خبرگزاری بسیج _ دکتر «مرتضی کارآموزیان» مسئول سازمان بسیج رسانه کشورطی یادداشتی تحت عنوان «از روایت فتح تا فتح رسانه؛ درسهای ناتمام شهید آوینی برای اهالی رسانه» نوشت:
در تاریخ رسانه انقلاب اسلامی، نام مرتضی آوینی به مثابه یک مکتب است؛ مکتبی که هنر رسانهای را از حصار تفننگرایی خارج کرد و آن را به سلاحی استراتژیک در جبههی حقیقتگویی تبدیل نمود. امروز که به مناسبت سالروز شهادت این روزنامهنگار و مستندساز فرزانه گرد هم آمدهایم، باید از منشور شخصیت رسانهای او پنج اصل اساسی را بازخوانی کنیم:
۱. رسالتگرایی به جای حرفهگرایی صرف
آوینی به ما آموخت که "تکنیک در خدمت معنا" قرار میگیرد. در نگاه او، یک مستندساز انقلابی، پیش از آن که یک فیلمساز باشد، یک "مبلغ گفتمان مقاومت" است. این همان تفاوت بنیادین بین مستند "روایت فتح" با تولیدات رسانههای غربی است.
۲. روایتگری بیواسطه از متن حادثه
سبک منحصربهفرد آوینی در "حضور میدانی" و "روایت دست اول" از جبههها، امروز باید الگوی خبرنگاران جبهه فرهنگی باشد. او ثابت کرد که رسانه انقلابی از پشت میزهای اداری و تحریریههای مجلل خلق نمیشود.
۳. تلفیق ژورنالیسم و حکمت
نوشتههای آوینی در ماهنامه "سوره" نشان میدهد که چگونه میتوان روزنامهنگاری را با فلسفه هنر اسلامی و نگاه حکمتآمیز به تاریخ معاصر ترکیب کرد. این همان خلا امروز رسانههای ماست.
۴. نگاه تمدنی به رسانه
آوینی رسانه را نه یک ابزار که "مؤلفهای تمدنساز" میدید. تحلیلهای او از سینمای هالیوود در کتاب "آینه جادو" نشان میدهد که چگونه یک رسانهگر انقلابی باید "تهاجم فرهنگی" را رصد کند.
۵. شهادت به مثابه تکمیل پروژه رسانهای
شهید آوینی با شهادتش ثابت کرد که یک رسانهگر انقلابی نهایتاً باید "خود را در میدان عمل ذبح کند". این همان نقطه اتصال "قلم" و "شهادت" در مکتب اهل قلم انقلاب است.
سخن آخر:
امروز که جنگ رسانهای دشمن از "تهاجم" به "نفوذ" تغییر شکل داده، بازخوانی اندیشههای آوینی درباره "امپریالیسم رسانهای" ضرورتی دوچندان یافته است. سازمان بسیج رسانه کشور با الهام از این شهید بزرگوار، "کتاب سبز رسانه انقلابی" را با محوریت آرای ایشان تدوین خواهد کرد.
"آوینی زنده است، چون مکتبش جاری است"