خبرهای داغ:

هوای کرمانشاه در وضعیت استاندارد است

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه گفت: وضعیت هوای شهر کرمانشاه، (به‌جز در نیمه نخست سال که با پدیده گردوغبار مواجه هستیم) در محدوده استانداردهای مصوب محیط‌زیست قرار دارد.
کد خبر: ۹۶۶۲۱۹۰
|
۰۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۰
سعید دزفولی‌نژاد، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در کرمانشاه، اظهار کرد: بیست و نهم دی‌ماه در جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان روز ملی هوای پاک نام‌گذاری شده و به دنبال آن، یک هفته تحت عنوان هفته هوای پاک برگزار می‌شود. شعار امسال این هفته، «عزم ملی برای هوای پاک با انرژی‌های تجدیدپذیر» است. وی گفت: خوشبختانه، بر اساس داده‌هایی که از ایستگاه‌های سنجش کیفی هوا دریافت و پایش می‌کنیم، وضعیت هوای شهر کرمانشاه، (به‌جز در نیمه نخست سال که با پدیده گردوغبار مواجه هستیم) در محدوده استانداردهای مصوب محیط‌زیست قرار دارد. در نیمه دوم سال، از نظر سایر عامل‌های آلاینده، مشکل خاصی وجود ندارد. البته مسئله گردوغبار به شرایط اقلیمی استان مرتبط است.مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمانشاه دررابطه‌با کیفیت هوای شهرها، به‌ویژه در کلان‌شهر مانند کرمانشاه، تصریح کرد: آلاینده‌های ناشی از منابع ثابت مانند واحدهای صنعتی و آلاینده‌های ناشی از منابع متحرک همچون خودروها، 2 نوع آلاینده اصلی مرتبط بر کیفیت هوای شهرها محسوب می‌شوند.
وی تصریح کرد: در جوامع شهری، به‌ویژه در کلان‌شهرها، عمده آلودگی هوا ناشی از خودروهای شخصی است، بر اساس داده‌های ایستگاه‌های پایش، در حال حاضر به‌جز ریزگردها، سایر آلاینده‌ها در حد استاندارد هستند، البته لازم است که هم مسئولان و هم شهروندان برای کاهش آلودگی هوا تلاش کنند. دزفولی‌نژاد در ارائه راهکارهای کاهش آلودگی هوا، اضافه کرد: یکی از مهم‌ترین راهکارها، ارتقای فرهنگ عمومی است. مردم باید به این آگاهی برسند که استفاده کمتر از خودروهای شخصی و روی آوردن به حمل و نقل عمومی، نقش مهمی در کاهش آلودگی دارد. در همین راستا، مسئولان، به‌ویژه شهرداری، باید برای احیا و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی برنامه‌ریزی جدی‌تری انجام دهند. این مسئول در خصوص تأثیر صنایع بر آلودگی هوا، افزود: برخی از کارخانه‌ها که دارای دودکش‌های صنعتی هستند، باید مطابق با قوانین زیست‌محیطی اقدام به نصب و به‌روزرسانی فیلترهای صنعتی کنند؛ متأسفانه، برخی صنایع هنوز به این موضوع توجه کافی ندارند. سازمان محیط زیست در این راستا اقدامات نظارتی انجام داده و به واحدهای صنعتی تذکرات لازم را ارائه می‌دهد. بر اساس قوانین موجود، صنایع موظف به رعایت استانداردهای زیست‌محیطی بوده و در صورت تخلف، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد.

چالش‌های محیط زیستی مرتبط با معادن و آثار تاریخی

وی در رابطه با صدور مجوز در راستای معادن، تصریح کرد: بر اساس قانون معادن، در صورتی که یک معدن در داخل مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست (مناطق حفاظت‌شده، پناهگاه‌های حیات وحش، آثار طبیعی ملی و پارک‌های ملی) قرار داشته باشد، سازمان صمت یا اداره کل صمت استان موظف است از سازمان محیط زیست استعلام بگیرد. اما اگر معدن خارج از این مناطق باشد، نیازی به استعلام از محیط زیست وجود ندارد. مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه همچنین در خصوص تأثیر آلودگی هوا بر آثار باستانی مانند مجموعه تاریخی بیستون و سایر ابنیه‌های تاریخی، گفت: آلاینده‌های موجود در هوا، اگر از حد استاندارد فراتر روند، می‌توانند با نزولات آسمانی ترکیب شده و منجر به باران‌های اسیدی شوند. این پدیده می‌تواند به تدریج موجب فرسایش و تخریب آثار تاریخی شود وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان آلاینده‌ها در استان کرمانشاه در حد استاندارد قرار دارد، اما این به معنای بی‌نیازی از اقدامات پیشگیرانه نیست. لازم است که هم دستگاه‌های اجرایی و هم مردم در راستای کاهش آلودگی‌های زیست‌محیطی همکاری داشته باشند تا از میراث ارزشمند فرهنگی و طبیعی استان محافظت شود.
درفولی‌نژاد افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در تلاش است تا رویکرد حفاظت مشارکتی را توسعه دهد، به این معنا که مردم را در حفاظت از مناطق تحت مدیریت سهیم کند. تجربه نشان داده که هر جا مردم با ما همکاری کرده‌اند، نتایج موفقی به دست آمده است، خوشبختانه در سطح استان گروه‌های مردم‌نهاد بسیاری فعال هستند که در زمینه حفاظت از محیط زیست فعالیت می‌کنند، البته برخی مسائل اجرایی و مدیریتی نیازمند همراهی مسئولان است و مشارکت مردم به تنهایی کافی نیست.
ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار