نوشته : عظیم پیرانی

حادثه‌خیزترین محور ایلام در انتظار تحول؛ کاهش ترافیک و حوادث جاده‌ای

چهارخطه شدن مسیر دهلران-اندیمشک، مطالبه‌ای دیرینه برای کاهش ترافیک و تأمین ایمنی این محور پرتردد است، اکنون نگاه‌ها به مسئولان حوزه راه‌سازی دوخته شده تا انتظار چندین ساله را پایان دهند.
کد خبر: ۹۶۶۱۴۵۷
|
۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۶

به گزارش خبرگزاری بسیج ایلام به نقل از خبرگزاری ایرنا در ایلام، راه‌های دسترسی به عنوان شریان‌های حیاتی در هر منطقه، نقش اساسی در ارتباطات و انتقال بار و مسافر ایفا می‌کنند، یکی از مهم‌ترین محورهای حمل‌ونقل استان ایلام، مسیر دهلران به اندیمشک است.

این مسیر با توجه به حجم بالای تردد و موقعیت جغرافیایی آن، برای بسیاری از استان‌ها و شهرستان‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و پروژه چهارخطه کردن این مسیر، گامی بزرگ در راستای ارتقای ایمنی، کاهش ترافیک و تسهیل دسترسی به دیگر مناطق کشور به شمار می‌رود.

مسیر دهلران به اندیمشک یکی از شریان‌های اصلی استان ایلام است که به‌دلیل حجم بالای تردد به منظور صادرات کالا از مرز مهران، تردد زوار اربعین و عتبات عالیات در طول سال و در فصول پر تردد و ایام تعطیلات، یکی از مسیرهای پرتردد و حادثه‌خیز استان ایلام محسوب می‌شود.

حادثه‌خیزترین محور ایلام در انتظار تحول؛ کاهش ترافیک و حوادث جاده‌ای

این محور به طول ۸۷ کیلومتر از نقاط حساس و استراتژیک در ایلام به‌شمار می‌رود که ارتباط مستقیم با استان خوزستان و مناطق مرکزی کشور دارد و از این رو، هرگونه نقص یا مشکل در وضعیت این جاده می‌تواند تأثیرات جدی بر تردد و ایمنی مسافران داشته باشد.

در راستای بهبود وضعیت جاده‌ای، پروژه چهارخطه کردن این مسیر به‌عنوان یکی از اولویت‌های اصلی راه‌سازی در منطقه در نظر گرفته شده است، این پروژه که در قالب طرح بزرگ‌تر راه‌سازی صالح‌آباد-دهلران-اندیمشک قرار دارد، با هدف کاهش تصادفات جاده‌ای، تسهیل در تردد، افزایش ظرفیت جاده و بهبود کیفیت سفرها اجرا می‌شود.

نماینده مردم شهرستان‌های آبدانان، دره‌شهر، دهلران و بدره در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به حضور «فرزانه صادق مالواجرد» وزیر راه و شهرسازی دولت چهاردهم در اولین سفر استانی خود در ایلام در یک شهریور ماه امسال، اظهار کرد: سفر وزیر به استان در ایام اربعین حسینی و بازدید از مسیرها و راه‌های ایلام به ویژه مسیر دهلران به اندیمشک، دستاوردهای مهمی در حوزه راه‌ها داشت که نگاه ویژه وزیر راه‌های دهلران می‌طلبد.

حادثه‌خیزترین محور ایلام در انتظار تحول؛ کاهش ترافیک و حوادث جاده‌ای

« اسدالله چراغی» یادآور شد: استانداردسازی ۶۰ کیلومتر از مسیر مهران به دهلران، توجه ویژه به چهار خطه کردن مسیر دهلران- مهران- اندیمشک و تقویت بنیه مالی پیمانکاران از مهم‌ترین مزایای سفر وزیر راه و شهرسازی به استان و بازدید از راه‌های این منطقه بوده است.

وی بیان کرد: به دنبال سفر وزیر راه و شهرسازی به استان و بازدید از مسیر مهران- دهلران- اندیمشک، جلسه‌ای با حضور رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشور، فرماندار ویژه دهلران و مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان برای رفع معضلات و مشکلات این مسیر برگزار شد.

حادثه‌خیزترین محور ایلام در انتظار تحول؛ کاهش ترافیک و حوادث جاده‌ای

چراغی با اشاره به اهمیت و نقش مسیر مهران - دهلران - اندیمشک در راستای تردد وسایل حمل و نقل عمومی و زوار اربعین حسینی به مهران، ابراز کرد: در این جلسه مقرر شد که ۶۰ کیلومتر از مسیر جاده مهران به دهلران با اعتباری معادل سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تعریض و بهینه سازی شده و نقاط حادثه‌خیز این مسیر در اسرع وقت حذف شود.

«محمدرضا شریفی‌راد» روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مسیر شهرستان دهلران به اندیمشک در استان خوزستان یکی از مسیرهای پرتردد استان ایلام به شمار می‌رود که هم‌اکنون چهارخطه کردن این مسیر توسط شرکت ساخت و توسعه راه‌ها در حال انجام است.

وی با بیان اینکه طول مسیر دهلران به اندیمشک برای چهارخطه شدن حدود ۸۷ کیلومتر است، افزود: این مسیر قسمتی از طرح راه‌سازی صالح‌آباد - دهلران - اندیمشک است که شرکت ساخت و توسعه راه‌های استان با توجه به ترافیک زیاد و کم‌عرض بودن جاده، اقدام به چهارخطه کردن این مسیر کرده است.

مدیر شرکت ساخت و توسعه راه‌های استان ایلام با تاکید بر تلاش این شرکت در راستای تسریع چهارخطه شدن کل مسیر، ابراز کرد: مسیر صالح‌آباد به مهران چهارخطه شده است و طرح مطالعاتی مسیر مهران تا دهلران نیز آماده شده و در حال حاضر بر روی مسیر دهلران تا اندیمشک متمرکز شده‌ایم.

شریفی‌راد با بیان اینکه مسیر ۸۷ کیلومتری دهلران تا اندیمشک به پنج قسمت تقسیم شده است، افزود: یک قسمت ۱۲ کیلومتری از قبل آماده شده است، ۲ قسمت دیگر شامل قطعه ۲۸ کیلومتری با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی و قطعه‌ ۱۲ کیلومتری با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به پیمانکار واگذار شده و در دست اقدام است.

وی با اشاره به اینکه ۲ قطعه ۱۷ کیلومتری و ۱۸ کیلومتری نیز آماده مناقصه است که در صورت تأمین اعتبارات لازم به مناقصه خواهد رفت، ابراز کرد: تلاش می‌شود که در صورت تأمین اعتبار مناسب این مسیر در اسرع وقت چهارخطه شده و مشکلات و نقاط حادثه‌خیز این مسیر برطرف شود.

مسیر مهران - دهلران - اندیمشک یکی از محورهای پرتردد استان ایلام به شمار می‌رود که با توجه به کم‌عرض بودن و حجم تردد، از محورهای حادثه‌خیز در حوزه تصادفات رانندگی به حساب می‌آید.

افزایش ایمنی، کاهش ترافیک و افزایش ظرفیت تردد، کمک به توسعه اقتصادی منطقه، رفع نقاط حادثه‌خیز و در نهایت افزایش رضایتمندی عمومی و توجه به تحقق مطالبه دور و دراز مردم منطقه از جمله مزایای چهارخطه شدن مسیر مهران- دهلران - اندیمشک است، مسیری که هر از چندگاهی با فواصل کوتاه، خبرهایی از تصادف‌های منجر به جرح و فوت در صدر اخبار رسانه‌ای و فضای مجازی استان قرار می‌گیرد.

با چهارخطه شدن مسیر، امکان وقوع تصادفات کاهش می‌یابد، چراکه عرض بیشتر جاده امکان تردد ایمن‌تر و عبور راحت‌تر خودروها را فراهم می‌کند، در جاده‌های کم‌عرض و پرتردد، به‌ویژه در شرایط جوی نامساعد، خطر وقوع تصادفات به‌شدت افزایش می‌یابد، چهارخطه شدن این مسیر، با افزایش ظرفیت جاده، فضاهای بیشتری برای عبور خودروها ایجاد می‌کند و امکان تردد روان‌تر و ایمن‌تر را فراهم می‌آورد.

با توجه به حجم بالای تردد در این محور، چهارخطه شدن آن باعث کاهش ترافیک و بروز مشکلات ناشی از حجم تردد می‌شود، افزایش ظرفیت جاده، ضمن جلوگیری از ازدحام، باعث کاهش زمان سفر و افزایش سرعت تردد می‌شود، این امر برای رانندگان و مسافران از اهمیت زیادی برخوردار است.

حادثه‌خیزترین محور ایلام در انتظار تحول؛ کاهش ترافیک و حوادث جاده‌ای

راه‌های دسترسی نه‌تنها تأثیر زیادی بر ایمنی و راحتی مسافران دارند، بلکه نقش مهمی در توسعه اقتصادی مناطق دارند، مسیر دهلران-اندیمشک به‌عنوان یکی از مسیرهای اصلی در ایلام، ارتباط مستقیم با مناطق صنعتی و کشاورزی استان خوزستان دارد، چهارخطه شدن این مسیر، ضمن تسهیل در حمل‌ونقل کالا، به رونق تجارت و افزایش حجم مبادلات اقتصادی کمک می‌کند.

این پروژه همچنین بر رفع نقاط حادثه‌خیز مسیر تأکید دارد، در حال حاضر، برخی از بخش‌های جاده به‌ویژه در مناطق پر پیچ و خم و با عرض کم از جمله منطقه «نصریان» و «سنگر نادر»شاهد تصادفات جاده‌ای بوده‌اند، اجرای پروژه چهارخطه شدن، به‌ویژه در این بخش‌ها، موجب کاهش حوادث و افزایش امنیت جاده خواهد شد.

رانندگان و مسافران از این که جاده‌ها به‌ویژه مسیرهای پرتردد به استانداردهای بالاتری برسند، احساس رضایتمندی بیشتری خواهند داشت، این پروژه، ضمن تسهیل در تردد، باعث ایجاد شرایط مناسب‌تر برای سفر خواهد شد و رانندگان قادر خواهند بود با اعتماد بیشتری از این مسیر استفاده کنند.

پروژه چهارخطه کردن مسیر دهلران-اندیمشک، گامی حیاتی در راستای بهبود وضعیت جاده‌ای و ایمنی رانندگی در استان ایلام است، این پروژه که به‌طور مستمر در حال پیشرفت است، علاوه بر ارتقای ایمنی و تسهیل در تردد، نقش مهمی در کاهش تصادفات و بهبود شرایط اقتصادی منطقه خواهد داشت.

امید می‌رود که با تأمین اعتبار و تکمیل هرچه سریع‌تر این پروژه، شاهد تحول قابل توجهی در شبکه حمل‌ونقل استان ایلام باشیم.

خبرنگار: عظیم پیرانی

منبع: ایرنا
ارسال نظرات
آخرین اخبار