خبرهای داغ:

شناسایی ۱۰۰‌ نیاز فناورانه در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی

تبریز- سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از‌ شناسایی ۱۰۰‌ نیاز فناورانه در بخش کشاورزی آذربایجان شرقی خبر داد.
کد خبر: ۹۶۵۵۸۷۸
|
۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، شهرام شفیعی، در مراسم افتتاحیه زون کشاورزی دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی (رینوتکس ۲۰۲۴)، گفت: اهمیت بخش کشاورزی به دلیل تأمین امنیت غذایی است و ما باید بتوانیم با منابع محدود آب و خاک غذای کافی و سالم برای شهروندان کشور تأمین کنیم.

وی با اشاره به وضعیت تأمین محصولات اساسی افزود: امروز مشکلی در تأمین مسائل اساسی و راهبردی نداریم و در تأمین گندم با هیچ مشکلی مواجه نیستیم. این موفقیت نتیجه تلاش تولیدکنندگان، کشاورزان، کارشناسان حوزه کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین است.

وی با بیان اینکه امسال ۸۰۰ هزار تن گندم در آذربایجان شرقی تولید شد که ۶۰۳ هزار تن آن توسط شرکت غله و خدمات بازرگانی استان خریداری شده است ادامه داد: همچنین، در سطح کشور بیش از ۱۳ میلیون تن گندم خریداری شده است.

شفیعی با اشاره به تولیدات استان در سایر بخش‌ها اظهار کرد: در آذربایجان شرقی، ۱.۵ میلیون تن محصولات باغی و یک میلیون تن محصولات دامی تولید شده است. با وجود این دستاوردها، باید همچنان‌میزان تولیدات خود را افزایش دهیم.

وی درباره چالش‌های منابع آبی استان نیز گفت: استان ما با محدودیت‌های آبی در حوضه دریاچه ارومیه و کاهش کیفیت منابع آبی مواجه است که خوشبختانه کشاورزان نیز به این مسئله واقف هستند. مطابق برنامه هفتم توسعه، سهم آب بخش کشاورزی باید به ۶۵ میلیارد مترمکعب کاهش یابد و به ازای هر متر مکعب آب، باید ۲.۶ کیلوگرم محصول تولید کنیم و در محصولات اساسی به خودکفایی ۹۰ درصدی دست یابیم. 

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، بر ضرورت کاهش ۲۵ درصدی واردات محصولات تراریخته و افزایش ۵۰ درصدی تولید بذور هیبرید تا پایان برنامه هفتم توسعه تأکید کرد و ادامه داد: برای تحقق این اهداف، باید فاصله میان دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برطرف شود.

وی از شناسایی بیش از ۱۰۰ نیاز فناورانه در بخش‌های مختلف کشاورزی استان خبر داد و افزود: این نیازها به صورت مکتوب به رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ارسال شده است. ما آماده‌ایم تا با پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان قرارداد همکاری ببندیم. متأسفانه دانشگاه‌ها بیش از حد به مقاله‌محوری روی آورده‌اند، در حالی که باید در حل مسائل عملیاتی نقش‌آفرینی کنند. 

شفیعی با اشاره به اهمیت انتقال یافته‌های جدید به مزارع، تأکید کرد: باید از روش‌های نوین بهره ببریم. تأکید وزیر محترم جهاد کشاورزی نیز بر ترویج روش‌های جدید است. در همین راستا، استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه کشاورزی در مرکز سعیدآباد ارتباط مستقیم آن‌ها با تولیدکنندگان و کشاورزان را تسهیل کرده است. هم‌اکنون ۲۰ شرکت در دهکده فناوری کشاورزی و منابع طبیعی استان مستقر هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: وظیفه ما افزایش ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی است و این هدف با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان محقق می‌شود. 

ارسال نظرات
آخرین اخبار