به گزارش بسیج ، مسعود امامی یگانه عصر یکشنبه در دومین جلسه شورای اداری استان اردبیل با اشاره به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: نامگذاری سالهای اخیر از سوی مقام معظم رهبری نشان دهنده این است که ایشان دغدغه معیشت و گرهگشایی از مشکلات اقتصادی کشور و مردم را دارند و در این راستا امسال هم با عنوان "سرمایهگذاری برای تولید" نامگذاری شده است.
استاندار اردبیل گفت: در مدت چهار ماه اخیر و از زمان شروع فعالیت در سطح استان "سرمایه گذاری آسان" کلید واژه برنامهها و اقدامات دولت محلی در استان اردبیل بوده است.
امامی یگانه با تاکید بر اینکه تکیه صرف به اعتبارات دولتی نمیتواند ظرفیتهای بالقوه استان را به فعلیت برساند، خاطرنشان کرد: در راستای تحقق شعار سال بعد از تعطیلات نوروزی، کارگروه سرمایهگذاری استان با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط تشکیل و قرار شد این دستگاهها پیشنهادات، طرحها و پروژههای خود را تا پایان فروردین ماه جاری تدوین و به معاونتهای اقتصادی و عمرانی استانداری اعلام کنند.
وی ادامه داد: در کنار آن مقرر شده است برش شهرستانی این برنامهها هم در این کارگروه تدوین شود و در جلسهای که با فرمانداران شهرستانها برگزار شد، تاکید شده است که برای تحقق شعار سال باید برنامه عملیاتی و قابل اجرا ارائه کنند.
مقام عالی دولت در استان اردبیل همچنین از رایزنی با هلدینگها و شرکتهای سرمایهگذاری خبر داد و گفت: قرار است مسئولان و نمایندگان این هلدینگها اواخر ماه جاری به استان سفر کنند و در خصوص فرصتهای سرمایهگذاری در استان تصمیمگیری کنند ، در عین حال لازم است همه کسانی که دغدغه کشور و استان را دارند، چه کسانی که در استان حضور دارند و چه کسانی که در سطح کشور و یا حتی خارج از کشور هستند، برای ارتقای استان همکاری و همافزایی داشته باشند.
امامی یگانه همچنین با اشاره به جلسات خود با اعضای اتاق بازرگانی اردبیل اظهار کرد: قرار است همایش ملی سرمایهگذاری در سال جاری با همکاری دستگاههای ذیربط در استان برگزار شود و امیدواریم در این همایش فرصتهای استان به خوبی تبیین شده و نتایح موثری داشته باشد.
استاندار اردبیل با اشاره به مصوبه اخیر هیات وزیران و تعریف وظایف مشخص برای وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی در قالب ۱۴ بند اظهار کرد: در این مصوبه موضوعاتی همچون ثبات اقتصادی، تسهیل و سادهسازی سرمایهگذاری، تامین الزامات بهبود سرمایهگذاری، تعریف مشوقهای سرمایهگذاری، تنوع بخشی به ابزارهای مالی، هدایت سرمایههای خرد به سمت تولید، حمایت از مالکیت و شفافیت قوانین و مقررات مدنظر قرار گرفته است.
وی با تاکید بر لزوم همافزایی بخشهای خصوصی، دولتی و تعاونی برای تحقق شعار سال یادآورشد: یکی از الزامات تحقق این شعار توسعه دانش و مهارت نیروی کار و تقویت سرمایه انسانی است که در این راستا لازم است دانشگاههای استان و دانشگاه ملی مهارت موضوع را مدنظر قرار داده و در این راستا تلاش کنند.
استاندار اردبیل برندسازی و ترویج تجارت و معرفی استان و کشور به عنوان مقصد مطلوب سرمایهگذاری را از دیگر ضرورتهای تحقق شعار سال عنوان کرد و افزود: در این راستا کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان، روسیه، چین عمان و عراق به عنون بازارهای هدف سرمایهگذاری و جذب سرمایه مدنظر قرار دارد.
وی همچنین گفت: لازم است دستگاههای اجرایی طرحهای زودبازده را در اولویت قرار دهند تا طی ۲ سه سال آینده نتایج آن در معیشت و اشتغال استان ظهور و بروز داشته باشد.
امامی یگانه در بخش دیگری از سخنان خود را تاکید بر لزوم تحرک بخشی به ادارات از سوی مدیران دستگاهها بیان کرد: شرایط کشور خاص و خطیر است و در این شرایط همه مدیران باید در قبال مسئولیتی که دارند اهتمام و تلاش بیشتر و جدیتر داشته باشند و طوری نباشد که با کمتوجهی مسئول و یا کارشناس مربوطه یک سرمایهگذار بعد از ۹ ماه تلاش از حضور در استان دلسرد و و از سرمایهگذاری در استان منصرف شود.
مقام عالی دولت در استان اردبیل در ادامه افزود: حدود ۱۹ درصد اعتبارات استانی است و بیش از ۸۰ درصد اعتبارات باید از سطح ملی و تهران اخذ شود و در این شرایط لازم است مدیران دستگاههای اجرایی ارتباط موثری با وزارتخانهها داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم ارتقای شاخصهای اقتصادی، زیرساختی و اجتماعی استان به مساله رفع ناترازیهای انرژی و برنامههای دولت در استان اشاره کرد و گفت: برای تولید ۳۶۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در استان برنامهریزی شده است ، در عین حال واحدهای صنعتی و تولیدی اگر بتوانند ۳۰ تا ۳۵ درصد برق مورد نیاز خود را تولید کنند، از اعمال محدودیتهای خاموشی معاف خواهند بود.
به گزارش بسیج ، تکمیل و بهرهبرداری از طرحها و پروژههای عمرانی نیمهتمام استان از دیگر موضوعات مطرح شده در اظهارات استاندار اردبیل در دومین جلسه شورای اداری استان اردبیل بود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای بانکها، اتاق بازرگانی، سیستم قضایی و ستاد تسهیل استان گفت: اینکه یک واحد تولیدی با ۳۰ یا نهایتا ۴۰ درصد ظرفیت فعال باشد، برازنده استان نیست و در کنار احیای واحدهای راکد استان باید فعالسازی ظرفیتهای موجود هم در دستور کار باشد.
امامی یگانه با اشاره به توسعه زیرساختهای حل و نقل استان اظهار داشت: طبق برنامهریزی انجام شده امسال ۸۰ کیلومتر به شبکه بزرگراهی استان اضافه خواهد شد و لازم است این موضوع هم تسریع شود.
استاندار اردبیل همچنین با اشاره به سفر پیش روی رئیسجمهور به کشور همسایه جمهوری آذربایجان ابراز امیدواری کرد از ظرفیتهای موجود در این زمینه هم برای توسعه اقتصاد استان استفاده شود.
رئیس کل دادگستری استان: همه دستگاهها برای تحقق شعار سال به دولت کمک کنند
رئیس کل دادگستری استان اردبیل هم در این جلسه با تاکید بر لزوم وظیفهشناسی و آشنایی و اشراف مدیران به قوانین اظهار کرد: بررسی گزارشهای نهادهای نظارتی نشان میدهد که در مواردی که منجر به تشکیل پرونده شده است سوءنیتی در کار نبوده بلکه مسئول مربوطه به وظایف قانونی خود اشراف لازم را نداشته است.
حجتالاسلام حسین کثیرلو با تاکید بر لزوم نظارت مدیران دستگاهها بر دستگاههای زیر مجموعه خود گفت: اعتماد به همکاران خوب است اما بعضا این اعتماد مشکلساز میشود و بخشی از پروندههایی که در دستگاه قضایی تشکیل میشود ناشی از ترک فعل و یا عملکرد مستقیم مسئولان دستگاههای اجرایی است.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل اضافه کرد: لازم است اقدامات دستگاههای اجرایی پیوست قانونی داشته باشد و مدیران دستگاهها قانونمداری را از مجموعه خود شروع کرده و آن را در جامعه ترویج کنند.
وی تصریح کرد: باید شاخص همه اقدامات و برنامهها قانون باشد و بدیهی است در این زمینه هیچ مصلحتی بالاتر از رعایت قانون نیست.
حجتالاسلام کثیرلو در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شعار سال و راهکارهای تحقق آن گفت: لازم است همه دستگاهها و نهادها برای تحقق شعار سال به دولت کمک کنند و دستگاه قضایی هم بر حسب وظیفه ذاتی خود با هر کسی که بخواهد دولت را تخریب کند ، برخورد خواهد کرد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از دولت ادامه داد: دستگاه قضایی در حوزههای مختلف مانند سرمایهگذاری در خدمت دولتمردان است، در عین حال این رویکرد مانع از این نیست که نهادهای نظارتی به وظایف خود عمل نکنند.
رئیس کل دادگستری استان اردبیل در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اجرای قانون حدنگاری در کشور اظهار کرد: طی سالهای اخیر اجرای این برنامه شتاب بیشتری گرفته است و لازم است این برنامه با همکاری دستگاههای مرتبط تسریع شود.
وی یادآورشد: در بخش کشاورزی کارهای زیادی انجام شده و بخش زیادی از کار هم باقی مانده است و با توجه به اینکه امسال آخرین فرصت است لازم است دستگاهها تلاش بیشتری در این زمینه داشته باشند.
حجتالاسلام کثیرلو از مدیران دستگاهای اجرایی خواست برای دریافت سند املاک دستگاههای خود اهتمام و تلاش بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه در خصوص راهکارهای تحقق شعار سال اظهار کرد: لازم است نقدینگی و سرمایه مردم و تسهیلات بانکی به سمت تولید و سرمایهگذاری سوق داده شود و نظارت دستگاههای نظارتی هم بر این مبنا باید باشد.
وی با تاکید بر لزوم داشتن برنامه مشخص و عملیاتی و بررسی و ارزیابی دوره ای عملکرد دستگاهها در این زمینه گفت: هنوز عدهای از مدیران معتقد هستند سیاستها و سرمایهگذاری باید دولتی باشد و این در حالی است اگر بخش خصوصی و مردم پای کار نیایند کار پیش نخواهد رفت ، بنابراین لازم است شاهد تغییر نگرش در بین مدیران باشیم.
رفع قوانین مخل سرمایهگذاری از دیگر مسائلی بود که به گفته رئیس کل دادگستری استان اردبیل مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه تلاش کند.
وی یادآور شد: در کنار آن قوانینی در کشور تصویب شده است که اجرا نمیشود که از جمله آن سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و برنامه هفتم پیشرفت و توسعه است در این زمینه دستگاههای نظارتی هم باید ورود داشته باشند.
به گزارش بسیج ، در این جلسه مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت ، مدیرکل بهزیستی و رئیس ستاد اقامه نماز هم گزارشی از اقدامات برنامههای پیشروی دستگاههای ذیربط خود ارائه کردند.