دعوت به‌خوبی و تعالی علمی و معنوی، خصلت ذاتی نظام دانشگاهی است

رئیس شورای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) گفت: باتوجه‌به رابطه تعلیم‌وتربیت میان استاد و دانشجو، خصلت ذاتی نظام و فضای دانشگاه، دعوت‌کردن به خیر و خوبی و تعالی علمی و معنوی است.
کد خبر: ۹۶۵۴۲۵۶
|
۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹

به گزارش خبرگزاری بسظیج خراسان رضوی از مشهدمقدس، مرتضی رجوعی، رئیس شورای امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در نشست خبری که با موضوع «تبیین منکر و معروف تخصصی دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در سال ۱۴۰۳» برگزار شد، در خصوص اهمیت فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در فضای دانشگاهی اظهار کرد: کار نظام تعلیم‌وتربیت در یک‌کلام دعوت به خیر است، ازاین‌رو باتوجه‌به رابطه مستقیم تعلیم‌وتربیت میان استاد و دانشجو، خصلت ذاتی نظام و فضای دانشگاه، دعوت‌کردن به خیر، خوبی و تعالی علمی و معنوی است.

 رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) با بیان اینکه در اصل هشتم قانون اساسی، به طور صریح دعوت به خیر و امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر به‌عنوان یک وظیفه همگانی معرفی شده است، افزود: متأسفانه امروز جوانان، خط مقدم تهاجم فرهنگی و میادین مُنکرات قرار دارند، لذا این مهم، مسئولیت دست‌اندرکاران دانشگاه‌ها و آموزش عالی را دوچندان می‌کند که نسبت به احیاء و گسترش فریضه امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر و تبیین آن به‌صورت مصداقی در بین دانشجویان اهتمام ویژه ورزند.

 رجوعی بیان کرد: همان‌گونه که اگر بذر پاکی در قلوب جوانان کاشته شود، ثمرات باارزش آن در جامعه نِمُود خواهد داشت، اگر این فرصت نادیده گرفته شود و روح و قلب جوانان با انواع مُنکرات، اُنس بگیرد، نه‌تنها خود فرد، بلکه فضای کلی جامعه دچار آسیب خواهد شد.

 وی با استناد به فرمایشات امام خمینی (ره) «دانشگاه است که اداره امور کشور را می‌کند و دانشگاه است که تربیت نسل آینده و حاضر را می‌کند و چنانچه دانشگاه در اختیار چپاولگرهای شرق و غرب باشد، کشور در اختیار آنهاست» توضیح داد: چنانچه دانشگاه نتواند با تأکید بر ارزش‌ها، اهداف و معروف‌های ویژه خود، عاملان خود را هدایت و کنترل کند، امنیت، ثبات و انسجام روانی و اجتماعی جامعه مختل گشته و روند پیشرفت و توسعه پایدار جامعه دچار رکود خواهد شد.

 رجوعی خاطرنشان کرد: در توسعه معروفات و محو منکرات در فضای دانشگاه، هر استاد و دانشجوی دغدغه‌مندی ابتدا باید از خود، سپس زیر مجموعه‌ها و دوستان خود شروع به احیاء و گسترش فرهنگ امر به و معروف و نهی‌ازمنکر کند.

 وی با اشاره به برنامه ابلاغی ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر استان خراسان رضوی در خصوص احصاء منکر و معروف این دانشگاه در سال ۱۴۰۳، اعلام کرد: اکنون بعد از یک دهه فعالیت واحد خواهران دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع)، این پردیس به یکی از مهم‌ترین دانشگاه‌های محور در عرصه بانوان شناخته می‌شود و از نظر تعداد دانشجو بعد از دانشگاه الزهرا (س) که دارای قدمتی ۶۰ساله است، با حدود ۶ هزار دانشجوی دختر مقام دوم را در کشور و رتبه اول را در منطقه شرق کشور به خود اختصاص داده است.

 رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) «پایین‌بودن نسبت اعضای هیئت‌علمی خانم به کل اعضای هیئت‌علمی دانشگاه» را یکی از منکراتی برشمرد که در دانشگاه احصا شده و توضیح داد: واحد خواهران دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) در قالب مأموریت ذاتی خود، به دنبال تربیت بانوان متعهد، دین‌مدار و عفیف، الگوی عملی بانوی مسلمان ایرانی توانمند و تأثیرگذار در منطقه و جهان است، ازاین‌رو نیاز است تا نسبت اعضای هیئت‌علمی خانم در این دانشگاه به نسبت تعداد دانشجویان دختر افزایش قابل‌توجهی یابد.

 رجوعی توسعه مرکز مشاوره جامع دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) و ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌های؛ تربیتی، خانواده، ازدواج، تحصیلی و... را معروف احصا شده دانشگاه در سال جاری عنوان کرد و گفت: با پیشرفت سریع تکنولوژی، بشر امروز، در یک دوره پیچیده زندگی می‌کند که یکی از خصایص اصلی این دوره، تخصصی‌شدن مسائل و وابستگی افراد به یکدیگر جهت استفاده از تخصص آنها برای تداوم یک زندگی متعادل است. ازاین‌رو توسعه کمی و کیفی ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌های مختلف و پاسخگویی به نیازهای مشاوره‌ای دانشجویان و خانواده‌هایشان مبتنی بر مدل‌های مشاوره و آموزه‌های دینی در دانشگاه برنامه‌ریزی و اقدام شده است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار