اجرای عملیات لوله‌گذاری سامانه گرمسیری در دهلران ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

معاون سیاسی فرماندار ویژه دهلران از پیشرفت ۹۰ درصدی اجرای عملیات لوله‌گذاری سامانه گرمسیری در محدوده این شهرستان خبر داد.
کد خبر: ۹۶۵۳۷۹۷
|
۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۷

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام،«نعمت‌الله حاتمی» معاون سیاسی فرماندار ویژه دهلران روز دوشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت پروژه سامانه گرمسیری با حضور مجریان این پروژه و کشاورزان دهلرانی، اظهار کرد: ۹۰ کیلومتر از سامانه گرمسیری در حوزه این شهرستان قرار دارد که در حال حاضر از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.

وی با بیان اینکه با اجرای سامانه گرمسیری سه هزار و ۶۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دهلران زیر پوشش آبیاری قرار خواهد گرفت، افزود: شبکه‌های فرعی آبیاری این پروژه در دهلران در حال حاضر نیز ۸۰ درصد پیشرفت دارد.

معاون سیاسی فرماندار ویژه دهلران تاکید کرد: با توجه به مطالبه کشاورزان دیم‌کار دشت‌ اکبر این شهرستان، پیگیری‌های لازم از طریق شرکت آب نیرو و مجریان طرح برای ایجاد دریچه آبگیر در منطقه در حال انجام است تا این اراضی نیز زیر پوشش سامانه گرمسیری قرار گیرند.

اجرای عملیات لوله‌گذاری سامانه گرمسیری در دهلران ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

حاتمی با اشاره به گستره اراضی دیم این شهرستان و اینکه دهلران قطب کشاورزی استان است، یادآور شد: با توجه به اهمیت ابر پروژه سامانه گرمسیری بازنگری در طرح برای برخورداری اراضی مرغوب دیم جامانده از طرح در شهرستان دهلران از ضروری است.

وی از مدیریت منابع آب کشور خواست ساز و کاری فراهم کنند که سهم این شهرستان از سامانه گرمسیری بازنگری و زمینه لازم برای تسریع در اجرای طرح ایجاد شود.

به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی سامانه گرمسیری با هدف آبیاری اراضی کشاورزی در دشت‌های مهران و دهلران اردیبهشت ماه سال ۹۲ در استان ایلام آغاز شد.

این طرح تا سال ۱۳۹۴ فعالیت چشمگیری نداشت و در سال ۹۴ با فعالیت بیشتری آغاز به کار کرد.

اجرای عملیات لوله‌گذاری سامانه گرمسیری در دهلران ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد

با تزریق اعتبار در سه سال گذشته، مرحله اول آن در سال گذشته به بهره برداری رسید و آب به سد کنجانچم رسید.

با اجرای این پروژه بخش قابل‌توجهی از زمین‌های دیمی به آبی تبدیل خواهد شد و تحول بزرگی در اقتصاد و حوزه کشاورزی استان ایجاد می‌شود.

از ۱۸ هزار هکتار تحت پوشش این سامانه، نزدیک به ۱۲ هزار هکتار از اراضی مربوط به شهرستان مرزی مهران، بیش از یکهزار هکتار مربوط به شهرستان چوار و ایلام و پنج هزار هکتار مربوط به حوزه جنوب استان است.

پیشرفت کنونی پروژه ۹۰.۳ درصد است که بر اساس پیش‌بینی‌های بیان شده توسط کارفرما نزدیک به ۶ هزار هکتار از زمین های دشت مهران تا پایان آبان ماه سال جاری از طریق خط انتقال سد کنجانچم مشروب خواهد شد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار