به گزارش روز سه شنبه بسیج، محمد خوش سیما در دیدار با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تاکید بر ضرورت احداث و تکمیل سدهای معیشتی سینهسر، کلهسر و توسانلو در منطقه افزود: تکمیل و احداث این سدها موجب رونق تولید در بخش کشاورزی و بهبود معیشت مردم خواهد شد.
وی همچنین خواستار گسترش و توسعه شهرک گلخانهای در دو شهرستان گرمی و انگوت شد و بیان کرد: احداث و راهاندازی واحدهای گلخانهای یکی از راهکارهای مهم برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد کشاورزان در این منطقه است.
نماینده مردم گرمی و انگوت در مجلس شورای اسلامی در ادامه خواستار توسعه کانالهای آبیاری و احداث و بهسازی جاده بین مزارع در این دو شهرستان شد.
وی با اشاره به ایجاد شهرستان انگوت از حدود چهار سال پیش از طریق منفکسازی از شهرستان گرمی و روند کند تفکیک تشکیلات اداری این دو شهرستان، از رییس سازمان جهاد کشاورزی و نیز مسئولان مرتبط در استان اردبیل خواست تا ساختار و تشکیلات اداری بخش کشاورزی شهرستان انگوت را از شهرستان گرمی تفکیک کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این دیدار گفت: سیاست سازمان جهاد کشاورزی رفع محرومیت و نارساییها و نیز حل مشکلات بخش کشاورزی در مناطق محروم به خصوص شهرستان گرمی و انگوت است.
نوبخت اژدری افزود: سعی و اهتمام مسئولان جهاد کشاورزی استان اردبیل بر این است که هرچه سریعتر طرحها و پروژههای نیمه تمام دو شهرستان گرمی و انگوت به بهرهبرداری برسد.
وی اجرای طرح آبیاری در سطح ۷۷۰ هکتار از اراضی شهرستان انگوت در پایاب سد خداآفرین را یکی از مهمترین این پروژهها ذکر و اضافه کرد: اقدامات لازم برای تخصیص آب و همچنین رفع نواقص پروژه صورت گرفته است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به ادامه روند اجرای پروژه آبیاری در پایاب سد تازهکند انگوت نیز گفت: این پروژه در سطح ۶۰۰ هکتار با تخصیص یک میلیون و ۸۰۰ هزار متر مکعب آب و ردیف اعتباری ملی در دست اقدام است.
به گزارش ایرنا، شهرستان گرمی و انگوت که در ۱۱۰ کیلومتری شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان واقع شده، با بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی دیم، از مناطق مهم و مستعد کشت دیم در کشور و استان اردبیل به شمار میرود.
همه ساله بیشتر اراضی این شهرستان به صورت دیم به کشت محصول گندم، جو، عدس، انواع حبوبات و کلزا اختصاص مییابد.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که معادل ۱.۰۹ درصد از مساحت کل کشور ایران است.
۴۳.۶ درصد از مساحت این استان شامل ۸۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی، ۵۰.۴ درصد معادل ۹۴۹ هزار هکتار مرتع، ۳.۵ درصد برابر با ۶۳ هزار هکتار جنگل و مابقی نیز مربوط به سایر کاربریهاست.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است و شهرستان گرمی با حدود ۸۰ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد اراضی دیم، بیشترین سهم اراضی دیم استان اردبیل را دارد.
استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با تولید حدود ۴۰۰ هزار تن گندم، ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
محصول گندم با حدود ۲۹۰ تا ۳۰۵ هزار هکتار و محصول جو با حدود ۹۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.