به گزارش خبرگزاری بسیج از همدان، دکتر احمد نجاتیان در آیین افتتاحیه اولین کنگره بینالمللی دانشجویی پرستاری و مامایی در دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه موضوع این همایش جوانی جمعیت است و این محور، استراتژی و سیاستی برای مقابله با سالمندی جمعیت خواهد بود، اظهار کرد: در ۲۰ سال آینده سن اکثریت جمعیت جامعه بالای جمعیت ۶۵ سال است و کشور با بحران جمعیت مواجه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تقویت حوزه بهداشت و درمان، ارتقای سطح معیشت و جمعیت، طول عمر افراد افزایش یافته و به بالای ۷۵ سال در ایران رسیده است، گفت: این ۲۰ سال افزایش امید به زندگی در ۴۰ سال گذشته نشان از توسعه انسانی دارد.
رییس کل سازمان نظام پرستاری کشور با تأکید بر اینکه مقابله با سالمندی نیازمند برنامه است تبیین کرد: لازم است در این راستا ازدواج و فرزندآوری باید به عنوان سنت حسنه در جامعه توسعه یابد چراکه همانطور که دانشمند فرزانه و حکیم، بوعلیسینا گفته است «ازدواج رکن هر خانواده است».
وی در ادامه بیان کرد: حتماً باید با سالمندی سالم مواجه شویم و تغییراتی در نظام سلامت بدهیم تا سالمندان جامعه از کیفیت زندگی و سلامتی بیشتری برخوردار شوند بر این اساس لازم است سالمندی را از بیمارستانمحوری به خانوادهمحوری و مراقبت سوق دهیم که لازم است نقش خانواده میتواند در ارائه خدمات به سالمندان محوریتر شود.
نجاتیان بیان کرد: پرستاران و ماماها نقش کلیدی در حوزه درمان دارند، خدمات پرستاری با هیچ تکنولوژی قابل جایگزینی نیست و سازمان نظام پرستاری تلاش میکند، مراقبتهای پرستاری در منزل را افزایش دهد و آموزش در هر خانواده محور باشد.
وی با بیان اینکه امیدوار هستیم این اقدامات برای توسعه فرهنگ به ما کمک کند، تصریح کرد: به زودی همکاری و ائتلاف جهانی برای دورهم آوردن پرستاران و دانشجویان این رشته خواهیم داشت که فراخوان آن طی روزهای آینده منتشر میشود.
* ورود ۴۵۷ مقاله اصلی، کیفی و کیس ریپورت به دبیرخانه کنگره
رییس دانشکده پرستاری و مامایی نیز در این آیین به محوریت این کنگره در حوزه جوانی جمعیت اشاره و بیان کرد: این کنگره در راستای سیاستهای کلان کشوری برنامهریزی و اجرا شده است که هم در رشد جمعیت و آگاه سازی نقش ایفا کند و هم دیگر رشتهها را در این خصوص به مشارکت بطلبد.
دکتر سیده زهرا معصومی افزود: فرایند داوری مقالات انجام شده و از ۱۵ مهر نتایج مقالات در سایت کنگره قرار گرفته است که در مجموع ۳۶ داور غیرحضوری و ۱۰ داور به صورت حضوری و ۳۳ نفر از اعضای هیئت علمی دانشکده داوری را انجام دادند.
دبیر علمی این کنگره از ورود ۴۵۷ مقاله اصلی، کیفی و کیس ریپورت به دبیرخانه کنگره خبر داد و افزود: ۲۵۸ مقاله برای داوری ارسال شده و در نهایت ۳۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۲۰ مقاله به صورت پوستر الکترونیکی پذیرفته شد.
وی با بیان اینکه مقالات و تحقیقات برگزیده در سایت کنگره قابل دسترس برای عموم علاقمندان خواهد بود، خاطرنشان کرد: در روزهای ۲۳ و ۲۴ آبان پنج پنل تخصصی در این کنگره برگزار میشود که پنل جامعه، سلامت کودکان و ناباروری از آن جمله هستند.
انتهای پیام/