ساعات را بیدار باشند.
احمدی در ادامه گفت: مشکل اصلی روستا در مورد توزیع آب است که بهصورت مهندسی انجام نگرفته است، درحالیکه روستای بلدستی شامل ۵۰۰ خانوار بوده و این مجتمع در واقع به نام روستای بلدستی احداث شده و الزاماً آب باید نخست به مجتمع بلدستی رسیده و بعد به سایر روستاها تقسیم شود، اما در واقع این کار صورت نگرفته و در روستای کاکه جوب که در مسیر مجتمع آب بلدستی قرار دارد، مستقیم از لولههای اصلی انتقال آب دریافت کرده و در نتیجه افت بسیاری را در انتقال آب به مجتمع مشاهده میکنیم، آب دریافتی به مجتمع انتقال و بین ۳ روستا تقسیم میشود، اما در تقسیم آب در بلدستی تنها ۵۰ خانوار از وجود آب بهرهمند هستند و ۳۵۰ خانوار دیگر نیز آب ندارند.
احمدی در پایان تأکید داشت: تنها راهکاری که میتوان برای تأمین آب شرب روستای بلدستی پیشنهاد داد، منبع تغذیه آب شرب روستای بلدستی باید گسترش و توسعه پیدا کند.
آرش مرادی، رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان دهگلان، بیان داشت: مشکلاتی که در تأمین آب شرب مناطق روستایی رخ میدهد، ناشی از قطعی مکرر برق بوده است، به عبارتی بهتر، توزیع آب شرب منوط به وجود و فعالیت توزیع برق خواهد بود.
مرادی در ادامه مطلب افزود: بهازای هر ساعتی که برق یک منطقه قطع میشود، توزیع آب با افت فشار ۴ الی ۵ ساعته مواجه میشود و در نتیجه کمبود آب و اتفاقاتی نظیر خالیشدن خط انتقال و مخزن آب را نیز به همراه خواهد داشت.
رئیس آبفا شهرستان دهگلان، تشریح کرد: اداره آب و فاضلاب دهگلان، تمهیداتی را که در آینده برای مجتمع بلدستی در نظر گرفته است، تخصیص دو حلقه چاه در روستاهای اسله مرز و گمدره که در ادامه طرح محرومیتزدایی در آیندهای نزدیک اجرایی خواهد شد و به مقدار ۵۰ متر عمق چاه آب را به مجتمع انتقال خواهد داد که در نهایت کلیه مشکلات مجتمع بلدستی که شامل روستاهای اطراف نیز است را مرتفع خواهد نمود.
مرادی در ادامه یادآور شد: بخش شمالی روستا که کد ارتفاعی آن با مخزن آب ناسازگار است، با اقداماتی که پیمانکار در حال انجام آن است، با هموار نمودن کد ارتفاعی با مخزن آب، تأمین آب شمال روستا نیز صورت خواهد گرفت.
مطالبه و درخواست اهالی روستای بلدستی از اداره آب و فاضلاب شهرستان این است که آیا مهندسی توزیع آب در روستای بلدستی که حدود ۵۰۰ خانوار در آن زندگی میکنند، صورتگرفته است؟ روستایی که دارای مجتمع آب بوده و وظیفه تقسیم آب در بین روستاهای اطراف را بر عهده دارد، اما چند ماه است که ساکنانش از دسترسی به آب شرب بیبهرهاند!
انتهای خبر/