آسیب شناسی در راستای رفع مشکلات مردم الزامی است/آغاز بکار ۸۹ دادگاه صلح در مشهد
به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از مشهد مقدس، غلامحسین مظفری در آیین افتتاح محاکم صلح در مشهد اظهار کرد: حجم زیاد پروندههای ورودی به محاکم قضایی عاملی برای کاهش کیفیت رسیدگی ها بشمار می رود از این رو ایجاد محاکم صلح، راهگشای موثری برای رفع این مشکل است.
وی با اشاره به اینکه فعالیت محاکم صلح گام بلندی است که می تواند در مسیر ارتقای کیفیت رسیدگی به پروندههای قضایی راه گشا باشد افزود: برای رفع مشکلات مردم باید آسیب ها را شناسایی کرد به این صورت که اگر شرایط به گونه ای پیش رود که مردم در حوزه های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی با مشکلات کمتری رو برو شوند بی شک کار دستگاه قضا نیز راحت تر خواهد بود.
استاندار خراسان رضوی خاطر نشان کرد: کاهش حجم پروندهها کیفیت عملکرد دستگاه قضا را بیشتر خواهد کرد و در طبع آن نیز رضایتمندی مردم بیشتر خواهد شد.
آغاز بکار ۸۹ دادگاه صلح در مشهد
مدیر کل دادگستری خراسان رضوی نیز در این مراسم اعلام کرد: ۲ هزار دادگاه صلح از ابتدای شهریورماه سال جاری در کشور آغاز به کار کرده اند که ۱۶۹ دادگاه آن در خراسان رضوی تشکیل شده است و امروز نیز به طور همزمان ۸۹ دادگاه صلح در مشهد آغاز به کار کرد.
حجت الاسلام رضا زرندی بیان کرد: بیش از ۹ هزار پرونده به دادگاههای صلح در استان ارجاع شده که آرا آن نیز قطعی شده است.
وی ادامه داد: بر طبق مواردی که قانون برای دادگاههای صلح پیشبینی کرده، این محاکم احتیاج به کیفرخواست ندارد و آرای قطعی اصل اولیه برای دادگاههای صلح است، مگر استثنایی ذکر شده باشد.
زرندی اعلام کرد: بنابراین تاکنون در همه دادگستریهای شهرستان های خراسان رضوی محاکم صلح راه اندازی شده است و امروز مشهد هم به جمع شهرهای دارای این مورد پیوست.
مدیر کل دادگستری خراسان رضوی تصریح کرد: در همین راستا ۲ ویژگی، سطح قضات دادگاههای صلح را در حد قضات تجدید نظر بالا میبرد و توان آنها را از جهت تحقیق به حدی میرساند که کار یک بازپرس را هم انجام بدهد، یعنی توان علمی و دانش حقوقی قضات دادگاههای صلح باید در سطح عالی باشد.
کاهش اطاله دادرسی در دادگاه های صلح
نماینده مردم مشهد وکلات نیز در این مراسم اظهار کرد: امروز ذیل همان ماده ۱۲ دادگاههای صلح شکل می گیرند و در خیلی از استانها راه اندازی شده و با پیگیریهای که اتفاق افتاد، تلاش میشود که این دادگاههای صلح بتوانند اطاله دادرسی را کاهش دهند و مردم را با یک سرعت بالایی به نتیجه برسانند.
نصرالله پژمانفر با تاکید بر جدیت فعالیت دادگاه های صلح اضافه کرد: این محاکم موجب میشود تا رسیدگی به پروندهها سرعت پیدا کند و در واقع بخشی از سرعت بالاتر، سبب کاهش هزینههای دادرسی نیز می شود.
وی بیان کرد: این محاکم میتوانند به صورت محلی مسائل را رسیدگی کنند و مشکلات مردم را در مراجعات به دستگاه قضایی به جای حضور در دادگاههای رسمی کمتر کند.