در گفت‌وگو با بسیج مطرح شد؛

سبک زندگی بهترین مادر، همسر و دختر

در روز میلاد حضرت فاطمه سلام صلی الله علیه، بانویی که بهترین مادر، همسر و دختر هستی است به سبک زندگی دخت نبوت(ص)، همسر ولایت(ع) و مادر امامت(ع) حضرت فاطمه زهرا(س) پرداخته ایم.
کد خبر: ۹۶۵۵۵۴۳
|
۰۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۰

به گزارش خبرگزاری بسیج خراسان رضوی از نیشابور، حمید صادقیان کارشناس ارشد اخلاق اسلامی، کارشناس ارشد مشاوره خانواده و دکترای مدیریت در خصوص شیوه زندگی حضرت فاطمه مرضیه(س) گفت: ما در فضای زندگیمان به آرامش، صمیمیت و تعالی نیاز داریم. در یک خانواده باید آرامش وجود داشته باشد زیرا خانواده محل امن است لتسکن علیها یعنی خانواده محل آرامش است.این آرامش باید آمیخته با صمیمیت باشد یعنی فضای زندگی سرشار از صمیمیت باشد و در این زندگی‌ست که زن و شوهر و بچه‌ها دست به دست هم مسیر تکامل و تعالی را طی می‌کنند یعنی رشد دارند.رشد علمی، رشد اخلاقی و اقتصادی دارند و نهایتا بحث رشد ایمانی است که همه این‌ها باید در مسیر بندگی خداوند باشد اما آنچه که در مسیر زندگی حضرت فاطمه صدیقه(س) پُر رنگ می‌شود یک زندگی موحدانه است.بانویی که در مسیر بندگی خدا قدم برداشته و یک الگوی کامل است و تمام کسانی می‌خواهند که این مسیر را طی کنند باید بدانند که زندگی زهرای مرضیه(س) سبک زندگی موحدانه است.

وی در تعریف سبک زندگی موحدانه افزود: در سبک زندگی موحدانه ما در برابر تمام اتفاقاتی که در زندگی‌مان رخ می‌دهد مسئولیم هر فردی در نقش‌هایی که دارد مسئول است و باید به درستی آن وظایف را انجام دهد‌.در زندگی حضرت فاطمه‌طاهره(س) ما نوع ارتباطش با خداوند در عبادت، نماز و تسبیحات حضرت زهرا(س) را می‌بینیم، ایفای وظیفه‌اش به عنوان یک دختر در برابر پدر، جایگاه دختر بودن در قبال مادرش خدیجه کبری(س) همینطور وجود نازنین زهرا در جایگاه همسر بودن برای شوهرش، در جایگاه مادر بودن برای فرزندانش، مادری می‌بینیم که در حدیث کسا چطور زیبا فرزندانش را صدا می‌زند.السلام علیک یا قره‌العینی و ثمره فوادی!و به عنوان کسی که در جایگاه همسایه بودن چطور وظایف‌اش را نسبت به همسایه‌ها انجام می‌دهد و برای‌شان دعا می‌کند.

صادقیان با اشاره به نقش زهرای مرضیه(س) در اجتماع بیان کرد: فاطمه معصومه(س) به عنوان یک بانوی فعال در اجتماع اثرات اجتماعی موثری دارد، یک شخص موثر که از اسلام و ولایت دفاع می‌کند، خطبه می‌خواند، به خانه انصار و مهاجر می‌رود و دستگیر نیازمندان است. این نقش موثر اجتماعی تنها در زندگی موحدانه دیده می‌شود و کاملا با آنچه که امروزه در دنیا می‌بینیم متفاوت است. امروزه فردگرایی، راحت‌طلبی و لذت طلبی نسبت به همسر، فرزندان و پدر و مادر جای مسئولیت را گرفته است. سبکی کاملا مخالف زندگی موحدانه زیرا در زندگی موحدانه ما نه تنها نسبت به پدر، مادر، همسر، فرزندان، خواهر و برادر مسئولیم بلکه نسبت به جامعه نیازمندان و مظلومان هم مسئولیم این زندگی موحدانه‌ای است که ما عالی‌ترین درجه از این زندگی موحدانه را در زندگی حضرت فاطمه مرضیه(س) می‌ببینیم.

وی با بیان اینکه چطور باید از زندگی حضرت فاطمه(س) الگو بگیریم اذعان داشت: همانطور که گفتم ام‌ابیها در تمامی مسئولیت‌ها‌ی‌ش به زیبایی نقش آفرینی کرد. در تربیت فرزند، همسرداری، یاری امیرالمؤمنین، همراهی پدر و در رسالتی سنگینی که بر عهده داشت‌. اگر ما بخواهیم از زندگی فاطمه(س) برترین بانوی عالمین الگو بگیریم مسئولیت‌پذیری ایشان در همه نقش‌هایی است که بر عهده دارد. چرا که در پیشگاه خداوند ما در باید جوابگو باشیم چیزی که در دنیا مادی‌گرای امروز کمرنگ شده و در زندگی برخی افراد دیده نمی‌شود. متاسفانه در بیشتر موارد شاهد میل به سوی فردگرایی و مسئولیت گریزی هستیم.افرادی که نمی‌خواهند ازدواج کنند یا به راحتی صحبت از جدایی می‌کنند با اینکه می‌داند فرزندان از این جدایی آسیب می‌بینند ولی می گویند زندگی خودم است. من می‌خواهم راحت باشم. این منیّت سبب بروز این چالش‌هایی شده که امروزه شاهدش هستیم به دلیل اینکه انسان‌ها از مسئولیت‌پذیری فاصله گرفته و بسوی خودمحوری پیش می‌روند.

کارشناس ارشد اخلاق اسلامی نکته برجسته در سبک زندگی موحدانه ام‌ابیها را اینگونه توضیح داد: وقتی به زندگی موفق در زندگی زهرا(س) به عنوان کسی که در قله بندگی خدا قرار دارد، طوری که خشم ام‌ابیها خشم خدا و خشنودی فاطمه(س) خشنودی پروردگار است نگاه می‌کنیم ایثار و از خودگذشتگی را فراوان در زندگی حضرت می‌بینیم.چه آنجا که فاطمه مرضیه(س) در نقش دختر برای پدرشان در جایگاه پیامبر الهی بودن، شرایط سخت زندگی با امیرالمؤمنین که شان سوره هل عطا برای ایشان نازل شده است.شما می‌بنید که ۳ روز گرسنگی می‌کشند، اما غذای افطار را به یتیم، اسیر و فقیر می‌دهند یا شب عروسی لباسش را به سائل می‌بخشد، یا اینکه رفتار با خادمه‌شان فضه، در همه نقش‌هایی در سبک زندگی ام‌ابیها می‌بینیم نقش ایثار، گذشت و فداکاری است. وقتی یک نفر در مسیر بندگی قدم برمی‌دارد این می‌شود، زندگی موحدانه‌ که حضرت زهرا الگوی این زندگی است.در زندگی موحدانه رضایت پروردگار مهم است انجام مسئولیتی که باید در قیامت پاسخگو باشم و طی درجات معنوی که وقتی با دنیای امروز مقایسه می‌کنیم متوجه عمق شکاف و دور شدن از این سبک موفق زندگی می‌شویم.مشاجره‌ایی که اتفاقا در همین مناسبت‌ها بین زوجین رخ می‌دهد. دعوایی که بین اعضای خانواده است. چرا دیر به من هدیه دادی؟ در مناسبت‌ها اول منزل پدر و مادر کی برویم؟ببینید چقدر تفاوت وجود دارد بین زندگی خدا محوری و زندگی فرد محوری همین تفاوت‌هاست که زندگی خدا محوری را سرشار از آرامش و موفقیت می‌کند و زندگی خودمحوری، شخص را به سمت همین فضای پرتنش‌ زندگی سوق می‌دهد.

صادقیان مهمترین توجه فاطمه زهرا(س) در زندگی را اینگونه بیان کرد: حضرت زهرا(س) با توجه به سنی که ازدواج کردند و همینطور شرایط بسیار سخت زندگی، شرایط جهاد‌های نبی‌اکرم(ص) و حضرت امیرالمؤمنین(ع) فرزندآوری و فرزندپروری یکی از مسئولیت‌های مهم و، والای این بانوی بزرگ را نشان می‌دهد. از این رو یکی از نشانه‌های شخص فرهیخته توجه ویژه به فرزندآوری و تربیت فرزندان است. زندگی واقعی همین زندگی حضرت زهرا(س) است و موفقیت واقعی همین موفقیت است راه دومی وجود ندارد زیرا اساسا قوانین دنیا برای موفقیت همین مسیر بندگی خداوند و مسیر زندگی حرکت در مسیر قوانین الهی است.

وی ادامه داد: امروزه آنچه که در مسیر موفقیت مطرح می‌شود که بیشتر روانشناسی می‌باشد این است که شما به آنچه بخواهید می‌توانید برسید. زندگی شما فقط براساس باورهای شماست و هر چه بخواهید کائنات برای شما می‌آورند و امثال این حرف‌ها که در شبکه‌های اجتماعی زده می‌شود. برخی از بانوان بلاگر نیز خودشان را به عنوان آدم موفق مطرح می‌کنند اینکه فلان خانه یا فلان ماشین را داریم یا کجای دنیا سفر می‌رویم، یا ازدواج نکردیم، یا جدا شدیم و ببینید چه موفقیتی داریم! اساسا این فریبی بیش نیست. لبخندهای آنی، خوشی‌های زودگذر، موفقیت‌های تک‌بعدی، موفقیتی که فرد تصور می‌کند چون یک خانه، ماشین، مدرک تحصیلی و یا چند سفر خوب رفته، موفق است. آیا ۲۰ سال دیگر هم اینگونه است. اگر همین الان که جدا شده و جشن طلاق می‌گیرد، آیا ۱۰ سال دیگر هم همینطور است؟ این‌ها خوشی زودگذر یا موفقیت مقطعی است، سعادت این نیست. موفقیت آن چیزی است که در مسیر قوانین الهی باشد تمام ابعاد زندگی را در نظر بگیرد و این خوشحالی در دنیا و آخرت تداوم داشته باشداین سعادت است. شما نمی‌توانید برخلاف قوانین الهی پیش بروید و بگویید من خوشبختم! معمولا زندگی بدون درد و رنج اصلا وجود ندارد موفقیت در زندگی گذشتن سختی‌ها و فراز و فرودهاست. از این رو برای بانوانی که درگیر شبکه های اجتماعی هستند به این مهم دقت کنند.وقتی در مسیر الهی، زندگی موحدانه و سبک زندگی فاطمه زهرا(س) قدم برداریم صبر، قناعت، مدارا، سعه‌صدر، قانون عفو و گذشت وارد زندگی ما خواهد شد و به قله سعادت و خوشبختی خواهیم رسید.
 
خبرنگار/فاطمه قاسمی
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار