به گزارش خبرگزاری بسیج، دهمین کنفرانس بین المللی پردازش سیگنال و سیستمهای هوشمند با حضور متخصصین، صاحب نظران، اساتید و دانشجویان به میزبانی دانشکده مهندسی برق و در محل سالن اجتماعات خوارزمی واقع در ساختمان معاونت پژوهشی پردیس مهندسی و فناوریهای نوین دانشگاه صنعتی شاهرود برگزا ر شد.
حمید دکتر حسن پور استاد تمام دانشکده مهندسی کامپیوتر و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شاهرود در این آئین به عنوان رئیس کنفرانس ضمن عرض خیر مقدم، پردازش سیگنال را یکی از زمینههای مهم علمی پژوهشی عنوان نمود و گفت: هوش مصنوعی در این زمینهها کاربرد بسیاری داشته و از اهمیت بالایی برخوردار است.
حسن پور به بیان تاریخچه برگزاری این کنفرانسها اشاره نمود و افزود: چهارمین دوره دانشگاه امیرکبیر ۱۳۹۷، پنجمین دوره دانشگاه صنعتی شاهرود ۱۳۹۸، ششمین دوره دانشگاه سجاد مشهد ۱۳۹۹، هفتمین دوره دانشگاه علم و صنعت ۱۴۰۰، هشتمین دوره دانشگاه دانشگاه علم و فناوری مازندران ۱۴۰۱، نهمن دوره دانشگاه کامپیوتر اندونزی UNIKOM) ۱۴۰۲) بوده است.
استاد تمام دانشکده مهندسی این دانشگاه همچنین اشاره کرد: باعث افتخار است که برای دومین بار میزبان این کنفرانس در دانشگاه صنعتی شاهرود هستیم و لازم به ذکر است که علاوه بر مقالات پژوهشگران داخلی، مقالاتی از کشورهای روسیه، ترکیه، ایتالیا و دانمارک نیز جهت ارایه در این کنفرانس پذیرش شدهاند.
رئیس این کنفرانس همچنین خاطر نشان کرد: میزبان صنایع و شرکتهای مرتبط در بخش نمایشگاه جانبی کنفرانس خواهیم بود.
احمدی فرد دبیر علمی کنفرانس و دانشیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شاهرود نیز ضمن خوش آمدگویی به بیان روند برگزاری این کنفرانس طی دو روز ۵ و ۶ دی ماه جاری پرداخت و گفت: در این کنفرانس بیش از ۱۱۵ مقاله جهت داوری ارسال شده است که از این تعداد، ۶۵ مقاله جهت ارایه پذیرش شده است.
دبیر علمی کنفرانس برقراری زمینه تبادل نظر و اطلاعات و ارایه دستاوردهای تحقیقاتی صنعتی در حوزههای مرتبط، ایجاد بستر مناسب جهت برگزاری جلسات و دیدار به منظور برقراری همکاریهای مشترک بین محققان دانشگاههای مختلف و زمینه حضور صنایع در کنار محققان برای ایجاد بستر همکاری بین دانشگاهها و صنعت را از جمله اهدف برگزاری این کنفرانس بیان نمود.
احمدی فرد ضمن بیان این موضوع که با توجه به اهمیت مبحث هوشمند سازی و کاربردهای روزافزون آن در حوزههای مختلف مهندسی، پزشکی و علوم پایه این کنفرانس هر ساله به منظور تبادل نظر محققین این حوزه و ارائه دستاورهای تحقیقاتی آنها برپا میشود.
وی در ادامه ضمن تقدیر از کادر علمی و اجرایی، از حامیان کنفرانس از جمله صنایع دریایی، پارک علم و فناوری استان سمنان، کابل مغان و طب پلاستیک و ... قدردانی نمود.
رشیدی معاون علوم، تحقیقات، فناوری و نوآوری صنایع دریایی ایران و استاد مخابرات دانشگاه مالک اشتر به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن تشکر به جهت تدارک این کنفرانس، در خصوص عدم توجه کافی به حوزههای مخابراتی و پردازش سیگنال توضیحاتی اشاره کرد و گفت: پردازش سیگنال از مهمترین موارد لازم برای ارتباطات و اجتماع است و کاربرد فراوانی نسبت به تمامی ابعاد زندگی امروزی دارد.
رشیدی به قدمت و جایگاه دانشگاه صنعتی شاهرود پرداخت و افزود: در این دانشگاه حوزه و شعاع فرصت و اثر گذاری بیشتر از محدوده یک استان خواهد بود، چرا که همواره به دانشگاه شاهرود به چشم یک دانشگاه با ابعاد مهندسی ویژه نگاه میگردد.
وی به ارتباط پردازش سیگنال و صنعت دریایی و حمایت از این حوزه پرداخت و گفت: دریا یک فرصت ملی و رشتههای برق در حوزه دریایی پرچالشتر و پر کاربردتر هستند.
به گزارش بسیج، مقالات انگلیسی این کنفرانس در پایگاه داده انجمن مهندسین برق و الکترونیک (IEEE) نمایه خواهد شد. علاوه بر این، مقالات برتر این کنفرانس، جهت انتشار نسخه توسعه یافته مقالات به مجلات معتبر علمی پژوهشی منتخب ذکر شده در سایت کنفرانس ارسال خواهند شد تا در صورت اخذ پذیرش نهایی این مجلات، توسظ آنها منتشر شود.
این کنفرانس یک بار در آذر ماه ۱۳۹۸ توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شاهرود برگزار شده است و دوره نهم این کنفرانس، در آذر ماه ۱۴۰۲، دسامبر ۲۰۲۳، توسط دانشگاه کامپیوتر اندونزی (UNIKOM) برگزار شده است.