مولدسازی راهی برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام/ موافقت با مازاد بودن ۴۳ فقره ملک در استان مرکزی

مولدسازی مجموعه واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌هایی است که اگر دولت به درستی آن را اجرا کند، می تواند نتایج مؤثری را در اقتصاد به بار آورد که از نتایج آن آحاد جامعه برخوردار شوند.
کد خبر: ۹۶۵۹۹۱۳
|
۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۰

به گزارش خبرگزاری بسیج استان مرکزی؛ مولدسازی مجموعه واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌هایی است که پیش گرفته شد تا مؤسسات یا اموال کم‌بازده و بی‌بهره مجدداً مورد استفاده قرار گیرند.

مصوبه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت در ۲۱ آبان ۱۴۰۱ به تأیید مقام معظم رهبری و امضای سران سه قوه رسید. این طرح پیشنهادی از سوی قوای سه‌گانه در طول سالیان گذشته با چالش‌های متعددی مواجه شده است. در واقع هدف مولدسازی فروش اموال مازاد دولتی برای تأمین منابع درآمدی بود اما به دلیل مقاومت دستگاه‌ها در برابر اجرا، این طرح به نتایج مطلوب نرسید و در سال‌های گذشته حاشیه‌های متعددی پیرامون آن ایجاد شد.

آذر ماه سال جاری بود که معاون اول رئیس جمهور در سی و نهمین جلسه هیئت عالی مولدسازی دستور داد که گزارش دقیق و جامعی درباره میزان درآمدهای حاصله از مولدسازی و نقاط قوت و ضعف آن آماده و با ارزیابی نتایج جلسات برگزار شده، راهکارهای تسریع و افزایش دقت و ارزش افزایی در این حوزه بررسی شود.

در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور نیز با تصمیم رئیس مجلس شورای اسلامی حکم مربوط به ساز و کار تسویه بدهی‌های دولتی از طریق مولدسازی در این لایحه جهت اصلاح به کمیسیون تلفیق بودجه ارجاع داده شد.

منابع حاصل از مولدسازی، صرف پروژه‌های اولویت‌دار استان می‌شود

چندی پیش بود که استاندار مرکزی در نشست کارگروه استانی مولدسازی دارایی‌های دولت گفت: یکی از برنامه‌های اصلی دولت بحث مولدسازی اموال راکد است چراکه این اموالِ مازاد منابع ملی هستند و ما از آن‌ها بهره نمی‌بریم.

وی افزود: واقعیت این است که در اقتصاد گردش نقدینگی و مالی خیلی مهم‌تر از داشتن اموال است چراکه این اموال راکد عملاً نفعی ندارند.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: گردش سرمایه می‌تواند انتفاع ایجاد کند و این یک اصل ثابت شده علمی است که در تمامی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در جریان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: منابع حاصل از مولدسازی صرف هزینه‌های جاری نخواهد شد و صرفاً در پروژه‌های استان هزینه می‌شود لذا مدیران دستگاه‌ها نیز توجه کنند که به هیچ‌وجه نباید تعصب بخشی داشته باشند و اولویت‌های استان را در نظر بگیرند.

وی تأکید کرد: یکی از راه‌های مولدسازی مزایده و فروش اموال است اما تهاتر اموال با بدهی‌ها و مشارکت با بخش خصوصی نیز از جمله راهکارهای ارزش‌افزایی است.

دارایی‌های دولت یا سرمایه‌های راکد مانده کشور، می‌تواند گره‌ پروژه‌های نیمه‌تمام، طرح‌های ضروری فاقد پشتوانه مالی و نیز طرح‌های بر زمین مانده به دلیل نبود اعتبار، را باز کند، لذا استفاده بهینه از املاک راکد و مازاد موجب رشد و شتاب اقتصاد کشور خواهد شد.

شناسایی ۸۰ ملک در استان مرکزی برای طرح مولدسازی

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مرکزی نیز درخصوص اجرای این طرح در استان گفت: ۴۱۶ ملک مازاد با احتساب املاک بانک‌ها در استان مرکزی شناسایی شد که پس از خارج کردن بانک‌ها، تعداد املاک به ۳۶۸ ملک کاهش پیدا کرد.

ملااسماعیلی با بیان اینکه بحث مولدسازی مصوبه‌ای که سران قوا به تصویب رساندند به قوت در استان مرکزی در حال انجام است
، افزود: از این تعداد، در نهایت ۸۶ فقره ملک، مصوبه کارگروه مولدسازی استانی را گرفتند که ۴۳ فقره  به تصویب هیئت عالی رسیده است.

وی افزود: این تعداد املاک به عنوان مازاد در ۱۰ دستگاه اجرایی استان شناسایی شدند که در مرحله ارزش افزایی و قیمت گذاری در مزایده هستند و امیدواریم بتوانیم این طرح‌های سرمایه‌ای را به صورت بهینه به طرح‌های نیمه تمام تزریق کنیم.

البته با توجه به اینکه مولدسازی دارایی‌های مازاد دولت در ابتدای مسیر خود است باید منتظر ماند و دید دولتمردان وعده خود مبنی بر هزینه کرد درآمد حاصل از مولدسازی در بخش پروژه‌های نیمه تمام را عملیاتی می‌کنند یا خیر.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار