به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام به نقل از ایرنا،حجت الاسلام « الهنور کریمیتبار» نماینده ولیفقیه فقیه در استان و امام جمعه ایلام در همایش نقش کارشناسان پهنه جهاد کشاورزی در ترویج و توسعه زکات، با بیان اینکه دین مبین اسلام بر رفع نیاز مستمندان جامعه با حفظ کرامت انسانی همواره تاکید کرده است، اظهار کرد: یکی از واژههای پر تکرار در قرآن کریم اقامه نماز است که همواره در کنار اقامه نماز پرداخت زکات هم ذکر شده است.
وی با تاکید بر اینکه گاهی در عمر انسان فرصتی پیش میآید که میتواند در سطح جامعه سرنوشتساز باشد، افزود: زکات برکات و آثاری فراوانی در حوزه فردی و اجتماعی دارد و در جامعه آنطور که باید و شاید به آن پرداخته نشده و امروز کارشناسان پهنه ترویج کشاورزی و کارکنان جهاد کشاورزی، نقش مهمی در راستای توسعه و ترویج فرهنگ زکات برعهده دارند.
امام جمعه ایلام با اشاره به اینکه کسی که خدا را یاری کند خداوند متعال نیز به طور قطع او را مشمول یاری خود قرار خواهد کرد، ابراز کرد: در قرآن کریم آمده است که کسانی که در زمین تمکن پیدا کنند باید چهار ویژگی اقامه نماز، پرداخت زکات، امربهمعروف و نهی از منکر داشته باشند تا مشمول یاری خداوند شوند.
حجت الاسلام کریمیتبار یادآور شد: کارشناس پهنه کشاورزی برای افزایش تولید محصول به کشاورزان مشاوره میدهند و این فرصتی را پیش روی این عزیزان قرار داده که در امر ترویج فرهنگ زکات به عنوان حلقه واسط نیازمندان جامعه و کشاورزان مؤثر و سازنده باشند.
وی با اشاره به اینکه زکات در واقع سهم فقرا است، گفت: پرداخت زکات در جامعه زمینهساز ایجاد جامعهای سالم و به دور از آسیبهای اجتماعی میشود، چرا که بسیاری از مشکلات و نارساییهای جامعه با پرداخت زکات مرتفع خواهد شد.
امام جمعه ایلام با تاکید بر اینکه خداوند متعال فرصتی را برای کارشناسان کشاورزی به عنوان عامل جمع آوری زکات فراهم کرده است که باید قدر این نعمت را دانست، گفت: جهاد کشاورزی از مهمترین دستگاههای مشارکت کننده در جمعآوری زکات به شمار میرود و ارائه آموزشهای کاربردی به کارشناسان پهنه و ترویج جهاد کشاورزی که با قشر کشاورز ارتباط بیشتری دارند، میتواند تأثیر مهمی در افزایش پرداخت زکات داشته باشد.
نماینده ولیفقیه در استان ایلام و رئیس شورای زکات استان با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۸۰میلیارد ریال زکات در استان توسط دستگاههای عضو شورای زکات جمع آوری شده است، افزود: ظرفیت و رقم واقعی زکات استان بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال است.
حجتالاسلام کریمیتبار خاطرنشان کرد: جمعآوری این میزان زکات در استان، قابل دسترسی است که میتواند بخش عمده ای از مشکلات نیازمندان را برطرف کند.
تامین بخشی از هزینههای ساخت ۱۰۵۰ اوحد مسکونی مددجویان ایلامی از محل زکات
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام نیز در این همایش گفت: سال گذشته و امسال بخشی از وجوهات زکات جمع آوری شده این استان در زمینه اشتغالآفرینی برای نیازمندان و همچنین ساخت و تأمین مسکن برای این قشر هزینه شده است.
«ناصر مرادی پویانی» بیان کرد: زکات جمع آوری شده در هر شهرستان و منطقه از استان صرف کمک و خدمت به مردمان همان مناطق خواهد شد.
وی با بیان اینکه توانمندسازی مددجویان کمیته امداد در سه محور مسکن، اشتغال و فرهنگی انجام میشود، افزود: از ۲ سال پیش تاکنون بیش از ۱۰۵۰ واحد مسکونی برای مددجویان استان ساخته شده که بخشی از هزینههای ساخت و تأمین این واحدها از محل زکات بوده است.
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام با بیان اینکه جهاد کشاورزی و کارشناسان پهنه و ترویج در این حوزه نقش مهمی در ترویج و جمع آوری زکات دارند، تصریح کرد: امسال تاکنون ۱۸۰ میلیارد ریال زکات در این استان جمع آوری شده که اگرچه در این زمینه از استانهای برتر کشور هستیم اما همچنان ظرفیت استان بیشتر از این رقم است.
فعالیت ۱۹۰ کارشناس پهنه جهاد کشاورزی در استان ایلام
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در این همایش گفت: هم اکنون ۱۹۰ کارشناس پهنه جهاد کشاورزی در زمینه ترویج کشاورزی در استان فعالیت داشته که ترویج زکات نیز بخشی از وظایف افتخاری این قشر است.
«حشمت عزیزان» بیان کرد: در سالهای اخیر جهاد کشاورزی با تمام وجود در زمینه جمع آوری زکات پای کار بوده و ما همچنان آماده نقش آفرینی بیشتر در شورای زکات و جمع آوری زکات هستیم.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد میشود با توجه به تغییراتی که در زمینه اطلاعرسانی در کشورمان شاهد آن هستیم در صورت استفاده از روشهای نوین و جدید در جمعآوری زکات می توان رقم فعلی زکات استان را چند برابر کرد.
در این همایش بر نقش کارشناسان پهنه جهاد کشاورزی در ترویج و توسعه زکات استان تاکید شد.