برگزاری اردوی زیارتی سیاحتی بسیج اساتید کهگیلویه و بویراحمد در مناطق عملیاتی شمالغرب + (تصاویر)
به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، سازمان بسیج اساتید کهگیلویه و بویراحمد در سالهای اخیر اردوهای علمی، فرهنگی و سیاحتی زیارتی را برای اساتید دانشگاه های این استان اجرایی کرده است که با استقبال چشمگیر این قشر همراه بوده است.
در این راستا، اساتید دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد به همراه خانواده هایشان با بدرقه دکتر علی زرنگاریان مسئول سازمان بسیج اساتید استان در قالب اردویی پنج روزه (20 تا 25 شهریور 1403) از محل حسینه ثارالله شهر یاسوج سفر خود را به مقصد استان کردستان جهت بازدید از مناطق عملیاتی شمال غرب آغاز کردند و به یاسوج بازگشتند.
در این سفر معنوی صادق خرسندیان جانشین بسیج اساتید استان و یاسر صداقت مسئول روابط عمومی این سازمان حضور داشتند.
در طول مسیر حرکت از کردستان به سمت مناطق عملیاتی نکات لازم درباه نحوه اجرای هر عملیات توسط شیروان کریمی راوی دفاع مقدس از کهگیلویه و بویراحمد برای حاضرین در این اردو تشریح می شد.
اساتید دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد و خانواده های آنان که در این اردوی زیارتی سیاحتی حضور داشتند، رضایت مندی خود را از برنامه های سازمان بسیج اساتید استان اعلام و از مجموعه کارکنان این نهاد تقدیر و تشکر کردند.
بازدید از یادمان شهدای سیرانبند در بانه
ضلع شرقی کوه آربابا، مسیر باریک و پرپیچ وخم بوئین سفلی، همانجایی که در فاصله 13 کیلومتری شهر بانه به نقطه صفر مرزی با عراق متصل میشود.
گروهک دموکرات ۳۳ نفر را به جرم همکاری با انقلاب دستگیر میکند، بعد از ۹ ماه اسارت تصمیم میگیرد آنها را از سنندج به زندان «دولهتو» در سردشت انتقال دهند، اما در میانه راه و در سیرانبند بانه ۱۰ نفر از آنان را به رگبار میبندند و در همان محل جسدشان را رها میکنند.
شهدای سیرانبند نماد مقاومت مردم کردستان و بانه در برابر دشمنان و ضدانقلاب هستند. شهدایی که در ۱۷ رمضان سال 61 بعد از تحمل ماهها اسارت و اذیت و آزار توسط عوامل خودفروخته ضدانقلاب به طرز ناجوانمردانهای در حالی که روزه بودند در این محل به شهادت رسیدند.
شهیدان احمد کلاطیبه، هوشنگ کوشکی، محمدصالح احمدی، سیدتوفیق حسینی، محمود احمدی، سیدعطاالله حسینی، اسعد رضایی، اقبال سعیدی، فرهاد عباسی و شکور غریبی 10 شهید سیرانبند بانه هستند توسط عوامل ضدانقلاب در این مکان به شهادت رسیدند.
با وجود گذشت بیش از 40 سال از این واقعه میعادگاه شهدای سیرانبند امروز به زیارتگاه برای زائران راهیان نور تبدیل شده است و هر ساله زائران زیادی از سراسر کشور برای زیارت به این نقطه میآیند.
بازدید از دریاچه زریوار
دریاچه زریوار، یکی از زیباترین و چشمنوازترین دریاچههای ایران و جاهای دیدنی کردستان است که درشهرستان مریوان در فاصله ۱۲۵کیلومتری از شهر سنندج قرار دارد. این دریاچه، بهدلیل بیضیشکلبودن و رنگ فیروزهای آب آن، به نگین فیروزهای کردستان معروف است.
نام دریاچه زریوار از دو واژه زری به معنای دریا و پسوند بار یا وار تشکیل شده است. در زبان کردی، ترکیب این دو واژه دریاچه معنا میدهد. در مجموع، وجه تسمیه دریاچه زریوار، بهاحتمالزیاد بهدلیل آب زلال و فیروزهایرنگ آن است که از چشمههای اطراف تأمین میشود.
در ادامه این اردو اساتید دانشگاه های استان به همراه اعضای خانواده از دریاچه زریوار و جاذبه های چشم نواز این منطقه گردشگردی بازدید و با قایق این دریاچه زیبا را دور زدند.
بازدید از باغموزه دفاع مقدس همدان؛ موزهای برای بزرگداشت دفاع مقدس
باغموزه دفاع مقدس همدان از بزرگترین و شگفتانگیزترین باغموزههای کشور است و آن را یکی از کاملترین موزهها و منابع بصری و سمعی دوران دفاع مقدس میدانند. این باغموزه، یکی از جاذبههای گردشگری شهر همدان در غرب ایران است و بهمنظور نگهداری و نمایش مجسمههایی از شهدای دفاع مقدس و امور مرتبط با انقلاب اسلامی ایجاد شده است. بازدید از این باغموزه، فرصتی برای زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا و ایثارگران و انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای آینده است.
راویان دفاع مقدس شهر همدان با حضور در جمع اساتید کهگیلویه و بویراحمد و خانواده هایشان مطالبی از دوران دفاع مقدس وعملیات های مختلف را مطرح و حال و هوای حاضرین در این اردو را دگرگون کردند به نحوی که با بیان معرفی برخی از شهدا و نحوه شهادتشان اشک از چشمان آنها جاری می شد.
در بیرون این باغ موزه مجسمهها و تندیسهای یادبود شهدا و رزمندگان چشم هر بیننده را به خود جلب می کرد و در داخل باغ موزه نیز عکسها، فیلمها، اسناد و مدارک مربوط به دوران دفاع مقدس روایتی عینی از دفاع جانانه غیور مردان ایرانی در مقابل دشمن بعثی را به نمایش می گذارد.
بازدید از غار علیصدر
در ادامه این سفر زیارتی تفریحی، مقصد بعدی دیدن زیبایی های غار علیصدر بود که اساتید دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد به همراه خانواده از طریق قایق سواری دنیای شگفت انگیز این غاز را دیدن کردند.
غار علیصدر از غارهای تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است. علیصدر همچنین دارای طولانیترین مسیر قایقرانی درون غار در جهان است.این غار در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علیصدر شهرستان کبودراهنگ در استان همدان واقع شدهاست.
بازدید از آرامگاه باباطاهر عریان در همدان
در ادامه این سفر زیارتی سیاحتی اساتید کهگیلویه و بویراحمدی و خانواده هایشان از مقبره باباطاهر عریان و ابوعلی سینا در همدان دیدن کردند.
باباطاهر عریان از عرفا و شاعران قرن پنجم هجری قمری معار با دوران سلجوقیان، از شخصیتهای بیبدیل تاریخ تصوف و شعر ایران محسوب میشود که با سرودن دوبیتیهای زیبا به شهرت رسید. او عارفی دلسوخته، شوریدهای آشفته و رندی قلندرصفت بود که لقب «سوتهدل» به خود میداد. نوشتهها و ترانههای باباطاهر عریان ورد زبان مردم عامهای بود که از درس و مکتب به دور بودند و زبان ساده را میپسندیدند،
آرامگاه باباطاهر عریان در میان محوطهای سرسبز و پوشیده از درخت، بر فراز تپهای در شمال غربی شهر همدان قرار گرفته است.
بازدید از آرامگاه ابوعلی سینا در همدان
از دیگر مناطق گردشگری استان همدان که اساتید و خانواده هایشان از ان بازدید کردند آرامگاه ابوعلی سینا بود.
آرامگاه بوعلی سینا بنای یادبود ابن سینا فیلسوف، دانشمند و پزشک ایرانی است که در میدان بوعلی سینا در مرکز شهر همدان واقع شدهاست.
بنای آرامگاه ابن سینا داری ۱۲ ستون است که نشانه ۱۲ دانشی است که دانشمند بزرگ بوعلی سینا بر آنها مسلط بود.
بازدید از دریاچه زریوار
بازدید از باغ موزه دفاع مقدس همدان
بازدید از غار علیصدر در همدان
بازدید از آرامگاه باباطاهر عریان و ابوعلی سینا در همدان