۲۹ / فروردين / ۱۴۰۴ - 18 April 2025
18:01
کد خبر : 9678944
۰۸:۳۶

۱۴۰۴/۰۱/۲۰

نقشه راه اردبیل در مسیر سرمایه‌گذاری برای تولید

"سرمایه‌گذاری آسان" را به عنوان نقشه راه تعریف کرده و تحقق این امر در سال ۱۴۰۴ که به نام "سرمایه‌گذاری برای تولید"، مزین شده، جدیت دستگاه‌های اداری و عزم فعالان اقتصادی را می‌طلبد.

به گزارش بسیج، سرمایه‌گذاری یکی از اساسی‌ترین مولفه‌های پیشرفت هر جامعه است و در شرایط فعلی کشور به لحاظ تحریم‌ها و تنگناهای مالی، هدایت سرمایه فعالان اقتصادی و بخش خصوصی فعال به فعالیت‌های عام‌المنفعه و اجرا و تکمیل طرح‌های عمرانی می‌تواند تاثیر چشمگیری در رشد و آبادانی استان و کشور داشته باشد.

بر همین اساس، استاندار اردبیل که از زمان تصدی مسئولیت، سرمایه‌گذاری آسان را به عنوان کلید واژه و راهبرد ترقی استان تعریف کرده بود، اواخر اسفندماه سال گذشته از تدوین سند و نقشه راه سرمایه‌گذاری آسان در مسیر توسعه و پیشرفت استان خبر داد و بخش‌های دولتی و خصوصی را برای تحقق این امر فراخواند.

بر اساس برنامه هفتم توسعه کشور ، رشد اقتصادی هشت درصد پیش‌بینی شده و پنج درصد آن از محل جذب سرمایه‌گذاری‌های صنعتی و بخش تولید تامین خواهد شد.

طبق اظهارات امامی یگانه در ماه‌های اخیر به جذب سرمایه‌گذار و تسهیل‌ این حوزه با تدوین سند چشم‌انداز عمل شده تا سرمایه‌گذاران در پیچ و خم دستگاه‌های اداری گرفتار نشوند و دستگاه‌های اجرایی و مردم باید وارد میدان عمل شوند تا سرمایه‌گذاری با هدف رونق تولید و ایجاد فرصت‌های اشتغال برای جوانان محقق شود.

به گفته وی ، تحقق این امر به منزله نجات استان از گرداب سرانه پایین در حوزه‌های اقتصادی و نارسایی‌های این بخش خواهد بود و باید اولویت توسعه استان در بخش‌های کشاورزی، صنعت، خدمات و گردشگری مشخص شود و مدیران دستگاه‌ها اولویت‌ها و طرح‌های پیشران خود را احصا و معرفی کنند.

امنیت سرمایه‌گذاری در این راستا اهمیت زیادی دارد و فقط به تضمین بازگشت سرمایه منحصر نمی‌شود بلکه به مقابله با قاچاق کالا و عرضه خارج از شبکه مواد اولیه و کالای تولید شده نیز مربوط می‌شود تا خیال سرمایه‌گذار و کارآفرین از امنیت ثروت و سرمایه و تلاش اقتصادی آسوده باشد.

سه‌شنبه‌های اقتصادی

حمایت همه‌جانبه و جذب سرمایه‌گذاران با رفع بروکراسی زائد، امری حیاتی است و استانداری اردبیل از نخستین روزهای سال ۱۴۰۴ سه‌شنبه‌های هر هفته را مختص پیگیری فعالیت‌های اقتصادی قرار داده است تا با کار میدانی ادارات و بانک‌ها مسیر سرمایه‌گذاری هموار شود.

استاندار اردبیل معتقد است که فقط ۲ دهم تجارت کشور در استان اردبیل رقم می‌خورد و این برای چنین استان مرزی با ظرفیت‌های کلان ناچیز است و برگزاری جلسات ماهانه شورای گفت‌ و گوی دولت و بخش خصوصی و کمیته‌های حمایت قضایی از سرمایه‌گذاران می‌تواند آن را ارتقا دهد.

به گفته امامی یگانه ، از ظرفیت دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های صنعتی و تولیدی باید برای رونق اقتصاد استان اردبیل بیشتر استفاده و موانع سرمایه‌گذاری و تولید با برگزاری همایش‌های علمی و پژوهشی در استان شناسایی و به سرعت برطرف شود.

غفلت در سرمایه‌گذاری در سالی که باورها بر نقش‌آفرینی مردم در این حوزه متمرکز شده است، خسرانی بزرگ را سبب خواهد شد و لازم است کانون بانک‌های خصوصی استان به صورت منظم، گزارش خود را از وضعیت پرداخت تسهیلات اشتغال و تولید اعلام کنند تا مسیر هدایت منابع مالی برای نیل به هدف‌های متعالی مشخص‌تر شود.

استان اردبیل برگزاری همایش ملی یا استانی سرمایه‌گذاری را در اواخر بهار یا تابستان در دستور کار دارد تا دغدغه‌های فضای کسب و کار برای همیشه معلوم و رفع شود و این همایش به عنوان مکملی برای سه‌شنبه‌های اقتصادی استان خواهد بود و خروجی این اقدامات به منزله دارویی شفابخش، آلام اقتصاد استان را تسکین خواهد داد.

فراخوان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل

منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل در شمالی‌ترین نقطه در جوار گمرک بیله‌سوار از بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ورود بخش خصوصی متعهد به حوزه تولید و ثروت‌آفرینی است.

منطقه آزاد تجاری و صنعتی استان اردبیل که در بهمن ماه سال ۱۴۰۳ با معرفی مدیرعامل و اعضای هیات مدیره، وارد مرحله فعالیت جدی شده، چهارمین منطقه آزاد از مناطق ۱۰ گانه جدید است و به گفته رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با رویکردی جدید در کشور راه‌اندازی شده و وظایف و ماموریت‌های تخصصی خواهد داشت.

با توجه به تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن محصول از ظرفیت‌های کشاورزی استان اردبیل و با تکمیل شبکه پایاب خدا آفرین که ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار از اراضی استان را آبیاری خواهد کرد، علاوه بر توسعه اشتغال‌زایی ۷۰۰ هزار تن به میزان تولید محصولات کشاورزی استان افزوده می‌شود و منطقه آزاد تجاری صنعتی نیز می‌تواند مکمل این ظرفیت برای صادرات محصول باشد.

۲ مجتمع عظیم کشت و صنعت و دامپروری، زمین‌های حاصلخیز، محصولات باغی و زراعی، نیروی کار متخصص و کارآمد، بزرگترین شهرک گلخانه‌ای به مساحت یک هزار و ۶۰۰ هکتار در شهرستان پارس‌آباد، تولید ۳۰ درصد لاستیک سبک و سنگین مورد نیاز کشور، تولید بیش از ۲۰ درصد آب معدنی کشور و تکمیل زنجیره برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند چوب و نئوپان از ظرفیت های امیدوارکننده استان اردبیل است که می‌تواند پیشران منطقه آزاد تجاری و صنعتی باشد و سرمایه‌گذاران را به میدان کار فراخواند.

عشایر ذخایر انقلاب برای اشتغال و تولید

جمله طلایی امام راحل یعنی " عشایر ذخایر انقلاب هستند" فقط مختص روزهای نبرد و حماسه نبود بلکه مردان و زنان عشایر شاهسون به ویژه در خطه مغان استان اردبیل و حتی سایر مناطق و بخش‌های استان، افسران و سربازان عرصه تولید هستند و تاثیر بارزی در اقتصاد منطقه می‌گذارند.

عشایر استان اردبیل با ۲۰ هزار خانوار و با بیش از ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

عشایر این استان با ۴۵ طایفه در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "اوبه" (اقامتگاه موقت) و به صورت کلی در ۱۱ شهرستان زندگی می‌کنند و و با داشتن ۱.۵ میلیون راس دام، سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.

این جمعیت سخت‌کوش و غیرتمند در بین ۱۲۰ ایل شناسنامه‌دار کشور در جایگاه سوم و از لحاظ مرتع در رتبه چهارم، از حیث تعداد دام در رتبه پنجم و از لحاظ جمعیت در جایگاه هشتم قرار دارند و یکی از ایل‌های بزرگ کشور محسوب می‌شوند که نیمی از سال را در قشلاقات شمال استان و نیمی دیگر را در ییلاقات سبلان و ارتفاعات کوه‌های باغرو و بزغوش سپری می‌کنند.

بدیهی است با این میزان قابلیت تولید و گردانندگی اقتصادی تا چه اندازه می‌تواند برای اشتغال و درآمدزایی در استان موثر باشند و به مرحله عمل رسیدن این همه ظرفیت نهفته با ورود جدی و متعصبانه به میدان سرمایه‌گذاری برای تولید امکان‌پذیر است.

افزایش ۲ برابری تقاضای سرمایه گذاری گردشگری

مناطق گردشگرپذیر استان اردبیل یکی از حوزه‌های مهم سرمایه‌گذاری است که در جای جای استان به تناسب اقلیم، کوهستان، تاریخ و آداب و رسوم پراکنده شده و از مواهب خدادادی است.

در سال‌های اخیر به دنبال حضور پرشمار گردشگران داخلی و خارجی در پل‌های معلق و ترکیبی سرعین، مشگین‌شهر و هیر، سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری اردبیل بر سر زبان‌ها افتاده است به طوری که معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اردبیل از رشد ۲ برابری تقاضای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری این استان خبر می‌دهد.

نگار سریع‌الاطلاق سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری را امری بین دستگاهی می‌داند که نیازمند هماهنگی بیشتر ادارات کل و جزء و بازخوانی فرصت‌ها و رفع چالش‌ها و موانع آن است.

حسن محمدی ادیب، مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی اردبیل نیز از تدوین ۹۰ طرح برای سرمایه‌گذاری گردشگری در این استان خبر داده که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون ۲۳ طرح گردشگری با بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری و با نقش‌آفرینی بخش خصوصی در استان به بهره‌برداری رسیده و پل معلق سه طبقه ورگه‌سران شهرستان سرعین از آن جمله است.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: ۱۸ طرح گردشگری در مرکز استان در حال اجراست و ۱۴ مجوز جدید نیز برای تکمیل زیرساخت‌های مربوطه در مرحله صدور قرار دارد.

محمدی ادیب افزود: پس از بازدهی پروژه‌های مختلف گردشگری ، توجه سرمایه‌گذاران به این حوزه بیشتر شده است و نامگذاری سال جاری توسط مقام معظم رهبری با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید و تاکید استاندار اردبیل بر کلید واژه سرمایه‌گذاری آسان، رسالت‌ها در حوزه گردشگری را سنگین‌تر کرده است.

از این‌رو اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل آماده همکاری و استقبال از علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری است و البته باید برخی قوانین و مقررات سخت‌گیرانه در اجرای پروژه‌ها و سرمایه‌گذاری ها با همکاری دستگاه‌ها و با فعالیت ستاد تسهیل سرمایه‌گذاری و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی رفع شود.

به هر حال مقوله سرمایه‌گذاری موضوعی دوطرفه است و از یک سو باید امنیت و بستر سرمایه‌گذاری فراهم شود که رسالت دولتی‌هاست و از سوی دیگر سرمایه‌گذار باید به تعهدات خود عمل کند و بی‌شک مولود چنین پیوندی توسعه و رونق همه‌جانبه خواهد بود و استان اردبیل با قابلیت متنوع در بخش‌های مختلف اکنون کمر همت را برای چنین میدانی فراخ و سرنوشت‌ساز محکم کرده است تا به مقصد غایی خویش یعنی رشد و آبادانی لازم دست یابد.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید