۳۰ / فروردين / ۱۴۰۴ - 19 April 2025
12:22
کد خبر : 9678932
۰۸:۳۶

۱۴۰۴/۰۱/۲۰

۲۰ درصد جرایم سایبری هتک حیثیت و نشر اکاذیب است

فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: ۲۰ درصد جرایم سایبری و فضای مجازی مربوط به هتک حیثیت و نشر اکاذیب در استان اردبیل است.

۲۰ درصد جرایم سایبری هتک حیثیت و نشر اکاذیب است

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل، سردار جواد تقوی عصر سه‌شنبه در نشست کمیته تخصصی کشف جرایم سایبری در اردبیل اظهار داشت: استان اردبیل جز استان‌های پیشرو در کشف جرایم سایبری است به طوری که 91 درصد این جرایم در سال گذشته به همت پلیس تخصصی کشف و عاملان آنها دستگیر شدند.

وی تصریح کرد: در این مدت 616 مجرم سایبری دستگیر و بیش از 251 میلیارد ریال وجوه مسروقه به حساب مال‌باختگان بازگشت داده شده است.

فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: عمده جرایم سایبری رخ داده مربوط به برداشت غیرمجاز اینترنتی با 30 درصد وقوع، سرقت و کلاهبرداری رایانه‌ای با 27 درصد وقوع و هتک حیثیت و نشر اکاذیب با 20 درصد وقوع بوده است.

تقوی افزود: در سال گذشته همکاران ما در پلیس سایبری هوشمندانه و با محوریت کارگاهان متخصص سعی کردند تا پرونده‌ها را مورد رصد و پایش قرار داده و بالغ بر 251 میلیارد ریال وجوه مسروقه را به حساب افراد مالباخته برگردانند.

وی اصلی‌ترین عامل وقوع جرایم سایبری را غفلت و سهل‌انگاری کاربران و فعالان حوزه اینترنت و فضای مجازی اعلام کرد و ادامه داد: در کنار این سهل‌انگاری، عده‌ای با سودجویی سعی کردند تا زمینه دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری شهروندان را فراهم کرده و به نوعی از فرصت پیش آمده سوءاستفاده کنند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل خاطرنشان کرد: باید مراقبت‌ها و آموزش عمومی در این زمینه ارتقا یابد تا افراد جامعه با شگردها، شیوه‌های گوناگون و ترفند متخلفان گرفتار جرایم سایبری نشوند.

تقوی اضافه کرد: عده‌ای با مضامین و عناوین مختلف از جمله یارانه معیشتی، سهام عدالت، سامانه ثنا و روش‌هایی از جمله اعطای وام، پروژه‌های سرمایه‌گذاری در حوزه ارز و دیجیتال، برنده شدن در مسابقات و قرعه‌کشی‌ها اقدام به کلاهبرداری از مردم می‌کنند که ضرورت دارد آگاهی و هوشیاری مردم ارتقا یابد.

وی از پلیس فتا خواست تا در کنار پیشگیری از وقوع جرم، با تمرکز بر روی اطلاع‌رسانی به موقع، تقویت نظام آموزش‌های همگانی و ارتقای سطح آگاهی‌های عمومی زمینه جلوگیری از وقوع جرایم را فراهم کنند.

فرمانده انتظامی استان اردبیل از شهروندان خواست به پیامک‌های مشکوک و یا دارای لینک ارسالی از شماره‌های شخصی اعتماد نکرده و به هیچ وجه اقدام به دانلود اپلیکیشن‌های ناشناس نکنند.

تقوی به افزایش خریدهای اینترنتی نیز اشاره کرد و یادآور شد: این خریدها باید از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی انجام شود.

وی در ادامه تصریح کرد: قبل از بررسی صحت و سلامت کالا، از پرداخت هرگونه بیعانه خودداری کرده و به تبلیغات و قیمت‌های فریبنده سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی اعتماد نکنند.

فرمانده پلیس استان اردبیل از شهروندان و کاربران فضای مجازی خواست در صورت مشاهده موارد مشکوک و جرایم سایبری گزارش خود را به پلیس سایبری و فتا اعلام کنند.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید